Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Obrat Strunkovic dokonala penalta v 94. minutě, Netolice a Čkyně na vítězné vlně

 
neděle, 15. září 2019, 13:05

Suverénní lídři Netolice a Čkyně ani v pátém střetnutí podzimní části I. B třídy neklopýtli. Druhé Strunkovice prohrávaly po hodině s Volyní 0:2, ale ve čtvrté minutě nastavení strhly vítězství na svou stranu z pokutového kopu. První zisk bodů slavily Chvalšiny v Hrdějovicích, naopak Řepeč je stále na nule.

První výhra nováčka Chvalšin

Ve skupině A podlehlo Větřní po bezgólovém prvním poločase vedoucím Netolicím. Na úvodní gól domácího Jakuba Cifreunda odpověděl lídr třemi trefami v rozmezí patnácti minut. Kontaktní gól domácích přišel příliš pozdě, čtyři minuty před závěrem zápasu. Loučovice se rozešly smírně s rezervou Spartaku Trhové Sviny, když jednogólový náskok hostů z první půle vydržel až do 87. minuty, kdy za domácí srovnal skóre zápasu Jozef Havierník. Hrdějovice prohrály doma s Chvalšiny gólem zaznamenaným Mykolou Kravetsem již v první půli. Byl to první bodový zisk hostujícího nováčka v sezóně, který všechna dosavadní střetnutí absolvoval kvůli rekonstrukci hrací plochy u soupeřů. Dříteň porazila Boršov nad Vltavou o dva góly, když se za domácí trefili dvakrát Tomáš Kovařík a kapitán mužstva Miloš Pojer. Výsledek neovlivnilo ani vyloučení boršovského Jakuba Lísala v 58. minutě hry. Ten byl stanoven již před touto událostí. Frymburk hlavně díky dvěma trefám Petra Petschera získal velmi potřebné tři body do tabulky v utkání s Dolním Dvořištěm. Sedlec si bez větších problémů poradil se Zlatou Korunou. Dvěma zásahy do sítě hostů přispěli Lukáš Koňarík  a Milan Pešek. Ke konci utkání byl vyloučen hostující Milan Homer. Kamenný Újezd podlehl v posledním nedělním utkání skupiny rezervě Malše Roudné a spadl na poslední příčku tabulky.

Zvraty ve Strunkovicích a Záblatí

Ve skupině B Sokol Stachy remizoval na domácím trávníku s Bělčicemi. Hosté se ujali hned na začátku utkání vedení gólem Karla Hanzlíka, za domácí vyrovnával skóre utkání po dvaceti minutách hry Pavel Záleský. Víc gólů již diváci neviděli. Strunkovice doma o gól vyhrály a udržují si v tabulce druhou příčku za zatím suverénní Čkyní, která neztratila po pěti odehraných kolech ještě ani bod. Volyně vedla u Blanice v průběhu utkání již o dva góly. Dvacet minut před koncem normální hrací doby domácí zaznamenali kontaktní gól Romanem Žurkem ml. a v 87. minutě srovnal skóre utkání Ivan Šimčík. Utkání rozhodl až ve čtvrté minutě nastaveného času svým druhým gólem Roman Žurek ml. díky proměněnému nařízenému pokutovému kopu. Dražejov přenechal na svém trávníku bod Husinci, který tímto bodovým darem rozhodně nepohrdl. Na konečném skóre nic nezměnilo ani vyloučení hostujícího Radka Vítkovského tři minuty před závěrečným hvizdem. Sedlice již nutně potřebovala bodovat a také se jí to podařilo se Střelskými Hošticemi. Na úvodní gól hostujícího Pavla Málka odpověděl na konci první dvacetiminutovky hry Jan Petráš. Týž hráč pak zaznamenal v 80. minutě vítězný gól utkání. Osecká rezerva remizovala s Vacovem. Její úvodní gól zaznamenal Daniel Rybák. Vedení si udržela až téměř do konce utkání. Hostům vytrhl trn z paty jejich střídající trenér Gustav Bujok, který šest minut před koncem zajistil spravedlivou plichtu. Domácím ovšem k opuštění posledního místa v tabulce nestačila. Prachatické rezervě se podařil v Záblatí, kde odehrává své domácí zápasy, husarský kousek, když otočila dvoubrankové vedení Kestřan z prvního poločasu v tom druhém čtyřmi trefami ve vítězství. Dva góly zaznamenal Radek Kunc. Vítězství domácích pečetil vlastním gólem kestřanský Václav Průcha.

Želeč spustila kanonádu v Březnici

Ve skupině C se dostala do čela skupiny opět milevská rezerva, když porazila asi největšího favorita skupiny Planou nad Lužnicí. Poločas s tímto těžkým soupeřem sice o gól prohrála, avšak dva gólové trefy dvou 19tiletých mladíků rozhodly o jejich vítězství. Nejprve po hodině hry srovnal skóre utkání Matěj Volf a rozhodující přesný zásah pak přišel v první minutě nastaveného času od Vojtěcha Květa. Boston Kluky podlehl na domácím trávníku Mladé Vožici, která se tentokrát musela obejít bez svého kanonýra Tomáše Kukly. Ve vyhrané první půli gól zaznamenal Jakub Teplo, ve druhé přidali další dva a pohodě odvezli zasloužené vítězství. Mirovice neměly na domácím trávníku žádný problém se Sepekovem. Na úvodní gól svého bývalého kanonýra Jana Císaře, který se vrátil před letošní sezonou ze středočeských Tochovic, navázali třemi trefami Filip Slavík, Jakub Převrátil a Petr Krušina a o zcela jasné výhře bylo rozhodnuto. Božetice konečně urvaly svou první výhru na domácím trávníku s poslední Řepčí-Opařany. Chotoviny si spravedlivě rozdělily body s Chyšky. Po vedoucím gólu momentálního kanonýra hostů 42letého Miroslava Kukače, kontrovali domácí vyrovnávacím gólem Sándora Logojdy. Od počátku soutěže dobře hrající nováček z Březnice to tentokrát na domácím trávníku schytal od exkrajské Želče. Po favoritem jasně vyhraném prvním poločasu utkání přidal ještě další tři góly v tom druhém a zrodil se debakl 1:8. Tři góly zaznamenal David Pavličko, po dvou přidali Jiří Pavelka a Lukáš Prokeš. Za domácí zaznamenal čestný úspěch po osmigólovém vedení hostů v 72. minutě Petr Dvořák, v minulé sezoně ještě hráč týnské Olympie. Hradiště pokořilo Větrovy čtyřmi trefami ve druhém poločase.

Překvapuje nováček Buk

Ve skupině D si vedoucí postavení v tabulce udržel Suchdol nad Lužnicí díky výhře v hraničářském derby v Českých Velenicích, kde vloni v posledním kole prohrál a přišel tím o postup. Po vyhraném první půli přidal ve druhé druhý gól. Domácí sice korigovali skóre Milanem Fialou, avšak hosté svým třetím úspěchem, o který se postaral Karel Trmal, pečetili v 76. minutě hry své vítězství. Nováček z Buku také drží s vedoucím mužstvem krok, je při shodném bodovém zisku druhý pouze díky rozdílu skóre z odehraných zápasů. Porazil na svém trávníku Ledenice, největší zásluhu na tom má kanonýr Petr Jaroš. Studená porazila Dolní Bukovsko a v tabulce se vyšplhala již na čtvrté místo. Ke gólu Libora Dvořáka na konci úvodní patnáctiminutovky přidal druhý dvě minuty po zahájení druhé půle Tomáš Péč. Soupeř do konce utkání kontaktní gól nezaznamenal a utkání se dohrávalo v klidu. Hosté zůstávají poslední v tabulce s jediným bodem na svém kontě. Slavonice si doma smlsnuly na Kardašově Řečici a uštědřily jí pět kousků. Lomnice doufala, že se vítězstvím s nováčkem soutěže z Neplachova dostane do vyšších pater tabulky. Zrodila se však bezgólová plichta a ta je větším úspěchem pro hostující mužstvo. Další plichtou skončil souboj Třebětic s třeboňskou rezervou. Hosté totiž vedli po první půli dvoubrankovým rozdílem a zdálo se, že si odvezou všechny body. Třebětice však ve druhé půli zabrali, nejprve korigovali skóre utkání gólem Vojtěcha Habra a jedenáct minut před koncem srovnali krok Radimem Kühtreiberem. Na jaře velmi dobře hrající Nová Bystřice uspořádala na svém trávníku gólové hody. Mladé přejela 7:2 a vyhoupnula se na třetí místo. Hattrick zaznamenal Jiří Havel a další dvě přidal David Frühauf.

 
 

VÝSLEDKY 6. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

SK Větřní – 1.FC Netolice 2:3 (0:0)
Branky: 57. Cifreund, 86. Troják – 64. a 71. Jiří Urban, 79. (pen.) Jakub Varyš.
Rozhodčí: Kovařík – Šíma, Večerník. ŽK: 4:2 (Gutheis, Cifreund, Dušek, Vnuk – Baloušek, Konvička). Diváků: 80.

Vltavan Loučovice – TJ Spartak Trhové Sviny B 1:1 (0:1)
Branky: 87. Havierník – 6. (pen.) Jiří Tůma.
Rozhodčí: Řehoř – Svora, Šudoma. ŽK: 2:4 (Somolík, Žák – Kapár, Švepeš, Gažák, Popovič). Diváků: 50.

FC Šumava Frymburk – FK Dolní Dvořiště 3:1 (0:0)
Branky: 52. a 56. Petscher, 89. Rillich – 61. Hošek.
Rozhodčí: Šíma – Kovařík, Adamovič. ŽK: 3:4 (Petscher, Ribár, Dušan Račák – Krenauer, Plosz, Hošek, Zeman). Diváků: 90.

TJ Dříteň – FK Boršov nad Vltavou 4:2 (2:2)
Branky: 4. a 48. Tomáš Kovařík, 33. a 79. Pojer – 6. Řežáb, 27. Gruber.
Rozhodčí: Barva – Škuthan, Stach. ŽK: 5:3 (Picka, Mir. Koudelka, Pojer, Werner, Milan Kovařík – Lísal 2, Pokorný). ČK: 0:1 (58. Lísal). Diváků: 70.

SK Sedlec – SK Zlatá Koruna 4:1 (1:1)
Branky: 42. a 83. Koňarík, 48. a 71. Milan Pešek – 3. Sláma.
Rozhodčí: Boček – Feitl, Brom st. ŽK: 3:2 (Martin Pešek, Hovorka, Hanzal – Rapčan, Štěpánek). ČK: 0:1 (87. Homer). Diváků: 85.

TJ Slavoj Hrdějovice – TJ Sokol Chvalšiny 0:1 (0:1)
Branka: 37. Kravets.
Rozhodčí: Ambrožová – Ernst, Hora. ŽK: 3:3 (Filípek, Kučera, Kukačka – Oškrda, Fučík, Postl). Diváků: 50.

TJ Sokol Kamenný Újezd – TJ Malše Roudné B 0:2 (0:1)
Branky: 35. Cepák, 71. (pen.) Šolc.
Rozhodčí: Humr – Vejčík, Švec. DFA: Mir. Novotný. ŽK: 1:0 (Průdek). Diváků: 124.


SKUPINA B

Sokol Stachy – TJ Sokol Bělčice 1:1 (1:1)
Branky: 20. Pavel Záleský – 7. Karel Hanzlík.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Trněný. ŽK: 3:0 (Pešl, Jan Dvořák, Záleský). Diváků: 100.

TJ Dražejov – TJ Slavoj Husinec 1:1 (1:1)
Branky: 41. Brázda – 23. Kolář.
Rozhodčí: Hučík – Průchová, Leiš. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 4:5 (Holfeld, Šulda, Kovář, Křivanec – Vítkovský 2, Kolafa, Kolář, Wágner). ČK: 0:1 (88. Vítkovský). Diváků: 70.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – SK Slavoj Volyně 3:2 (0:1)
Branky: 69. a 90+4. (pen.) Žurek ml., 87. Šimčík – 20. Pubal, 62. Hájek.
Rozhodčí: Hnilička – Sýkora, Datsenko. ŽK: 2:1 (Šimčík, Roman Žurek ml. – Hájek). Diváků: 90.

SK Čkyně – Sokol Cehnice 4:0 (2:0)
Branky: 16. a 82. Kasal, 6. Samohejl, 64. Friedl.
Rozhodčí: P. Šťastný – Muzika, Zloch. ŽK: 2:2 (Král, Turek – Krejsa, Mir. Nedvěd). Diváků: 50.

TJ Sokol Sedlice – TJ Sokol Střelské Hoštice 2:1 (1:1)
Branky: 29. a 80. Petráš – 10. Málek.
Rozhodčí: Čarek – Petričák, Poklop. DFA: Chlaň. ŽK: 0:5 (Vlk, Vršecký- trenér, Kokrda, Dohonyi, Heřman). Diváků: 75.

TJ Osek B – SK Vacov 1:1 (1:0)
Branky: 22. Rybák – 84. Gustav Bujok.
Rozhodčí: Ovčáček – Kadlec, Raba. ŽK: 5:4 (Jan Hájek 2, Hoch, Čapek, Jiří Hájek – Ketzer 2, Dom. Vítovec, Mart. Mls). ČK: 1:1 (88. Jan Hájek – 76. Ketzer). Diváků: 60.

FK Tatran Prachatice B – FK IPD service Kestřany 4:2 (0:2)
Branky: 68. a 75. Kunc, 56. Tesař, 90. Průcha (vlastní) – 21. (pen.) Milan Kinský, 33. Veselý.
Rozhodčí: Ct. Novotný – Řehoř, Harvalík. ŽK: 3:3 (Janošťák, Juroš, Kolda – Hanisch, Václavík, Veselý). Diváků: 40. Hráno v Záblatí.


SKUPINA C

1.FC Boston Kluky – TJ Sokol Mladá Vožice 0:3 (0:1)
Branky: 7. Teplo, 53. Dušek, 69. Smetana.
Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Třeštík. ŽK: 2:2 (Martin Němec, Martin Kůs – Teplo, Kříženecký). Diváků: 70.

SK Mirovice – TJ Sokol Sepekov 4:0 (1:0)
Branky: 38. Císař, 57. Slavík, 77. Jakub Převrátil, 88. Krušina.
Rozhodčí: Daňhel – Zabilka, Jaroš. ŽK: 1:2 (Císař – Voj. Doubek, Baloun). Diváků: 120.

TJ Sokol Chotoviny – FC Chyšky 1:1 (1:1)
Branky: 25. Logojda – 15. M. Kukač.
Rozhodčí: Vejčík – Syrovátka, Prchlík. ŽK: 2:1 (Kromka, Pavlíček – Lívanec). Diváků: 100.

TJ Božetice – FK Řepeč-Opařany 2:1 (1:0)
Branky: 44. Csanda, 50. Čanda – 75. (pen.) Vachuta.
Rozhodčí: Ryneš – R. Novák, Tanáč. ŽK: 1:0 (Michal Němec). Diváků: 60.

TJ Březnice – TJ Sokol Želeč 1:8 (0:5)
Branky: 72. Petr Dvořák – 7., 36. a 67. Pavličko, 1. a 16. Jiří Pavelka, 47. a 52. Lukáš Prokeš, 26. Kukučka. Rozhodčí: R. Šťastný – Toman, Fiala. DFA: Vrchota. ŽK: 2:0 (Petr Dvořák, Hanzlík). Diváků: 80.

TJ Hradiště – SK KAVAS Větrovy 4:0 (0:0)
Branky: 68. a 88. Marek Valach, 72. a 81. David Pichlík. Rozhodčí: Muzika – M. Mráz, Dušek. ŽK: 1:0 (Petr Valach). Diváků: 90.

FC ZVVZ Milevsko B – TJ Sokol Planá nad Lužnicí 3:2 (1:2)
Branky: 20. Kutil, 60. Volf, 90+1. Květ – 23. Šmídmajer, 28. Pěknic. Rozhodčí: Prinz – P. Šťastný, Šika. DFA: J. Šafránek. ŽK: 0:1 (Hofbauer). ČK: 1:0 (27. Mácha) Diváků: 78.


SKUPINA D

FK Studená – TJ Dolní Bukovsko 2:0 (1:0)
Branky: 15. Libor Dvořák, 47. Péč.
Rozhodčí: Devera – Saidl, Lindourek (laik). ŽK: 0:1 (Zahradník). Diváků: 150.

TJ Sokol Slavonice – FK Kardašova Řečice 1922 5:1 (3:1)
Branky: 14. Marhoun, 32. Bodlák, 39. Bártů, 80. Peschel, 89. (pen.) Trávníček – 31. Šergl.
Rozhodčí: Svoboda – Blažek, Koudelka. ŽK: 4:1 (Milan Balík, Janák, Mihulka, Bodlák – Vosecký). Diváků: 120.

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – TJ Sokol Neplachov 0:0
Rozhodčí: Křížovský – Makovička st., Bartyzal. ŽK: 3:4 (Rakušan, Trachta, Jan Burda – Svobodný, Švec, Štěcha, Mohamed). Diváků: 90.

FK Sokol Třebětice – TJ Jiskra Třeboň B 2:2 (0:2)
Branky: 63. Voj. Habr, 79. Kühtreiber – 18. Pfeifer, 43. Macho. Rozhodčí: Picka – Blažek, Janák. ŽK: 2:1 (Dolák, Tříletý – Voborský). Diváků: 80.

AC Buk – TJ Slavoj Ledenice 4:2 (2:1)
Branky: 11. a 22. Petr Jaroš, 65. Kocourek, 89. Březina – 21. Fencl, 61. Winkler. Rozhodčí: Hnilička – Švec, Ernst. ŽK: 2:2 Jakub Jaroš, Březina – Svoboda, Fošum). Diváků: 130.

TJ Lokomotiva Č. Velenice – Sokol Suchdol nad Lužnicí 1:3 (0:1)
Branky: 71. Fiala – 37. Černoch, 47. D. Trmal, 76. K. Trmal. Rozhodčí: Hladík – Pícha, Valeš. DFA: Pípal. ŽK: 4:4 (Srpek, Fr. Dvořák, Samec, Fiala – J. Záruba 2, D. Trmal, T. Záruba). ČK: 0:1 (51. J. Záruba). Diváků: 250.

TJ Jiskra Nová Bystřice – SK Mladé 7:2 (3:0)
Branky: 29., 51. a 53. Jiří Havel, 79. a 84. Frühauf, 6. Celý, 33. Kapias – 57. Linhart, 76. Voj. Moudrý. Rozhodčí: Klimeš – Svoboda, Kořínek. Hráno bez karet. Diváků: 80.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák