Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ledenice prohrály ve druhé přípravě se Zlatou Korunou

 
pondělí, 24. února 2020, 10:12

Borovany - Fotbalisté TJ Slavoj Ledenice pokračují v kondiční části přípravy, která trvá do konce února. V rámci přípravy sehráli druhé utkání a na UMT v Borovanech prohráli se Zlatou Korunou (účastník I. B třídy, sk. A) 3:5.

Dva góly Slavoje vstřelil špílmachr Miroslav Kadlec, jednou se trefil Lukáš Winkler. Ledenice v zápase nastřelily ještě dvakrát brankovou konstrukci a tři z pěti gólů inkasovali z brejků po situacích, kdy se snažili hrát vše na útok a vyrovnání. Poločas zápasu byl 0:1.

„I když jsme znovu prohráli, výkon byl daleko lepší. Místy jsme se sice dopouštěli jednoduchých chyb, ale přístup hráčů hodnotím daleko pozitivněji. Doufám, že v nastoleném trendu budeme dále pokračovat a naše práce se zúročí. Na hráče nyní čeká poslední týden kondiční části přípravy, který bude zakončen čtyřdenním soustředěním v Číměři. Pak už se vrhneme na práci s balonem,“ uvedl v hodnocení trenér Slavoje Stanislav Jindra.

Ledenicím stále chybí několik hráčů. Kapitán Jan Pavlík a stoper Adam Stránský laborují s kolenem, Matěj Volf nebo Jan Fencl jsou na dovolené. Poprvé se k týmu po zlomenině ruky naopak připojil Jakub Čermák.

TJ Slavoj Ledenice - SK Zlatá Koruna 3:5 (0:1)

Branky Ledenic: Kadlec 2, Winkler.

Ledenice: J. Svoboda (46. Mařík) - Čermák, Švarc, Princl, Kubec - Štrosser, Benhák, Kadlec, Havelka - Winkler, Šrajer. Hokejově střídali: Babka, Hinterhölz, Fošum.

 

Univerzál Babka přinesl po střídání oživení hry

Do druhé zimní přípravy naskočil v průběhu zápasu i Václav Babka (na snímku vlevo), který s týmem absolvoval kvůli práci (záchranář) jen část tréninkových jednotek. Ve čtvrtek s týmem odcestuje na soustředění a počítá, že na jaro bude co nejvíce k dispozici. V utkání se Zlatou Korunou přinesl po nástupu výrazné oživení.

Utkání se Zlatou Korunou jste sice začal na lavičce, ale po střídání jste ukázal velkou chuť do hry. Měl jste velkou motivaci si po delší době zase zahrát?
Těšil jsem se hodně. Akorát nikdy dopředu nevím, co budu hrát a občas mě trenér překvapí (úsměv). Pauza od posledního zápasu byla dlouhá. Párkrát mi přišlo, že fotbal hraji poprvé.

Patřil jste ale mezi nejlepší hráče Ledenic.
Cítím se dobře a myslím, že celý tým se díky přípravě začíná posouvat po fyzické stránce směrem nahoru. Ze zápasu jsem ale zklamaný. Soupeř nehrál dobře a jednoduše využíval pouze naše chyby. V zápase jsme laciných ztrát udělali hodně. Ještě ale nemáme herní tréninky, takže se takové chyby dají vypilovat. Máme dost času.

Přesně měsíc a tři přípravné zápasy. Budete trenérům k dispozici?
Pokud mi to práce povolí, tak chybět nebudu. Termínově vím dopředu, že můžu na zápas proti Borovanům. Další jsou zatím s otazníkem.

A co během důležitých jarních odvet?
Má účast je vždy okolo padesáti procent. Teď by díky domácím zápasům přes celé jaro to mohlo být lepší. Když mi to vyjde, přijedu hned po práci nebo se alespoň snažím domluvit s kolegy, aby mě někdo vystřídal nebo počkal.

Jak zatím hodnotíte kondiční část přípravy?
Předně bych chtěl říct, že za mě je dobře, že trenér zvolil tři tréninky v týdnu. Kondiční část je základ a těžíme z toho zbylou část sezony. Moje docházka ale není dobrá, takže tuto část nemohu tolik hodnotit. Tréninky moc nestíhám, takže se snažím běhat individuálně po práci.

Těšíte se už na herní fázi s míčem nebo vám více vyhovuje běhání a nabírání objemů?
Nebudu zastírat, že mi balon už docela chybí (úsměv). Pokud bych si mohl vybrat, tak jsem zastáncem kombinací tréninku dva v jednom.

Kondiční část zakončíte příští týden na soustředění. Už máte info, co vás tam čeká?
Na soustředění se těším. V Ledenicích to bude moje druhé, ale poprvé pod trenérem Jindrou. Bližší informace ještě nemáme. Předpokládám, že si s balonem ještě moc nepohrajeme.

Proč jste chyběl na prvním zápase s Holubovem?
Krylo se mi to v práci s noční službou, která začíná v 17:45. Takže se to časově krylo.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman