Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Peckáři v přípravě rozstříleli domácí husinecký Slavoj

 
pondělí, 10. srpna 2020, 18:25

Husinec – Lhenický SK po odchodu sedmi hráčů ze základní sestavy (a z tohoto důvodu po odstoupení z I. A třídy a s přijmutím napříště účast v nižší I. B třídě) po doplnění hráčského kádru podruhé v přípravě zvítězil (poprvé doma nad Kaplicí – týmem z I. A tř., sk. A – 2:1), tentokrát přesvědčivě venku 0:8 nad Husincem, startujícím v I. B třídě, ve skupině B. Lhenický tým v novém složení, po vzpomínaných problémech, zdá se, znovu nalézá herní tvář.

Lheničtí od samého jeho počátku domácí oslabený celek Slavoje, který jim to tím herně usnadnil, jasně přehrávali a do žádných brankových možností jej po celý zápas nepouštěli.

V prvním poločase, kdy domácí inkasovali dvě branky, přeci jen ještě stačili lhenické velké převaze vzdorovat, a to také v ní i díky neproměňovaným gólovým šancím, ba i penalty, hostujícím týmem.

Ten v poločase druhém počal být gólově efektivnějším, soupeři v něm nastřílel dalších šest branek, v rozmezí od 51. do 58. minuty hned tři (z 0:2 na 0:5), a následně další dvě, když ještě neproměnil znovu pokutový kop a i několik dalších „gólovek“.

Lheničtí vysokou výhru venku vůbec nepřeceňují, vědomi si toho, že domácí husinecký tým nebyl kompletní, ale i tak jejich hra v pohybu a v kombinaci, v některých fázích utkání, byla vydařená a slibná. O příštím víkendu (v sobotu 15. 8.) je v generálce na novou sezónu v I. B třídě ve skupině A čeká velice zdatný soupeř – účastník KP – SK Jankov. Ten plně prověří jejich připravenost

Sled osmi vstřelených branek a dvou neproměněných penalt:

1. poločas

12. - neproměněná penalta P. Prennerem za faul na Maháka – nevyzrál na gólmana

14. - 0:1 – D. Trojan – po naběhnutí za obranu a přesné trefě

16. - 0:2 – P. Prenner – po Mahákově vybídnutí Mrkvičky, jeho gólové nahrávce střelci branky s přesným zakončením

2. poločas

51. - 0:3 – M. Mahák – po uvolnění Jos. Prennerem a následně s jistotou proměněnou gólovou šancí

53. - 0:4 – P. Prenner – po spolupráci v kombinaci s Tůmou se zakončením do již odkryté branky

58. - 0:5 – M. Mahák – po souhře s P. Prennerem se střeleckou koncovkou k bližší tyči

65. - neproměněná penalta J. Mrkvičkou za faul na P. Prennera – nezamířil mezi tyče

69. - 0:6 – T. Tůma – lehkou, chytrou a dobře umístěnou střelou

78. - 0:7 – M. Rosa – po zdařilé akci, centru od Sury – se zakončením v jasné pozici do prázdné branky

90. - 0:8 – D. Trojan – střelou z hranice šestnáctky uzavřel vysoký lhenický gólový účet tohoto zápasu.

Slavoj Husinec – SK Lhenice 0:8 (0:2)

Branky: P. Prenner 2 (16., 53.), D. Trojan 2 (14., 90.), M. Mahák 2 (51., 58.), T. Tůma (69.), M. Rosa (78.). Sudí: M. Pánek.

Sestava SK Lhenice: Plojhar - J. Prenner, Tůma, Kopf, Trojan - Beran, M. Rosa, Mrkvička - Fišer, P. Prenner - M. Mahák. Střídali Dom. Kiš, Dav. Kiš, R. Sura, P. Vincik.

Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein