Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Benhák po hattricku: Nechytatelné dělo i krásný balon od dědy Kadlece

 
úterý, 10. března 2020, 22:07

Ledenice – Sedmadvacetiletý František Benhák patřil k hlavním postavám při výhře ledenického Slavoje nad tím z Hrdějovic. Při výhře 4:2 vstřelil tři góly. A po utkání měl dost důvodů, aby poskytl s úsměvem rozhovor.

Papírově šlo o nejtěžší zápas přípravy. Souhlasíte?
Papírově určitě ano, ale na hřišti bylo vidět, že Hrdějovicím chybělo dost hráčů ze základní sestavy. I tak si soupeř vytvořil dost šancí, které neproměnil. Když jsme ale na něj vytvořili malinko větší tlak na obranu, tak moc nevěděl, co má s balonem dělat. Proto je asi takový i výsledek.

Překvapily vás něčím Hrdějovice?
Myslím si, že ne.

Dal jste tři góly. První byl po pěkné střele.
První gól byl z našeho pohledu z levé strany, kdy to Tonda Šrajer měl u lajny. Křikl jsem si o nahrávku a dostal přesně balon. Pak jsem obešel protihráče a když jsem byl ve vápně, pustil jsem na zadní tyč nechytatelné dělo. (úsměv)

Co druhý gól?
Druhý gól byl jednoduchý. Hrdějovice měly rozehrávku ve vápně, následovala přihrávka gólmanovi a já stál mezi stopery. Gólman pak chybně rozehrál balon přímo na moji nohu, tak jsem jen popošel a obstřelil jsem ho. Nic složitého…

A třetí gól?
Ten padl z rohového kopu, když mě krásným balonem našel náš děda Míra Kadlec (úsměv). Dal mi to přesně na hlavu, takže taky pohoda.

Konečně jste se sešli v téměř kompletní sestavě. Na hře to bylo znát, že?
Jo, i mladší kluci se už snad začínají do hry dostávat. Víc jsme si dokázali přihrávat, i když to pořád nebylo úplně to, co by to mělo být. Byla to ale o poznání určitě lepší hra. Myslím si, že i ty čtyři fanoušci, co se přišli podívat, neodjížděli domu opět znechucení. (úsměv, pozn.: ve stejném čase se hrálo derby Slavia - Sparta)

Nastoupil jste v útoku. Kde se cítíte nejlépe?
Když to není záloha, tak mi nevadí, kam mě trenér pošle.

Ostrý start jara v Třeběticích se blíží. Už se těšíte na mistrovské zápasy a hon za záchranou?
Třebenice jsou ještě poměrně daleko. Uvidíme, jak na tom budou po zimní přípravě. Díváme se na sebe a snad se nám start podaří. Hon za záchranou bude těžký, ale snad to urveme.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman