Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov vyzrál na Netolice až ve druhém dějství

 
pondělí, 15. června 2020, 17:46

Jankov – Jankovští pokračovali v nabitém zápasovém programu pátým z celkových osmi červnových zápasů. Dva dny po náročném utkání v Třeboni si do Precis arény pozvali soupeře z I. B třídy a v duelu dostali příležitost hráči, kteří neměli doposud odehraných dostatek minut. Po celých devadesát minut měl Jankov herní převahu, ale střelecky ji dokázal využít až po přestávce, kdy třemi góly Netolice zlomil.

Branku zelenobílých hájil David Hrubý, což byl pro fanoušky Jankova i gólmana samotného příjemný comeback. "Hrubas" udržel čisté konto, ale nutno podotknout, že byl téměř po celou dobu bez práce. Nicméně nula se počítá! Jak gólmanovi, tak celému týmu...

Od úvodu se hrálo především na útočné polovině Jankova, leč domácí fotbalisté měli velké problémy dotahovat své útoky k přesnějšímu zakončení. Na druhou stranu je třeba pochválit obranu Netolic, jejíž hráči několikrát obětavými zákroky sráželi střely domácích mimo branku. Poprvé to názorně předvedl Konvička, když se vložil do tvrdé střely Predigera, která by zajisté gólmanu Královskému nadělala nemalé potíže. V 10.minutě se do první z několika šancí dostal hroťák Schwarz, když se zadarmo dostal k míči po chybě Jandy, ale střelou na přední tyč branku netrefil. Stejně dopadl i o několik minut později po Fajtlově centru a chybném vyběhnutí brankáře Královského.

Ve 23.minutě si vzpomněl na husarský kousek z utkání v Krumlově Prenner, kde se mu podařilo přelobovat výše postaveného gólmana. Tentokrát tolik štěstí neměl, branku netrefil. První přímé střely mezi tyče se přítomní dočkali až v 38.minutě, kdy Královský křižný pokus Rytíře vytěsnil na rohový kop. A když ve 43.minutě nemířil přesně ani střílející Fajtl, skončil poločas bez branek. Střely na branku v první pětačtyřicetiminutovce 1:0. Z toho se moc gólů ani urodit nedá...

Netolické načala Rytířova hlava

Přesnost v koncovce domácí po změně stran přeci jen zlepšili. Ve 47.minutě měl další šanci po akci Sedlice s Fajtlem hroťák Schwarz, ale stoper Rokůsek s gólmanem Vondráškem gólu ještě zabránili. Obrana Netolic byla poprvé pokořena o dvě minuty později, když Sedlicův centrovaný balón usměrnil do branky hlavičkující Martin Rytíř - 1:0.

Poté přišly dvě pohledné akce dvojice Sedlic – Prenner, kterým chybělo pouze gólové zakončení. V prvním případě připravil Prenner pozici pro Sedlice, jenž technickou střelou branku těsně minul, ve druhém případě si role obrátili, avšak se stejným výsledkem, když se do Prennerovy střely vložil opět obětavý Konvička. Jedno z mála vážného ohrožení branky ze strany Netolic přišlo vzápětí. K míči se dostal exvodňanský Kukla a technickou střelou orazítkoval břevno. Následná dorážka Varyše už tolik nebezpečná nebyla.

Za minutu vybojoval míč právě na Kuklovi Rytíř, Jirkovský poslal do pokutového území centr, kde následně Konvička fauloval Schwarze a rozhodčímu Albertovi nezbylo nic jiného, než odpískat pokutový kop. Petr Klíma zachoval klidnou hlavu, Vondráška poslal na druhou stranu a Jankov vedl 2:0.

V 74.minutě se chtěl o slovo přihlásit obávaný střelec Jakub Varyš, ale po rohovém kopu hlavičkoval vedle. V 78.minutě Jankovští nedotáhli do úspěšného konce velice nadějné přečíslení, které skončilo další sraženou střelou jedním z bránících hráčů. Daleko od zkorigování stavu nebyli hosté v 84.minutě. To se po rohovém kopu a zmatcích v šestnáctce dostal k zakončení na malém vápně Fux, jenže z otočky zamířil metr vedle. Na druhé straně předvedli pěknou akci Kroneisl s Klímou, na jejímž konci byl střílející Prediger, ovšem z velice dobré pozice branku o pár centimetrů minul.

Utkání bylo ukončeno posledním výpadem domácích do stále unavenější obrany Netolic v poslední minutě. Míč putoval po ose Klíma, Sedlic, Kroneisl, Sedlic, Lošek a do prázdné branky zakončující Václav Jirkovský - 3:0. Jankov ve druhém poločasu zpřesnil finální fázi a zaslouženě zvítězil.

SK Jankov - 1. FC Netolice 3:0 (0:0)

Branky: 49. Rytíř, 61. Klíma z pen., 90. Jirkovský. Rozhodčí: Albert - Krčín, Tůma. Bez ŽK. Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 11:3. Diváci: 88.

SK Jankov: Hrubý - Fajtl, Honner, Lošek, Prediger - Jirkovský, Prenner (67. Kroneisl), Rytíř, Lovička (46. Klíma) - Sedlic, Schwarz (67. Popelka).

Netolice: Královský (46. Vondrášek) - Lukáš, Konvička, Rokůsek, Janda - Skála (71. Dvořák), Andres, Fux, Šulc (61. Vondrka) - Kukla, Meindl (46. J. Varyš).

Nejlepší hráči: Lošek - Konvička, Lukáš, Královský

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová a Natálie Kočerová