Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kamenný Újezd zabodoval v Kaplici a má blízko k vítězství v turnaji

 
pondělí, 22. června 2020, 15:53

Kaplice – Po třetí v řadě se Kapličtí v rámci přípravného turnaje představili na vlastním hřišti. V pátek v podvečer se hrálo na těžkém podmáčeném terénu.

Hosté byli v úvodu střetnutí aktivnějším týmem. Byli přímočařejší v útočné fázi a netrvalo dlouho a ujali se i vedení. V osmé minutě zatáhl akci po pravé straně Prokop, po přízemním centru zakončoval skluzující Dvořák nad bránu Spartaku. O minutu později už se hosté radovali. Na polovině hřiště rozehrál Černý trestný kop rychlou kolmicí, kterou poslal za obranu nabíhajícího Davida Frnku, který pronikl do vápna a křížnou přízemní střelou překonal brankáře Bílého – 0:1.

Domácím vázla kombinace, často o míč přicházeli vlastní vinnou po špatné přihrávce. Hosté se dostávali díky tomu do rychlých kontrů, které táhl především Dvořák a Prokopem. V osmnácté minutě za obranu dostal Frnka, přihrávkou zleva našel nepokrytého Kotalíka, ten však ve skluzu míč mezi tři kaplické tyče nenasměroval.

Domácí se do vážnějšího zakončení dostali až v polovině prvního poločasu. Po zpětné Danielově přihrávce pálil zpoza vápna Vaniš, táhlá střela prolétla vedle levé tyče. Ve 29. minutě už to naopak bylo o dva góly. Po rohovém kopu z levé strany se na přední tyči prosadil hlavičkující David Frnka – 0:2.

Až druhý inkasovaný gól popohnal spartakovce k vyšší aktivitě. Vaniš narýsoval dlouhou kolmou přihrávku kolmici na rozběhnutého Daniela, jenž se dostal za záda obránců, ocitl se sám před brankářem, ale ve stoprocentní šanci Olivu překonat nedokázal. Nedlouho poté se Kapličtí snížení dočkali. Ve vápně byl faulován pronikající Štrbačka a pískala se penalta. Jiří Divoký nabídnutou možností nepohrdnul – 1:2. Pět minut před přestávkou pokoušel střelecké štěstí ještě Vaniš, ale z přímého kopu poslal balón pouze nad bránu.

Kanonýr Dvořák vyšel naprázdno

V úvodu druhé půle už se radovali domácí z vyrovnání, ale radost zhatil zdvihnutý praporek. Přízemní střela Vaniše skončila na tyči, odražený míč dorazil do brány Urazil, ale radost trvala pouze chvíli. Vzápětí hosté podnikli útok do otevřené kaplické obrany, do šestnáctky se dostal Dvořák, zpětnou přihrávkou hledal nabíhající spoluhráče, do přihrávky sáhl vracející se Aibl a poslal míč nešťastně za záda vlastního brankáře – 1:3. Za další dvě minuty už hosté vedli o tři. Na rohový kop Soukupu nejvýše vyskočil Aleš Černý a bylo to 1:4. V 56. minutě pak mohl vedení hostů ještě navýšit ještě Soukup, ale ve vyložené příležitosti nedokázal Schneidera překonat.

Zhruba po hodině hry začali být více nebezpeční domácí fotbalisté. V 64. minutě zatáhl míč po levé straně Urazil, po jeho centru se ve skluzu natahoval Pál, ale míč nezasáhl ideálně. O chvíli později Divoký přesnou uličkou vysunul Urazila, který byl gólové příležitosti, ale vhodný moment pro zakončení prováhal a z gólovky byl pouze roh. V polovině druhého dějství zahrával po faulu na Divokého přímý kop Smolen, povedený pokus vytáhl Oliva konečky prstů na břevno. Hostujícího gólmana podruhé v zápase zachránila konstrukce branky.

Dvacet minut před koncem domácí snížili, když se ve vápně dostal lacino k balónu benjamínek Vít Beránek a překonal Olivu v hostující svatyni – 2:4. Čtvrthodinu před koncem mohli hosté po brejku definitivně rozhodnout o své výhře, ale Dvořák v gólovce Schneidera nepřekonal.

V závěrečné desetiminutovce se snažili Spartakovci ještě zápas zdramatizovat. K přímáku se postavil Smolen, tvrdou ranou zeď sice prostřelil, ale ztlumený míč odpravili obránci do bezpečí. V 89. minutě po centru Divokého spálil gólovku hlavičkující Meita. Domácí se dočkali až v úplném závěru. Povedenou kombinační akcí rozebrali hostující obranu, na konci akce byl z levé strany prudce centrující Vaniš a míč na zadní tyči uklidil do odkryté brány Jan Štrbačka – 3:4. Bohužel kontaktní gól přišel až příliš pozdě. Pořádající Kamenný Újezd je díky tříbodovému zisku stále ve hře o celkové prvenství v přípravném turnaji.

FK Spartak Kaplice – TJ Sokol Kamenný Újezd 3:4 (1:2)

Branky: 33. (pen.) Divoký, 70. Beránek, 90. Štrbačka – 9. a 29. Frnka, 48. Aibl vlastní, 50. Černý. Rozhodčí: R. Granec – Škuthan, Kuchař. ŽK: 2:0 (Kuchař, Daniel). Diváků: 100.

Kaplice: F. Bílý – Štrbačka, Smolen, Aibl, Kuchař ml., Daniel, Kebl, Divoký, Vaniš, Pál, Urazil. Střídali: Čutka, Micák, Beránek, Meita, Schneider.

K. Újezd: Oliva – Samborský, Petkov, Sadloň, Komberec, Havlíček, Černý, Frnka, Dvořák, Prokop, Kotalík. Střídali: Soukup, Rožboud.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec