Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Chyškách padaly góly jen v první půli

 
úterý, 4. srpna 2020, 14:15

Chyšky - K druhému přípravnému přátelskému utkání zajížděly Bernartice ke svému soupeři do Chyšek, který skončil po podzimní části uplynulého ročníku 1. B třídy na 7. místě. Především v prvním poločasu byli lepší hosté a skórovali hned v úvodu utkání po rohovém kopu. Chyšečtí srovnali též po rohovém kopu o dvě minuty později. Hosté se do konce první půle prosadili ještě dvakrát. Ve druhé půli již hra tak zajímavá nebyla. Značně ji ovlivňoval silný déšť, který vydržel celé utkání. Hosté byli na hřišti lepším mužstvem a zaslouženě zvítězili.

Od počátku utkání byly oba týmy aktivní a hrálo se nahoru dolů. V 7. minutě napřáhl ke střele Fedák, jeho dobrý pokus k levé tyčí vytěsnil domácí gólman Hoferek a následoval rohový kop. Po dalším rohu zahrávaným Voj. Charyparem z pravé strany si na přední tyč naběhl stoper Karel Trantina v 11. minutě a přesnou hlavičkou rozvlnil sít za gólmanovými zády u vzdálenější tyče - 0:1.

O dvě minuty později Fedákův centr z pravé strany hlavičkoval na zadní tyči Tomáš Češka, chyšecký gólman se tentokrát překvapit nenechal a balón lapil. Ve 13. minutě zahrával rohový kop z levé strany Jan Šimák, jeho velmi dobře kopnutý míč hlavičkoval stoper Jan Málek přesně a bylo srovnáno – 1:1.

Bernartický tvůrce hry Smrčina dobře vypálil z dálky v 19. minutě, s jeho střelou doprostřed brány však gólman problémy neměl. Ve 23. minutě napálil míč z levé strany z velkého úhlu Peterka a orazítkoval břevno. O dvě minuty později se po Charyparově rohu dostal k odraženému míči Fedák, jeho dobrou střelu k tyči Hoferek zlikvidoval. Poté Rakovan oslovil k zakončení Tomáše Češku, jeho střelecký pokus skončil opět v rukavicích domácího brankáře. V 32. minutě se po levé straně probil obranou Rakovan, podél vyběhnutého gólmana našel na druhé tyči zcela nekrytého Vojtěcha Charypara, který do prázdné brány míč v pohodě dorazil – 1:2.

Rakovanova střela o dvě minuty později skončila těsně vedle vzdálenější tyče v autu. Ve 37. minutě nastala podobná akce jako při druhém úspěchu hostů. To se obranou dostal zleva k brankové čáře Peterka, obhodil vyběhnutého brankáře a na zadní tyči míč do prázdné brány dorazil opět kanonýr dne Voj. Charypar - 1:3. Pokus Šimáka zprava přehodit bernartického gólmana Tomáše Fučíka se ve 40. minutě nezdařil. Poločas tedy skončil dvougólovým vedením hostů.

Poločasový stav se nezměnil

Druhý poločas již tak zajímavý nebyl a bojovalo se za stálého vytrvalého deště většinou uprostřed hrací plochy bez větších gólových příležitostí na obou stranách. Obě mužstva také nasadila do hry zbývající hráče z lavičky. V 58. minutě Pěchotovu střelu vyrazil Hoferek jen před sebe a obránce míč uklidil do bezpečí. Češkova střela v 62. minutě směřovala pouze do náručí gólmana. Šimákův trestný kop vytáhl v 65. minutě bernartický gólman nad břevno.

Dobrá akce Chyšeckých v 69. minutě také gólem neskončila. Václav Kosík přihrál Lukáši Práškovi, jeho střelu vyrazil Tomáš Fučík do pole. V 75. minutě dobrá střela Ťupy z levé strany skončila vedle vzdálenější tyče v autu. Poslední čtvrthodinka utkání toho již moc nenabídla. Ve druhé půli se již nikomu nepodařilo zaznamenat gólový úspěch a tak utkání skončilo poločasovým výsledkem.

U domácích v celém zápase vynikali bývalí exmilevští hráči, Václav Kosík, Jan Šimák a stoper Jan Málek. Hosté se opírali o kvalitní výkon brankáře Tomáše Fučíka a celé obrany. V záloze byla nejvíc vidět hra Daniela Smrčiny, velmi dobře zahrál i zakončovatel akcí Vojtěch Charypar, který byl u všech tří gólů Bernartických.

Dalším soupeřem Bernartic v přípravě je mužstvo z Milevska, hrající krajský přebor. Na jeho hřišti se hraje v neděli 9. srpna od 17:00 hodin a všichni příznivci jsou zváni.

FC Chyšky – TJ Sokol Bernartice 1:3 (1:3)

Branky: 13. Jan Málek - 32. a 37. Vojtěch Charypar, 11. Trantina. Rozhodčí: Marek Hadrbolec. Hráno bez karet. Diváků: 50.

Chyšky: Hoferek - Voj. Petřík, Rost. Vačlena, Jan Málek, Martin Prášek - Ond. Vačlena, Kukač, Jiří Barda, Václav Kosík - Lívanec, Jan Šimák. Střídali: Dvořák, Michal Kosík, Lukáš Prášek. Trenér Bohuslav Hanus.

Bernartice: Tomáš Fučík - Fedák, Jakub Novák, Trantina, Tomáš Češka - Kukrál, Daniel Smrčina - Voj. Charypar, David Novák, Peterka - Rakovan. Střídali: Patrik Brož, Staněk, Pěchota, Matěj Pekárek, Ťupa, Pražma. Trenér Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák