Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na poslední čtvrthodinku přípravy K. Újezd vs. Jankov nedošlo

 
pondělí, 8. června 2020, 18:51

Kamenný Újezd - Dva dny po výhře v Českém Krumlově (hráno v rámci Turnaje přátelství) nastoupil Jankov k dalšímu střetnutí, tentokráte v klasickém přípravném, chcete-li přátelském, na hřišti Kamenného Újezdu. Hrálo se na těžkém podmáčeném terénu, od 10. minuty navíc za neustálého deště. Rozhodčí nakonec po domluvě s trenéry duel zkrátil a v 75. minutě ho za stavu 3:1 pro hosty předčasně ukončil.

Oproti zápasu v Krumlově doznala sestava Jankova očekávaně výrazných změn. Domácí účastník I. B třídy potvrdil dobrou formu posledních dní a favoritovi celkem slušně vzdoroval. A to i přesto, že již od 3. minuty prohrával. Kollárův pěkný pas do levé strany byl jako ušitý pro rychlého Popelku, ten míč zatáhl a naservíroval jej na malé vápno, odkud ho do místa určení ve skluzu dopravil Tomáš Smékal - 0:1.

Domácí Sokol zahrozil po čtvrthodině hry nad branku hlavičkujícím Soukupem. Nevedlo se ani s chutí hrajícímu Kollárovi, který z přímého kopu na druhé straně o chvilku později mířil také nad. Ve 22.minutě poslal centr do pokutového území Kollár, blízko gólu byl na zadní tyči Popelka, ale míč do branky dotlačit nedokázal. Následovaly dvě střely hostů během jedné minuty. Nejprve ta Predigerova po ukázkové akci několika hráčů, leč chyběla jí přesnost. Netrvalo dlouho a z hranice velkého vápna pálil Schwarz, tentokrát Olivu v domácí brance zachránilo břevno.

Že "Kameňák" do svých řad získal velkou produktivní posilu, potvrdila 34.minuta. Soukup se elegantně zbavil Rytíře a vymyslel nádhernou kolmici, kterou ve vyrovnání zužitkoval exmilevský Petr Dvořák - 1:1. Vzít si vedení zpět mohli Jankovští zanedlouho po Popelkově centru, jenže Kočer ve vyložené šanci míč na mokrém trávníku netrefil. Kočer hrál důležitou roli i v poslední minutě první půle, když po Schwarzově pasu předložil míč v pokutovém území Smékalovi, jehož střelu na branku obránce Komberec rukou ztečoval mimo a pískala se penalta. Tu s přehledem proměnil Marek Kroneisl a Jankov tak přeci jen v poločase vedl - 1:2.

Po přestávce se hrálo jen 30 minut

V úvodu druhého poločasu si vzal domácí Kotalík příklad z jankovského Schwarze, pronikl do pokutového území a tvrdou střelou rozezvučel břevno Wolkovy branky. Z protiútoku zatáhl míč Kočer, dostal se až do šestnáctky, ale následnou jedovatou střelou jen vyprášil Olivovy rukavice. Domácí gólman se činil i po následném rohu a hlavičce Kocha, kdy zachránil téměř jistý gól. V 52.minutě umně zakombinovali Prenner, Smékal a Kočer. Celé akci chybělo jen finální gólové dotažení.

Po hodině hry měl vyrovnání na kopačce Kotalík, který se dostal do obrovské šance, ale Wolek ho fantasticky vychytal. Skóre se měnilo až v 70.minutě, kdy Prennerův rohový kop hlavičkoval Tomáš Smékal pod břevno - 1:3. Dvě minuty poté po Kochově dlouhém pasu obstřelil Olivu Popelka, avšak z gólu se neradoval dlouho, jelikož mu byl odpískán těsný ofsajd.

Poslední výraznou šanci na skórování měli domácí, jmenovitě Petkov. Ten si postavil po faulu na Sadloně míč na penaltový puntík, jenže branku přestřelil. Následně byl za zhoršujícího se terénu a neustálého deště duel předčasně ukončen.

TJ Sokol Kamenný Újezd - SK Jankov 1:3 (1:2)

Branky: 34. Dvořák - 3. a 70. Smékal, 45. Kroneisl z pen. Rozhodčí: Švec. Bez karet. Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:7. Diváci: 130.

K. Újezd: Oliva - Komberec, Krůček, Stegbauer, Petkov - Havlíček, Černý, Dvořák, Sládek - Kotalík, Soukup. Střídali: Samborský, Červonyj, Rožboud, Sadloň,

SK Jankov: Wolek - Klíma (46. Honner), Kroneisl (46. Lošek), Koch, Popelka - Kočer, Kollár (46. Prenner), Rytíř, Prediger (46. Lovička) - Smékal, Schwarz (72. Sedlic).

Nejlepší hráči: Dvořák - Kollár

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová