Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poprvé doma! Ledenice hostí Třebětice a chystají novinky

 
čtvrtek, 7. listopadu 2019, 17:28

Stavební práce sice nejsou v ledenickém sportovním areálu ještě dokončené, ale hřiště je po instalaci automatické závlahy a výměny branek k dispozici. Poslední podzimní kolo fotbalové I. B třídy tak poprvé v letošní sezoně zavede soutěž do Ledenic. V sobotu od 14 hodin se utká domácí Slavoj a Sokol Třebětice.

Hlavně pro domácí je zápas extrémně důležitý. Během uplynulých 12 kol, kdy musely hrát Ledenice pokaždé na půdě soupeře, uhrál Slavoj pouze čtyři body a je jasně poslední. Před sezonou přivedlo vedení několik hráčů, kteří se ale zatím nedokázali chytit podle představ a v součtu s velkou marodkou zkušeného jádra klubu to znamenalo velký bodový kolaps.

Kdo bude domácím trenérům v sobotu k dispozici je s velkým otazníkem, protože zdravotní problémy má stále hodně hráčů. „Vědět budeme až na poslední chvíli někdy v sobotu před obědem,“ uvedl hlavní trenér týmu Stanislav Jindra. Ledenice ztrácí aktuálně na týmy před sebou pět bodů a proto potřebují v sobotu doma uspět. Jinak je čeká ještě náročnější zima.

„Konečně hrajeme doma. Těšíme se a chceme alespoň trochu odčinit nepovedený podzim. Klukům jsem říkal, že chci vidět chuť a vůli po vítězství. Třebětice mají slabší útok a je potřeba to využít. Musí nám ale fungovat obrana a nesmíme dělat naivní chyby,” řekl dále Jindra. Sobotní zápas začne už ve 14:00.

Třebětice jsou jediný tým, který nevyšel Ledenicím vstříc s výměnou domácího pořadatelství pro podzim a následně jaro. Jinak by hrál Slavoj opět venku. Ve sportovním areálu je sice kompletně hotové hřiště včetně branek, ale chybí dodělávky na tartanovém oválu. „Provoz v sobotu bude trochu omezený jak pro hráče, tak i diváky. Místa kudy projít ke hřišti budou vyznačená, takže fanoušci budou mít snadnou orientaci,“ dodal předseda klubu Zdeněk Vitoušek.

Domácí klub si pro utkání připravil novinku v podobě jednoduchého zápasového bulletinu. „Jmenovat se bude Slavoják a fanoušci ho dostanou při příchodu a platbě vstupného. Rádi bychom udělali další tradici a Slavojáka měli na domácích zápasech pravidelně,“ dodal Vitoušek.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman