Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kluby z nižších krajských soutěží odehrají měsíční turnaj

 
sobota, 23. května 2020, 16:16

Jihočeský kraj – Přípravný turnaj „Fotbal spojuje“ odehraje v době pandemie pětice klubů TJ Slavoj Ledenice, TJ Dolní Bukovsko, SK Mladé, TJ Slavoj Hrdějovice a TJ Nová Ves. Hrát se bude v termínu 29. květen až 28. červen 2020.

Všechny kluby kývly na nabídku známého jihočeského rozhodčího Luboše Zabilky, který s myšlenkou turnaje přišel. Kromě Nové Vsi (I. A třída) hrají všichni ostatní nejnižší krajskou soutěž I. B třídu.

„Před týdnem se naši kluci sami rozhodli, že naskočí zpět do tréninků. Chtěli jsme jim dát ještě pár týdnů volno, ale z vlastní iniciativy se už scházejí. Za to se jim sluší poděkovat. S pár kluby jsme se začali bavit, že si zahrajeme přáteláky. Když ale přišla nabídka na turnaj, vše vyřešila,“ řekl k aktuální situaci předseda ledenického klubu Zdeněk Vitoušek.

Turnaj Fotbal spojuje se bude hrát podle platných pravidel na 2 x 45 minut s tím, že je povoleno až sedm střídání. A to opakovaně. Hrát mohou pouze registrovaní hráči a pro diváky bude zpestření, že v případě remízy se budou kopat pokutové kopy o bonusový bod.

Každý tým odehraje jednokolovým systémem dva zápasy doma a dva venku. V plánu je v termínu 29. květen až maximálně 28. červen.

Iniciativy se chopil sudí Zabilka

S nápadem uspořádat turnaj v době fotbalového volna přišel českobudějovický rozhodčí Luboš Zabilka. „Po vzoru turnaje Malše Roudné ve mně utkvěla myšlenka zrealizovat turnaj i pro týmy nižších soutěží. Jako rozhodčí si stojím za názorem, že fotbal má lidskou komunitu sbližovat a je někde jedinou víkendovou zábavou, takže oslovení mělo smysl, byť se rozbíhají v Jihočeském kraji obdobné turnaje,“ sdělil, proč se rozhodl smysluplnou myšlenku zrealizovat.

Rozlosování turnaje

1. kolo:

Hrdějovice - N. Ves Pá 29.5.,18:00

Mladé - Ledenice So 30.5.,17:00


2. kolo:

N. Ves - Mladé Pá 5.6.,18:00

D. Bukovsko - Hrdějovice So 6.6,17:00


3. kolo:

Mladé – D. Bukovsko So 13.6.,17:00

Ledenice - N. Ves So 13.6.,14:00


4. kolo

D. Bukovsko - Ledenice So 20.6.,17:00

Hrdějovice - Mladé Pá 19.6.,18:00


5. kolo

Ledenice - Hrdějovice Čt 25.6.,18:00

N. Ves – D. Bukovsko Pá 26.6.,18:00


Napsal(a) Michal Heřman, redakce | Foto Ján Honza