Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kadlec se vrátil po zranění a říká: Současná situace nám není lhostejná

 
úterý, 1. října 2019, 23:10

Poprvé v letošní sezoně nastoupil v dresu TJ Slavoj Ledenice zkušený Miroslav Kadlec. Ani on ale nepomohl k bodům a Slavoj tak zůstává na poslední příčce tabulky. „Třeboň hrála kombinační fotbal a to nám vyhovuje. Pořád ale děláme hloupé chyby,“ říká dvaačtyřicetiletý špílmachr týmu.

Máte za sebou první zápas po zranění kolene. Vydrželo zátěž?
Po dvou trénincích koleno drželo, takže jsem souhlasil s tím, že mě trenér postaví. Nicméně druhý den po zápase mi bohužel opět lehce nateklo. Uvidíme, zdali se srovná nebo se zánět vrátil.

Jak se vám hrálo?
Na koleno jsem zapomněl hned po úvodním hvizdu, ale horší to bylo s fyzičkou. Hlava mě sice táhla dopředu, dozadu, ale nohy mi moc nešly. V několika okamžicích jsem se prostě nedokázal vrátit a klukům vzadu pomoci.

Do zápasu jste nastoupil tradičně ve středu. Navíc spolu s Michalem Bezem, který týmu přišel pomoci po nepovedeném startu. A postarali jste se o všechny branky Slavoje. Není něco špatně, že tým nedokázali více táhnout i mladíci?
Michal je Pan fotbalista a opět to ukázal. A jelikož spolu hrajeme sálovku už přes 15 let, tak si dokážeme na hřišti perfektně vyhovět. Bylo to vidět i na první brance zápasu. Za Michala musím vždycky trochu víc běhat, ale už jsem si zvykl. (smích) Mladí kluci se zatím od nás starších učí a věřím, že chtějí a časem ty vůdčí role po nás určitě dobře převezmou. Musí makat a být trpěliví. Pak půjdou výkonnostně nahoru.

Jaká byla Třeboň soupeř?
U B-týmu je vždycky otázka, koho z pendlů nasadí... Na parádně připraveném hřišti se dal hrát kombinační fotbal. Třeboň ho hrála a nám se s takovými týmy dobře hraje. Chvílemi bylo vidět, že mají kluky z áčka, ale myslím si, že jsme byli rovnocenným soupeřem. Proti Třeboni hraji rád.

Ledenice mají jeden z nejhorších vstupů do sezony. Bavíte se o tom v kabině?
Ano, to je pravda, ale nejhorší fotbal určitě nehrajeme. Důvodem je obrovská marodka od začátku sezóny, hloupé chyby v obranné činnosti a chybí nám také kousek štěstíčka. Týmu to není vůbec jedno a zrovna po zápase jsme otevřeně probrali všechny věci, které nás trápí.

V Třeboni jste vedli po poločase a i ve druhé půli jste pak dokázali odpovědět na vyrovnání. Zápas rozhodla situace z 82. minuty, kdy jste si dali polovlastní gól. Jak jste to viděl?
Úplně jednoduše. Zápas jsem prohrál mým vlastním gólem, když jsem trefil míč při odkopu tak špatně, že se od spoluhráče odrazil do brány.

Za týden jedete do Kardašovy Řečice, která překvapila ve Studené. I tady je vidět obrovská vyrovnanost soutěže a fakt, že každý tým může porazit každého. Souhlasíte?
Souhlasím. V této soutěži se dá hrát vyrovnaně s každým a já věřím, že v Kardašce neprohrajeme.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman