Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Winkler po hattricku: Mám radost, ale zásluhu na tom má celý tým

 
pondělí, 29. června 2020, 22:08

Ledenice – Osmadvacetiletý útočník TJ Slavoj Ledenice Lukáš Winkler vstřelil v posledním zápase turnaje Fotbal spojuje všechny domácí góly. V rozhovoru mimo jiné říká, jestli se udržoval během pandemie v kondici a jak jsou mladí hráči, co do Slavoje přišli, přínosem.

Lukáši, na podzim jste laboroval se zraněním stehnem a zasáhl jen do devíti zápasů. V počtu minut to nebylo v součtu ani sedm zápasů. I tak jste ale vstřelil čtyři góly. S touto bilancí jste tedy byl spokojený? Jak to vypadá s vaším zraněním? Je to už úplně v pořádku?
Věděl jsem, že stehno není úplně v pořádku a s tím jsem nastupoval do zápasů. Bylo to poměrně velké riziko, že bych si to mohl zhoršit, ale situace byla složitá. Bylo mnoho zraněných hráčů, a tak když to aspoň trochu šlo, tak jsem se snažil vypomoct. Teď už je to zcela vyléčené a cítím se fajn.

Máte za sebou dva týdny s novým trenérem. Jak tréninky a změnu zatím hodnotíte?
Nového trenéra beru velmi pozitivně. Myslím si, že pro tým bude přínosem. Tréninky jsou prozatím výživné. Uvidíme, co si na nás připraví na letní přípravu. (úsměv)

Zápasem s Hrdějovicemi jste zakončili turnaj Fotbal spojuje. Byla to dobrá myšlenka po pandemii?
Jasně. Myšlenka to byla dobrá. Alespoň jsme si vyzkoušeli, kde máme nedostatky a na čem můžeme dále pracovat.

Udržoval jste se nějak během korony v kondici?
No, přiznám se, že kondici jsem pravidelně nedodržoval. Ale během letní přípravy se chci co nejvíce zapojit a dohnat to.

Poslední zápas sezony 2019/2020 jste vyhráli těsně 3:2. S Hrdějovicemi to byl poměrně dobrý fotbal, souhlasíte?
Ano, zápas to byl kvalitní. První půle byla více bojovnější, druhá pak byla hodně kvalitní. Máme nové a mladé hráče, kteří jsou velkým přínosem. Věří si a snaží se tvořit hru.

A i vy jste měl povedený zápas. Tři góly vás musí těšit… jak jste je viděl?
První gól byl hodně rychlý. Míč mi propadl přímo na nohu a já stál sám před gólmanem. Druhý gól byl po kombinaci. Ze středu jsem měl na výběr, že buď nahraji Mírovi Kadlecovi nebo to vezmi na sebe. Věřil jsem si, tak jsem to vyzkoušel a podařilo se mi prostřelit gólmana. Třetí gól jsem dal po nahrávce Matyáše Cempírka, kdy jsem si pokryl balón, obhodil jsem si stopera a zakončil střelou okolo gólmana.

Jste rád, že už máte po dokopné a kluci vám to nemohou spočítat?
No, předně musím říct, že dokopná byla opět kvalita. Určitě bych se ale nebál. A myslím si, že na další dokopné bude v kolonce pokut ten hattrick zaznamenán. (úsměv)

Počítáte si statistiky? Víte, kdy jste naposledy vstřelil v jednom utkání tři góly?
To už ani nevím. Radost samozřejmě mám, ale zásluhu na tom má celý tým. Všechny góly byly po nějaké kombinaci.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman