Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Špatná generálka, dobrá premiéra, věří v Chýnově po porážce s Jistebnicí

 
pondělí, 17. srpna 2020, 23:35

Chýnov – V přípravě na nastávající mistrovskou sezónu si pozval domácí účastník I. A třídy Jistebnici a po nepřesvědčivém výkonu odešel ze hřiště nečekaně poražen.

Na malou omluvu Chýnovských je třeba nutno podotknout, že z různých příčin sehráli první a také poslední přípravné utkání, na rozdíl od hostujícího celku, který měl do tohoto utkání sehrány čtyři vítězné zápasy. A na herním projevu obou celků to bylo během celého zápasu znát. Utkání bylo v poli celkem vyrovnané, Jistebničtí si však dokázali vypracovat během zápasu určitě více brankových příležitostí…

Již v 9.min. zlikvidoval domácí brankář Průša včasným vyběhnutím velkou šanci jistebnického J. Stoszka a tím hosté naznačili, že neprodají kůži lacino… Domácí měli nejblíže ke gólu ve 20. min., kdy prudkou střelu Krále z 22 metrů zastavilo břevno za již překonaným a pouze přihlížejícím brankářem hostů Cimburkem. Důrazně a obětavě hrající hosté se však neustále tlačili do koncovky a ve 31.min. se také dostali do vedení, když na konci krásné kombinační akce byl dobře hrající Jan Stoszek - někdejší kanonýr FK Tábor, který to svého času zkoušel ve Viktorce Žižkov a Jihlavě, je letní posilou Jistbenice z Rakouska.

Ve 35.min. mohl zvýšit vedení hostů nestárnoucí Sokolt, ale Průša jej vychytal. Ve 38.min. odpustil hostům sudí Skalák pokutový kop za sražení ve vyložené šanci v pokutovém území chýnovského Práška, který se vrátil do domácí sestavy ze svého působení v Rakousku. V závěru poločasu se hra odehrávala převážně ve středu hřiště, ale v poslední minutě se měnilo skóre podruhé, když po rohovém kopu dotlačil míč nadvakrát do sítě důrazný Podzimek.

Ve druhé půli obě dvě mužstva prostřídala několik hráčů, ale k překvapení domácích diváků, si vypracovávali více šancí velmi dobře a obětavě hrající hosté. Za připomenutí stojí 47.min., kdy Hejlík přestřelil poloodkrytou domácí branku, v 54.min. měl gól na noze opět J. Stoszek, ale Průša zabránil jistému gólu a v 88.min. zahodil další velkou šanci hostů i Fr. Maňák.

Domácí pokračovali v nevýrazném výkonu i ve druhých 45. minutách a za zmínku stojí prakticky jen 60.min., kdy hlavou přestřelil v gólové šanci jistebnickou branku Vl. Hruška. Závěr zápasu se již jen dohrával, hosté si vítězství zasloužili, neboť byli po celý zápas důraznější a jejich věrní příznivci je také po zápase odměnili před tribunou potleskem.

Domácí fotbalisté i jejich fandové tak budou určitě věřit známé pověře o špatné generálce a dobré premiéře. V sobotu 22. 8. 2020 sehrají Chýnovští své první podzimní mistrovské utkání na hřišti v Českých Budějovicích, kde se od 10.15 hod. střetnou s domácí Lokomotivou.

FC Chýnov – 1. FC Jistebnice 0:2 (0:2)

Góly: 31. J. Stoszek, 45. Podzimek. Rozhodčí: Skalák, 80 diváků (z toho 30 hodně spokojených z Jistebnice…).

Chýnov: Průša – Ursacher, Rytíř, Doubrava, Zítek – Mareš, Petrů, Peterka, Štrouf – Král, Prášek. Střídali F. Zadražil, Vl. Hruška, Mládek, D. Havlík. Trenér P. Holota.

Jistebnice: Cimburek – V. Stoszek, T. Maňák, Podzimek, Mrzena – Hejlík, Horčička, Buchtele, Kubec – J. Stoszek, Sokolt. Střídali Muž, Fr. Maňák, Bojko, Rubert.  Trenér M. Mrzena.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto 1.FC Jistebnice
 


 
Reklama