Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Exligista Štochl táhl mirovickou kanonádu. Vedoucí Čkyně skolila druhou Sedlici

 
pondělí, 7. září 2020, 10:32

Jihočeský kraj – Suverénní rezerva Roudného tvrdě narazila v sousedním derby na boršovské půdě a odvezla si debakl 3:7. V taháku skupiny B porazila Čkyně pronásledovatele ze Sedlice, když musel dohánět náskok soupeře. Mirovice neměly potíže s Chotoviny, čtyřmi góly se na výhře 7:2 podílel bývalý hráč Příbrami a Bohemians Matěj Štochl, jenž má na kontě už osm branek. Po třetím vítězství v řadě se na první příčku skupiny D vyhouply Č. Velenice.

Boršov nad Vltavou si ve skupině A poradil s rezervou Roudného a vyhrál rozdílem čtyř gólů. Značně k tomu přispěl Vojtěch Čuřík, který zaznamenal tří góly. Za hosty se dvakrát trefil syn bývalého prvoligového hráče Lukáš Wohlgemuth. Dolní Dvořiště přehrálo Dříteň, když po dvou gólech domácích dali Michael Tesař a Tadeáš Zeman, za hosty se dvakrát trefil nestárnoucí 46letý Jaroslav Klimeš. Vyloučení dříteňského Marka Wernera na počátku druhé půle skóre utkání v podstatě neovlivnilo. Hosté i domácí po něm zaznamenali po dvou trefách. Dolnodvořišťští se díky této výhře dostali na druhou příčku tabulky. Frymburk na domácím trávníku zabránil export bodu do Větřního až v poslední minutě trefou Jana Šislera. Zkušený Rudolf Weinhard počastoval rozhodčího nevybíravou mluvou a obdržel červenou kartu. Hrdějovice na domácím trávníku prohrály se Lhenicemi a stále okupují předposlední místo v tabulce. Zlatá Koruna vyhrála nad Chvalšiny. Hosté se ujali vedení gólem Radovana Kaprála v 15. minutě, za domácí srovnal skóre dvě minuty před koncem první půle Dominik Fuciman. Ten pak po dvaceti minutách druhé půle poslal své mužstvo do vedení a výsledek pečetil Tomáš Weinhard proměněním pokutového kopu deset minut před závěrečným hvizdem rozhodčího. Trhovosvinenské béčko podlehlo na domácím trávníku ve Slavči Kamennému Újezdu. Ve vyrovnaném utkání o výsledku rozhodl Petr Petkov pět minut před závěrem. Sedlec své odložené utkání dohraje s Loučovicemi 20. září.

Ve skupině B Kestřany porazily na domácím trávníku Volyni, vedoucí gól vsítil Lukáš Markvart z pokutového kopu hned v 6. minutě hry, do konce první půle dali domácí Martinem Lebedou druhý úspěch. Šanci na vyrovnání stavu dal Volyňským v 67. minutě David Václavík, zaznamenal totiž vlastence a snížil náskok domácích na jednogólový. Naději však razantně utnul Petr Hoštička svou pojišťující trefou. Stachy vyhrály nad Dražejovem. Po bezgólovém prvním poločasu se hned ve druhé minutě druhé půle trefil dražejovský Tomáš Hrčka, díky dvěma trefám svého kapitána Jana Pešla domácí skóre zápasu otočili. Prachatická rezerva rozhodla o svém vítězství nad Střelskými Hošticemi až osm minut před koncem zápasu gólem Radka Kunce. Hosté vyhráli první půli gólem Pavla Rejška. Prachatičtí zlepšeným výkonem ve druhé půli otočili stav utkání ve svůj prospěch. Čkyně o gól vyhrála se svým soupeřem ze Sedlice. Po vyrovnaném prvním poločasu dali domácí již na počátku toho druhého rozhodující gól Jiřím Brabcem a udrželi si první příčku jen o lepší skóre před Bělčicemi. Ty doma o jeden gól vyhrály s nováčkem soutěže z Bavorova. Dvě branky zaznamenal Martin Ráž. Cehnice překvapily domácí oseckou rezervu a jako jediní hosté v tomto kole odvezli všechny body. Jejich nejtěsnější výhru zařídil v první půli gól kapitána mužstva Pavla Krejsy v 18. minutě. Vacov nasázel soupeři z Husince šest gólů. Dvakrát se trefili jejich zatímní nejlepší střelci Filip Zitta a Antonín Bujok. Za hosty skóroval dvakrát Igor Štangret (z toho jednou do vlastní sítě).

Ve skupině C se prvních bodů dočkala exdivizní Čížová, když těsně porazila Chyšky. Po bezbrankovém poločasu začaly góly padat až v tom druhém, a to v posledních dvaceti minutách. Na vedoucí gól hostujícího Ondřeje Vačleny odpověděli domácí v průběhu deseti minut hned třemi trefami. Za hosty pak stav již pouze korigoval v poslední minutě Jan Málek. Chyšky zatím nenavázaly na kvalitní výkony loňského podzimu, v tabulce jsou poslední. Božetice ztratily doma s Hradištěm všechny body až v předposlední minutě. Rozhodující gól zaznamenal Petr Valach. Boston Kluky uhrál překvapivou plichtu na trávníku ve Větrovech a nebyl daleko od velkého překvapení. Na vedoucí gól Vojtěcha Košatky odpověděl až v 85. minutě Jaroslav Klejna proměněním pokutového kopu. Planá nad Lužnicí se rozešla s rezervou Soběslavi nerozhodně. Dvoubrankové vedení spartakovců po první půli nejdříve korigoval v 51. minutě Jan Přibyl, pak hosté opět odskočili díky Karlu Polišenskému na dvougólový náskok. Remizu zařídili Tomáš Pösinger a deset minut před závěrem Ondřej Hofbauer. Sepekov porazil o gól v přípravě velmi kvalitního nováčka z Jistebnice, i když v první půli prohrával o dva góly. O vyrovnání se postarali ještě do konce této části hry dva exmilevští hráči Martin Petr a Štěpán Kuchař. Rozhodnutí přinesla 85. minuta, kdy se do jistebnické brány 50letého gólmana Milana Mrzeny trefil opět další exmilevský hráč Martin Tupý, jinak sepekovský odchovanec. Na utkání se v den konání sepekovské pouti přišlo podívat 200 diváků. Mladovožické fotbalisty nepřekvapili mladíci z milevské rezervy. V posledních patnácti minutách zaznamenali dva góly a jsou díky menšímu množství nastřílených gólů v tabulce druzí za Mirovicemi. Ty doma porazily vysoko Chotoviny, opírajíce se o střelecký potenciál expříbramského ligisty Matěje Štochla, který zaznamenal v utkání čtyři góly (celkově po třech kolech má již 8 gólových tref). Dva zaznamenal Jan Císař.

Ve skupině D porazil Buk nováčka skupiny z Horního Žďáru dvěma trefami Zdeňka Březiny. Třígólovou výhru kompletoval tři minuty před závěrem zápasu Ondřej Jasenský. Hrálo se bez zábran a rozhodčí udělil celkem 11 (7:4) žlutých karet. Ledenice remizovaly s Lomnicí nad Lužnicí, když hosté vyhráli poločas trefou Vojtěcha Strouhy, bod zachraňoval v poslední minutě Miroslav Kadlec. Kardašova Řečice hrála se Suchdolem nad Lužnicí nerozhodně. Po dvougólovém vedení hostů po první půli nejprve ve snížil Jan Klokner a skóre srovnal v 76. minutě kapitán Ondřej Madar. Fotbalisté z Českých Velenic vyhráli v Třeběticích, jako jediní ve skupině jsou zatím bez porážky a vedou tabulku před Studenou. Po vyhraném prvním poločasu, kdy zaznamenal dvě branky Roman Mikudim, přidali po přestávce Milanem Fialou další gól. Domácí již pouze Petrem Švarcem výsledek korigovali. Třeboňská rezerva na vlastní trávníku v Břilicích o gól prohrála s Neplachovem. Dvakrát skóroval exševětínský Tomáš Hindy. Domácí ještě v 64. minutě vedli díky proměněné penaltě Miroslavem Fraňkem. Závěr utkání ale patřil hostům. Nová Bystřice přenechala překvapivě bod Studené, když ještě po prvním poločasu vedla 2:0. Snížení skóre a nakonec i dělbu bodů zajistil dvěma trefami do sítě Podolského kanonýr Libor Dvořák. Mladé konečně urvalo všechny body s Dolním Bukovskem a odpoutalo se z předposlední příčky. Domácí celý zápas ovládali a konečný výsledek stanovil kapitán Tomáš Kočvara v 90. minutě z proměněné penalty, kterou zavinil faulem v pokutovém území Tomáš Venčovský a utržil za to druhou žlutou kartu a šel do sprch o málo dříve než všichni ostatní aktéři.


VÝSLEDKY 3. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

FK Boršov nad Vltavou – TJ Malše Roudné B 7:3 (3:2)
Branky: 22., 56. a 58. Čuřík, 11. (pen.) Filištein, 14. Řežáb, 64. Gruber, 66. Benhák – 37. a 81. Wohlgemuth, 3. Goretki.
Rozhodčí: Klimeš – Jeřábek, Mareš. DFA: Pípal. ŽK: 1:0 (Gruber). Diváků: 75.

SK Zlatá Koruna – TJ Sokol Chvalšiny 3:1 (1:1)
Branky: 43. a 63. Fuciman, 79. (pen.) Tom. Weinhard – 15. Kaprál.
Rozhodčí: Křížek – Studený, Jelínek. DFA: Bicek. ŽK: 3:1 (Persán, Babinský, Ohnsorg – Oškrda). Diváků: 100.

FC Šumava Frymburk – SK Větřní 1:0 (0:0)
Branky: 90. Šisler.
Rozhodčí: Syrovátka – Zajan, Marek. DFA: Hanzal. ŽK: 3:4 (Mertl, Šisler, Fatura – Nic. Kotlár, Cifreund, Troják, Ješina). ČK: 0:1 (90. Rud. Weinhard). Diváků: 100.

FK Dolní Dvořiště – TJ Dříteň 5:3 (2:1)
Branky: 23. a 74. Tesař, 42. a 76. Zeman, 48. Kubík – 29. a 75. Jar. Klimeš, 89. Pojer.
Rozhodčí: Jeřábek – Jiří Klimeš, Lach. ŽK: 5:4 (Kříž, Kubík, Zeman, Hošek, Bršťák - trenér – Dav. Šantora, Werner, Strapáč, Fil. Šantora). ČK: 0:1 (48. Werner). Diváků: 70.

TJ Slavoj Hrdějovice – SK Lhenice 0:2 (0:2)
Branky: 12. Rosa, 29. Schön.
Rozhodčí: Landík – Petričák, Skvašík. ŽK: 1:2 (Kukačka – Jos. Prenner, Tůma). Diváků: 98.

TJ Spartak Trhové Sviny B – TJ Sokol Kamenný Újezd  0:1 (0:0)
Branky: 85. Petkov.
Rozhodčí: Krejník – Kabele, Buřič. ŽK: 2:3 (Němec, Zd. Šafránek – Samborský, Petkov, Prokop). Diváků: 123. Hráno ve Slavči.

20.09.2020 16:30  Sedlec – Loučovice – odloženo


SKUPINA B

FK IPD service Kestřany – SK Slavoj Volyně 3:1 (2:0)
Branky: 6. (pen.) Markvart, 19. Lebeda, 84. Hoštička – 67. Václavík (vlastní).
Rozhodčí: Ondra – Hnilička, Kalina. ŽK: 1:0 (Tvrzský). Diváků: 80.

Sokol Stachy – TJ Dražejov 2:1 (0:0)
Branky: 56. a 78. Pešl – 47. Hrčka.
Rozhodčí: Ryneš – Petr Šťastný, Šupík. DFA: Albrecht. Hráno bez karet. Diváků: 50.

TJ Sokol Bělčice – TJ Sokol Bavorov 3:2 (1:1)
Branky: 46. a 51. Ráž, 3. Houda – 40. Calta, 71. Kautman.
Rozhodčí: Hnilička – Ondra, Pašek. ŽK: 1:4 (Ježek – Folta, Pat. Gašpar, Kautman, Řezáč). Diváků: 100.

FK Tatran Prachatice B – TJ Sokol Střelské Hoštice 2:1 (0:1)
Branky: 65. Kotrch, 82. Kunc – 18. Rejšek.
Rozhodčí: Barva – Studený, Hlavatý. ŽK: 3:4 (Kralik, Kotrch, Lachkovič – 2x Heřman, Paroubek, Strnad). ČK: 0:1 (86. Heřman). Diváků: 60. Hráno v Záblatí.

TJ Osek B – Sokol Cehnice 0:1 (0:1)
Branky: 18. Krejsa.
Rozhodčí: Čarek – Landík, Ond. Novotný. DFA: Třeštík. ŽK: 2:2 (Kuneš, Vlasák – Frčka, Krejsa). Diváků: 100.

SK Vacov – TJ Slavoj Husinec 6:2 (3:1)
Branky: 25. a 78. Zitta, 42. a 87. Ant. Bujok, 17. Jiří Mls, 54. Štangret (vlastní) – 16. Kneifl, 58. Štangret.
Rozhodčí: Petričák – Muzika, Zloch. ŽK: 1:2 (Zábranský – Zelený, Kneifl). Diváků: 90.

SK Čkyně – TJ Sokol Sedlice 2:1 (1:1)
Branky: 40. (pen.) Fiedler, 49. Brabec – 36. Friedl (vlastní).
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Datsenko. ŽK: 2:5 (Pešek, Brabec – Němec, Čabrádek, Sladký, Klíma, Houzar). Diváků: 120.


SKUPINA C

TJ Sokol Čížová – FC Chyšky 3:2 (0:0)
Branky: 75. Valenta, 78. Fil. Šťastný, 84. Šitner – 72. Ond. Vačlena, 90. Jan Málek.
Rozhodčí: Kadlec – Nedvěd, Tůma. DFA: Vrzal. ŽK: 2:1 (Šlouf, Šitner – Mart. Prášek). Diváků: 120.

TJ Božetice – TJ Hradiště 1:2 (0:0)
Branky: 78. Jos. Fara – 89. Petr Valach, 54. Pavlík.
Rozhodčí: Vejčík – Písek, Tauber. ŽK: 1:1 (Mich. Němec – Petr Valach). Diváků: 100.

SK KAVAS Větrovy – 1.FC Boston Kluky 1:1 (0:0)
Branky: 85. (pen.) Jar. Klejna – 60. Voj. Košatka.
Rozhodčí: Picka – Rom. Novák, Prchlík. DFA: Chlaň. ŽK: 2:5 (René Ševčík, Jar. Klejna – Jos. Košatka, Blažek, Marek, Tománek, Voj. Košatka). Diváků: 60.

TJ Sokol Planá nad Lužnicí – TJ Spartak Soběslav B 3:3 (0:2)
Branky: 51. Přibyl, 57. Pösinger, 80. Hofbauer – 17. Škrdleta, 36. Dav. Kučera, 56. K. Polišenský.
Rozhodčí: Černý – Křížovský, Třešňák. ŽK: 4:1 (Pěknic, Pospíchal, Štiak, Albrecht – Fiala). Diváků: 60.

TJ Sokol Sepekov – 1. FC Jistebnice 3:2 (2:2)
Branky: 31. Mart. Petr, 35. Kuchař, 85. Mart. Tupý – 23. Horčička, 26. Kubec.
Rozhodčí: Zabilka – Kovařík, Ťupa. ŽK: 5:2 (Bolek, Pav. Novák, Staněk, Kašpar, Luk. Brůžek – Kubec, Ruber). Diváků: 200.

TJ Sokol Mladá Vožice – FC ZVVZ Milevsko B 2:0 (0:0)
Branky: 74. Prokeš, 76. Pešek.
Rozhodčí: Klimeš – Makovička st., Pinc. DFA: Josef Šafránek. ŽK: 2:1 (Barteska – trenér, Prokeš – Bulín). Diváků: 80.

SK Mirovice – TJ Sokol Chotoviny 7:2 (4:0)
Branky: 11., 34., 59. a 74. Štochl, 26. a 39. Císař, 55. Vondrák – 52. Bondarev, 85. Makovec.
Rozhodčí: Toman – R. Šťastný, Šika. ŽK: 0:3 (Slabý, Plecitý, Carva). Diváků: 80.


SKUPINA D

TJ Slavoj Ledenice – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí 1:1 (0:1)
Branky: 90. Kadlec – 31. Strouha.
Rozhodčí: Křížovský – Černý, Buřič. ŽK: 2:3 (Winkler, Kadlec – Milaberský, Mich. Šachl, Marsa). Diváků: 60.

AC Buk – Sokol Horní Žďár 3:0 (1:0)
Branky: 39. a 57. Březina, 87. Jasanský.
Rozhodčí: Prinz – Blažek, Janák. DFA: Josef Šafránek. ŽK: 7:4 (Schmirler, Šenkýř, Heger, Moravec, Jak. Jaroš, Petr Jaroš, Březina – Fára, Beneda, Němec, Kubinec). Diváků: 120.

FK Kardašova Řečice 1922 – Sokol Suchdol nad Lužnicí 2:2 (0:2)
Branky: 68. Klokner, 76. Madar – 13. Míka, 16. Kubašta.
Rozhodčí: Jaroš – Ryklík, Janák. ŽK: 2:2 (Valek, Kupka – Dan. Trmal, Špale). Diváků: 60.

FK Sokol Třebětice – TJ Lokomotiva České Velenice 2:3 (1:2)
Branky: 8. Milan Novotný, 63. Švarc – 9. a 23. Mikudim, 57. Fiala.
Rozhodčí: Svoboda – Devera, Jiří Šťastný. ŽK: 1:4 (Habr – Mikudim, Jabůrek, Samec, Zemánek). Diváků: 120.

TJ Jiskra Třeboň B – TJ Sokol Neplachov 2:3 (0:1)
Branky: 61. Bednář, 64. (pen.) Franěk – 15. a 69. Hindy, 78. Šíma.
Rozhodčí: Pánek – Jindrle, Ernst. ŽK: 2:1 (Veselý, Zavadil – Štěcha). Diváků: 50.

TJ Jiskra Nová Bystřice – FK Studená 2:2 (2:0)
Branky: 39. Havel, 43. (pen.) Frühauf – 47. a 70. Lib. Dvořák.
Rozhodčí: Bumba – Rous, Janák. ŽK: 1:0 (Brabec). Diváků: 150.

SK Mladé – TJ Dolní Bukovsko 4:2 (3:1)
Branky: 8. a 31. Červený, 4. Moudrý, 90. (pen.) Kočvara – 24. Fr. Cihla, 78. Pav. Kokeš.
Rozhodčí: Hučík – Bartůněk, Pojar. DFA: Albrecht. ŽK: 2:5 (Červený, Moudrý – 2x Venčovský, Podhradský, Wimmer, Malecha). ŽK: 0:1 (90. Venčovský). Diváků: 80.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Sára Švecová