Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Stachy promrhaly náskok 3:1, neuhlídaly třígólového pendla Hocha

 
úterý, 25. srpna 2020, 09:43

Stachy – Domácí se k prvnímu střetnutí sezony nesešli v ideální sestavě a na hřiště museli zaskočit 15letý Lutovský a veterán Kraml. Béčko Oseka naopak přijelo s několika hráči A týmu.

Diváci byli natěšeni na pořádný fotbal, protože bezfotbalová pauza už byla dlouhá. Bylo však vidět, že hráčům chybí herní praxe a na hřišti kupili chybu na chybu. Pěkných akcí bylo poskrovnu a až ve 23.min. obešel Záleský dva obránce, předložil míč Pešlovi a ten nechytatelně zavěsil – 1:0.

Hra byla nadále rozháraná a šance se rodily víceméně jen po standardních situacích. Ve 42.min. zahrával přímý kop Pek a jeho střílený centr pohotově uklidil do sítě Pěnek – 2:0.

Dokonalý zvrat v závěru

Po přestávce hosté prostřídali a získali převahu. V 52.min. po chybě domácího stopera snížil pohodlně Hoch na 2:1. Stachovští znervózněli a hra se jim přestala dařit. Výjimkou byla 55.min., kdy Záleský tečovanou střelou zvýšil na 3:1. V 62.min. však brankář Šebánek vyrazil míč k obránci, ale ten dlouho váhal s odkopem až rychlý Hoch míč dopravil do sítě – 3:2.

Od té doby domácí hráči místo hraní spíše diskutovali s hlavním rozhodčím, který se jim za to odvděčil v 80.min., kdy pískl přímý kop z hranice šestnáctky a hosté po jeho rozehrání ze skrumáže před brankou vyrovnali Sýkorou na 3:3. A aby toho nebylo pro domácí málo, tak v poslední minutě dostali Osečtí výhodu pokutového kopu, který Hoch proměnil – 3:4.

Stachy zásluhou své nedisciplinovanosti a také trochu zásahem „vyšší moci“ přišly zcela zbytečně o první body.

Sokol Stachy – TJ Osek B 3:4 (2:0)

Branky: 23. Pešl, 42. Pěnek, 72. Záleský – 52., 62. a 90. (pen.) Jan Hoch, 80. Sýkora. Rozhodčí: Syrovátka – Ovčáček, Harvalík. ŽK: 1:1 (Hovorka – Ježek). Diváků: 50.

Napsal(a) Tomáš Anderle | Foto archiv JF