Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Z minima šancí vytěžili góly jen hráči Slavonic. Ledenice přezimují na chvostu

 
pondělí, 4. listopadu 2019, 20:54

Předposlední podzimní zápas ve fotbalové I. B třídě odehráli hráči TJ Slavoj Ledenice na půdě TJ Sokol Slavonice. Vyrovnaný zápas s minimem šancí rozhodli domácí ze standardních situací a vyhráli 2:0.

Situace z celého podzimu se opět opakovala. Ledenice odjížděly do Slavonic bez čtyř hráčů základní sestavy a trenér musel pro utkání skládat novou stoperskou dvojici do obrany. Kvůli zranění a nemocem byli mimo hru nově František Benhák, Adam Stránský a Ondřej Švarc.

Jen s velkým sebezapřením do zápasu šli Miroslav Kadlec i Lukáš Winkler. V součtu s dlouhodobou absencí kapitána Jana Pavlíka to znamenalo až moc velký zásah do sestavy. „Potýkáme se s tím celý podzim. Prostě se nám tenhle půlrok absolutně nepovedl,“ kroutí nevěřícně hlavou trenér Stanislav Jindra.

Do utkání ve Slavonicích šli hosté z pozice, že mohou pouze překvapit a body získat. Na těžším terénu se hrál zápas s minimem šancí. Když už se do zakončení dostaly Ledenice, zastavil je mladý domácí brankář Filip Licehamr. I hostující gólman Josef Svoboda předvedl několik důležitých zákroků a svůj tým výrazně podržel. První gól mu dal v 55. minutě David Bártů z penalty po zbytečném faulu Jakuba Fošuma a druhý Vojtěch Balík z trestného kopu, kdy míč byl tečován mimo dosah brankáře jedním z hráčů.

„Bylo to typické remízové utkání. Ani jeden tým si nevypracoval nějaký velký počet šancí. Bohužel jsme oproti soupeři udělali pár chyb navíc. Po inkasovaných gólech jsme bohužel opět nenašli síly na korigování výsledku. Za týden hrajeme poprvé doma a pokusíme se trochu podzim vylepšit. Rádi bychom do odvet šli se sedmi body. Zatím ale vůbec netuším, kdo bude k dispozici. Mimo hru bude navíc Matěj Volf, takže sestavu poskládáme možná až v sobotu před zápasem,“ dodal Jindra.

Jelikož svůj víkendový zápas vyhrály předposlední Třebětice, je jisté, že na posledním místě přezimuje právě ledenický Slavoj. Bez ohledu na to, jak dopadne jejich sobotní vzájemný zápas. Duo Třebětice – Mladé má nyní na Ledenice náskok pěti bodů. Na 11. místo, které signalizuje jistotu záchrany, chybí aktuálně Slavoji už 10 bodů.

TJ Sokol Slavonice – TJ Slavoj Ledenice 2:0 (0:0)

Branky: 55. Bártů, 83. V. Balík. Rozhodčí: Novák – Vejčík, Havlík. ŽK: 3:3 (Trávníček, Žampa, M. Balík – Fencl, Volf, Fošum). Diváků: 60.

Slavonice: Licehamr – Janák, Trávníček, Žampa, Jahoda, Bodlák, M. Balík, Bártů (86. Hric), Marhnoun (80. Přibyl), Lukš, V. Balík.

Ledenice: J. Svoboda – Princl (46. Babka), Fencl, Fošum, Kubec – Čermák, Volf, Kadlec, Šrajer – Winkler, Hrubý.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman