Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: K. Újezd propadl v derby s Boršovem, Sepekov sesadil z čela Mirovice

 
neděle, 20. září 2020, 11:34

Jihočeský kraj – Tahákem skupiny A bylo sousedské derby Boršova s vedoucím K. Újezdem, které vyhráli na celé čáře domácí. Vítězná série Čkyně se proti Dražejovu otřásala v základech. Až osm minut před koncem vysvobodil favorita kanonýr Josef Fiedler. Nezaváhal ani čkyňský pronásledovatel Bělčice, pátou výhru bral v derby se Sedlicí. Rozjeté Mirovice zastavil Sepekov dvěma góly exmilevského Štěpána Kuchaře a vystřídal je na čele skupiny C. Buk připravil první porážku druhé Studené (sk. D).

Dříteň obdržela už 31 gólů!

Skupina A opět měnila lídra. Boršov nad Vltavou porazil přesvědčivě vedoucí Kamenný Újezd. Zaznamenal čtyři góly do přestávky a druhá půle se v podstatě nemusela hrát. Dvakrát se trefil Vojtěch Čuřík. Výši výhry neovlivnilo ani vyloučení Radka Soukupa v 63. minutě. Boršov se dostal do čela tabulky. Dolní Dvořiště remizovalo s Loučovicemi, po poločasovém vedení skóre srovnal hostující Michal Toman půlhodiny před závěrem. Zlatá Koruna na domácím trávníku podlehla Frymburku, za domácí se dvakrát trefil Jan Sláma. Za hosty pak kanonýr Stanislav Budík zaznamenal tři gólové trefy (jednou z penalty). Vítězný Frymburk je v tabulce už druhý.

Sedlec v domácím prostředí vyhrál nejtěsnějším rozdílem nad Větřním. Ve vyrovnaném utkání rozhodl o vítězství svého mužstva zkušený Jiří Koch. Hrdějovice si poradily se svým sousedem v tabulce, Dříteň byla poslední, a poprvé v soutěži vyhrály. Mnohé asi překvapila výše skóre. Na sedmi gólech se nejvíce podíleli Mirkové, Studnička dvakrát a Pavel třikrát. Rezerva Malše Roudné porazila dvěma zásahy Ladislava Nekvindy do té doby neprůstřelné Lhenice a dostala se před ně na druhé místo. Trhovosvinenská rezerva porazila Chvalšiny.

Čkyně a Bělčice stále vítězí

Ve skupině B vyhrály Kestřany nad Husincem. Po vyrovnané první polovině utkání zaznamenal druhý gól domácích Martin Lebeda (první dal ve 43. minutě). Hostům rozhodčí vyloučil v 54. minutě Lukáše Novotného. Střelské Hoštice deklasovaly pěti góly na trávníku v Oseku místní béčko. Po dvou gólech zaznamenali Pavel Rejšek a David Ševčík. V 15. minutě byl domácím vyloučen Radim Kuneš a to mělo vliv na vysokou prohru domácích. Prachatická rezerva remizovala s Volyní. Domácí vyhráli první půli gólem Jana Lukeš, za hosty otočili skóre zápasu Martin Malina a Petr Pubal. Hosté se však z vedení neradovali dlouho a za dvě minuty srovnal stav Josef Trůbl. Další gólová trefa již do konce utkání zaznamenána nebyla a plichta byla na světě.

Cehnice po vyhraném prvním poločasu nakonec jednogólový stav udržely do konce a ve Stachách vyhrály. Za domácí stav pouze korigoval patnáct minut před závěrem Jan Pešl. Bělčice především díky dvěma trefám Jakuba Houdy vyhrály nad Sedlicí, za ně stav utkání pouze korigoval v 77. minutě Vladimír Klíma z penalty. Vítězné mužstvo udrželo druhé místo. Čkyně porazila též po bezgólovém poločasu těsně Dražejov, rozhodnutí přinesl gól kanonýra Josefa Fiedlera až osm minut pře koncem střetnutí. Čkyňští vedou tabulku zásluhou lepšího skóre před Bělčicemi. Vacov na svém hřišti u místních pekáren vyhrál s Bavorovem. Po bezbrankové první půli první trefu zaznamenal domácí kapitán a momentálně nejlepší střelec mužstva Filip Zita, výhru pak potvrdil v poslední minutě utkání Jiří Mls.

Šlágr v Sepekově rozhodl Kuchař

Ve skupině C favorizovaná Planá nad Lužnicí vyválčila po výhře nad Kluky všechny body. Jediný gól vsítil ve 13. minutě Ladislav Švec. Milevská rezerva vyhrála na hřišti v Čížové a v tabulce obsazuje čtvrtou příčku. Střelecky se zaskvěl Šimon Kutil, autor všech tří gólů hostů. Božetice se stále nemohou výsledkově chytit a prohrály na domácím hřišti se Sokolem Chotoviny. Hosté vyhráli první půli o gól, jeho autorem byl Volodymyr Bondarenko, druhý přidal další cizinec v chotovinském týmu Sándor Logojda minutu před závěrečným hvizdem rozhodčího. Zápasu přihlíželo 150 diváků. Božetice jsou v soutěži zatím po pěti kolech bez bodového zisku v tabulce poslední. Sepekov v utkání kola zvítězil nad Mirovicemi a sesadil je z prvního místa. Oba dva góly domácích zaznamenal exmilevský Štěpán Kuchař. Za hosty se opět jednou prosadil v první půli exligový Matěj Štochl a načal skóre utkání již v 8. minutě.

První místo obsadila Mladá Vožice, která porazila Hradiště pětigólovým rozdílem hlavně díky střelecké potenci svého kanonýra Tomáše Kukly. Sepekov je druhý se stejným bodovým ziskem avšak horším gólovým rozdílem. Chyškám se podařilo zvítězit na hřišti soběslavské rezervy, nováčka soutěže. Na všech gólech se podíleli bratři, starší exmilevský Václav Kosík dal dva a mladší Michal rozhodující gól v 88. minutě. Větrovy prohrály s dalším dobře hrajícím nováčkem soutěže Jistebnicí. Za domácí korigoval výsledek až ve 4. minutě nastaveného času Dominik Tůma.

Zvánovec dal hattrick za 7 minut!

Ve skupině D Buk vyhrál se Studenou, po dvougólovém vedení v první půli zásluhou dvou gólových tref Petra Jaroše, přidali domácí v předposlední minutě třetí Liborem Vondráčkem a bylo vymalováno. Kardašova Řečice remizovala doma s lídrem tabulky Českými Velenicemi. Od 49. minuty domácí vedli gólem Jana Kloknera, hosté však v 82. minutě Michalem Jabůrek vyrovnali a zrodila se plichta. Hosté nadále okupují první místo v tabulce. Dolní Bukovsko prohrálo o jeden gól v Třeběticích. Po vyrovnané první půli šli domácí do vedení v 51. minutě Bohumírem Novákem a výsledek do konce zápasu udrželi. Třebětice zaujímají druhé místo v tabulce. O utkání bylo rozhodnuto již v prvním poločasu. Hattrick zaznamenal Filip Červený.

Suchdol nad Lužnicí si bezpečně poradil s Neplachovem, celé utkání opanoval a především ve druhé půli o výsledku rozhodl dvěma trefami Ondřej Černoch, poslední gól přidal v 90. minutě Štěpán Kubašta. Třeboňská rezerva porazila bezpečně nováčka z Horního Žďáru, Čistý hattrick během sedmi minut vystřihl v poslední desetiminutovce utkání střídající Tomáš Zvánovec (z toho první trefu z penalty). To byl pro trenéra Michala Rezka skutečný žolík. Nová Bystřice plně bodovala s Lomnicí nad Lužnicí. Ve vyrovnaném utkání vyhrála o dva góly, když rozhodující trefu stanovící výsledek vsítil Jakub Janoušek již v 67. minutě zápasu.


VÝSLEDKY 5. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

FK Boršov nad Vltavou – TJ Sokol Kamenný Újezd 5:1 (4:0)
Branky: 11. a 24. Čuřík, 8. Řežáb, 34. Gruber, 55. Pokorný – 49. Prokop. Rozhodčí: Svoboda – Devera, Stach. ŽK: 2:2 (Čuřík, Filištein – Sadloň, Petkov). ČK: 0:1 (63. Soukup). Diváků: 50.

SK Zlatá Koruna – FC Šumava Frymburk 2:4 (2:1)
Branky: 17. a 28. Sláma – 11., 69. (pen.) a 88. Budík, 82. Šisler. Rozhodčí: Novák – Frantík, Adamovič. ŽK: 3:2 (Šebelka, Persán, Jar. Král – Kaňa, Šlak). Diváků: 80.

FK Dolní Dvořiště – Vltavan Loučovice 1:1 (1:0)
Branky: 25. Rychtář – 60. Toman. Rozhodčí: Janíček – K. Kříž st., Jelínek. ŽK: 3:2 (Kubík, Zeman, Sulzer – Matulík, Ardó). Diváků: 100.

SK Sedlec – SK Větřní 1:0 (0:0)
Branka: 53. Koch. Rozhodčí: Devera – Svoboda, Brom. ŽK: 1:1 (Hovorka – Mart. Votýpka). Diváků: 80.

TJ Slavoj Hrdějovice – TJ Dříteň 7:0 (3:0)
Branky: 13., 33., 60. Mir. Pavel, 71. a 83. Studnička, 41. Granov, 67. Kaisler. Rozhodčí: Zabilka – Ernst, Primus. DFA: Třeštík. ŽK: 2:2 (Nedorost, Mir. Pavel – Mir. Koudelka, Klimeš). Diváků: 70.

TJ Spartak Trhové Sviny B – TJ Sokol Chvalšiny  2:0 (1:0)
Branky: 37. Jan Gažák, 82. Valut. Rozhodčí:  Kovařík – Feitl, Ovčáček. DFA: Chlaň. ŽK: 2:3 (Mich. Němec, Ebenhöh –  Nymsa, Fic, Podhora). Diváků: 100.

TJ Malše Roudné B – SK Lhenice  2:1 (1:0)
Branky: 21. a 65. Nekvinda – 73. (pen.) Tůma. Rozhodčí: Radek Šťastný – Křížovský, Hora. ŽK: 3:4 (Bilas, Nekvinda, Míča –   Vincik 2, Mahák, Jos. Prenner). ČK: 0:1 (Vincik – po utkání). Diváků: 70.


SKUPINA B

FK IPD service Kestřany – TJ Slavoj Husinec 2:1 (1:1)
Branky: 43. a 65. Lebeda – 45. Cais. Rozhodčí: Kovařík – Šíma, Kalina. ŽK: 2:3 (Zima, Kinský – Luk. Novotný 2, Cais). ČK: 0:1 (54. Luk. Novotný). Diváků: 99.

FK Tatran Prachatice B – SK Slavoj Volyně 2:2 (1:1)
Branky: 32. Jan Lukeš, 77. Trůbl – 65. Malina, 75. Petr Pubal. Rozhodčí: Švec – Hnilička, Hlavatý. DFA: Hrinko. ŽK: 2:3 (Kovář, Rosenbaum – Dlouhý, Škopek, Pletka). Diváků: 55.

Sokol Stachy – Sokol Cehnice 1:2 (0:1)
Branky: 76. Pešl – 31. Herzig, 60. Krejsa. Rozhodčí: Pánek – Muzika, Trněný. ŽK: 1:3 (Pešl – Řehoř, Herzig, Čech). Diváků: 60.

TJ Sokol Bělčice – TJ Sokol Sedlice 3:1 (2:0)
Branky: 26. a 75. Houda, 32. Ráž – 77. (pen.) Klíma. Rozhodčí: Ovčáček – Nedvěd, Tůma. DFA: Pípal. ŽK: 1:2 (Lad. Mach – Vaněk, Klíma). Diváků: 100.

SK Čkyně – TJ Dražejov 1:0 (0:0)
Branka: 82. Fiedler. Rozhodčí: Petričák – Čarek, Datsenko. ŽK: 1:1 (Friedl – Hrčka). Diváků: 100.

SK Vacov – TJ Sokol Bavorov 2:0 (0:0)
Branky: 66. Zitta, 90. Jiří Mls. Rozhodčí: Petr Šťastný – Rogožan, Koblížek (N). ŽK: 4:3 (Bubík, Král, Ant. Bujok, Gustav Bujok - vedoucí mužstva – Folta, Färber, Koutský). ČK: 0:1 (68. Funda). Diváků: 120.

TJ Osek B – TJ Sokol Střelské Hoštice 0:5 (0:3)
Branky: 14. a 46. Rejšek, 15. (pen.) a 49. Šefčík, 22. Kokrda. Rozhodčí: Křížek – Hladík, Poklop. ŽK: 1:1 (Rybák – Kokrda). ČK: 1:0 (15. Kuneš). Diváků: 100.


SKUPINA C

TJ Sokol Planá nad Lužnicí – 1.FC Boston Kluky 1:0 (1:0)
Branky: 13. Švec. Rozhodčí: Kadlec – Klimeš, Bartůněk. DFA: Šnajder. ŽK: 3:1 (Handrejch, Drtina, Pospíchal – Voj. Košatka). Diváků: 30.

TJ Sokol Čížová – FC ZVVZ Milevsko B 1:3 (0:2)
Branky: 4., 13. a 81. Kutil. Rozhodčí: Jaroš – Landík, Studený. ŽK: 2:2 (Fil. Šťastný, Procházka – Bulín, Růzha). Diváků: 80.

TJ Božetice – TJ Sokol Chotoviny 0:2 (0:1)
Branky: 42. Bondarev, 89. Logojda. Rozhodčí: Vejčík – Tauber, Dimitrov. ŽK: 1:1 (Jos. Fara – Švehla). Diváků: 150.

TJ Sokol Sepekov – SK Mirovice 2:1 (1:1)
Branky: 39. a 60. Štěp. Kuchař – 8. Štochl. Rozhodčí: Landík – Jaroš, Studený. ŽK: 2:3 (Bolek, Tupý – Mrlina, Vodňanský, Kvěch). Diváků: 118.

SK KAVAS Větrovy – 1.FC Jistebnice 1:2 (0:0)
Branky: 90+4. Tůma – 46. Kopecký (vlast.), 67. Stoszek. Rozhodčí: Frček – Marek Mráz, Pinc. DFA: Josef Šafránek. ŽK: 1:3 (Sedláček – Podzimek, Ruber, Jan Muž). Diváků: 60.

TJ Spartak Soběslav B – FC Chyšky  2:3 (0:1)
Branky: 53. Pokorný, 60. Svoboda – 43. a 77. Václav Kosík, 88. Michal Kosík. Rozhodčí: Hučík – Pípal, Novák. ŽK: 3:3 (Karel Polišenský, Studený, Křiklán – Jan Málek, Ond. Dvořák, Mart. Petřík). Diváků: 80.

TJ Sokol Mladá Vožice – TJ Hradiště  5:0 (3:0)
Branky: 14. a 27. (pen.) a 60. Tom. Kukla, 10. Struska, 85. Kříženecký. Rozhodčí: Jeřábek – Marek Mráz, Fiala. ŽK: 2:4 (Teplo, Kříženecký – Dav. Pichlík, Pohnán, Filaus, Kačírek). Diváků: 80.


SKUPINA D

FK Kardašova Řečice 1922 – TJ Lokomotiva České Velenice 3:0 (2:0)
Branky: 13. a 26. Jaroš, 89. Vondráček. Rozhodčí: Barva – Prinz, Janák. DFA: Albrecht. ŽK: 3:2 (Březina 2, Schmirler – Petr Adamec – trenér, Lib. Dvořák). ČK: 1:0 (76. Březina). Diváků: 65.

FK Kardašova Řečice 1922 – TJ Lokomotiva České Velenice 1:1 (0:0)
Branky: 49. Klokner – 82. Jabůrek. Rozhodčí: Prinz – Barva, Cigáň. ŽK: 6:5 (Jonáš Madar 2, Vosecký, Ond. Madar, Janeček, Porochoňski – Srpek 2, Fr. Dvořák, Banašík, Zemánek). ČK: 1:1 (86. Jonáš Madar – 79. Srbek). Diváků: 56.

FK Sokol Třebětice – TJ Dolní Bukovsko  2:1 (1:1)
Branky:  21. Pokorný, 51. Bohumír Novák – 43. Fr. Cihla. Rozhodčí: Ryneš – Blažek, Mir. Brož. ŽK: 3:2 (Bastl, Mašát, Petr Kelbler – Pav. Kokeš, Fr. Cihla). Diváků: 150.

TJ Jiskra Třeboň B – Sokol Horní Žďár  5:1 (1:0)
Branky: 80. (pen.), 82. a 87. Zvánovec, 27. Ond. Michal, 62. Schneider – 84. Voldán. Rozhodčí: Juráň – Studený, Devera. DFA: Eibl. ŽK: 1:3 (Jak. Veselý – Heine, Maňour, Pav. Völfel). Diváků: 70. Hráno v Břilicích.

SK Mladé – TJ Slavoj Ledenice  3:1 (3:1)
Branky: 19., 28. a 39. Červený – 38. Mir. Kadlec. Rozhodčí: Krejník – Škuthan, Buřič. ŽK: 3:2 (Červený 2, Moudrý – Volf, Pat. Svoboda). ČK: 1:0 (87. Červený). Diváků: 84.

Sokol Suchdol nad Lužnicí – TJ Sokol Neplachov  4:0 (1:0)
Branky: 54. a 57. Černoch, 17. Vaněk, 90. Kubašta. Rozhodčí: Tomaň – Makovička st., Ernst. ŽK: 0:3 (Švec, Dušák, Jan Kadlec). ČK: 0:1 (79. Voj. Brozman - trenér). Diváků: 70.

TJ Jiskra Nová Bystřice – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí  4:2 (3:2)
Branky: 14. Bobál, 38. Mich. Šachl (vlastní), 45. Havel, 67. Janoušek – 17. Strouha, 24. Kabele. Rozhodčí: Šíma – Filo, Filípek. ŽK: 1:4 (Frühauf – Burda, Mich. Šachl, Kabele, Nohava). Diváků: 150.


 

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama