Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Plné konto mají jen Netolice a Čkyně

 
neděle, 8. září 2019, 09:59

Pouze dvě mužstva z 56 se mohou po čtvrtém střetnutí podzimní části I. B třídy pochlubit stoprocentní úspěšností. Na vítězné vlně pluje ambiciózní tandem 1. FC Netolice a SK Čkyně. Navíc netolický kanonýr Jakub Varyš rozšířil svůj střelecký účet na další dva zásahy s béčkem Roudného. Čkyně zlomila odpor Dražejova dvěma proměněnými penaltami kapitána Václava Turka.

Netolice táhne šutér Varyš

Ve skupině A Boršov nad Vltavou porazil těsně Kamenný Újezd. Dvougólové vedení domácích snížil Petr Petkov dvacet minut před koncem, ale po dvou minutách domácí opět odskočili o dva góly trefou Jakuba Lísala. Hosté korigovali výsledek sousedského derby až tři minuty před závěrem vlastencem Jana Macíka. Na srovnání skóre jim již nezbyl čas. Dolní Dvořiště přenechalo všechny body hostům z Loučovic, když jedinou trefu zaznamenal již v první půli Václav Dudl. Rezerva Malše Roudné prohrála v domácím prostředí s rozjetými Netolicemi. Autor obou gólů nebyl nikdo jiný než Jakub Varyš. V rozmezí jedné minuty si navlékl na svou gólovou šňůru již čtrnáct korálků.

Sedlec v domácím prostředí vyhrál nad Větřním, ve vyrovnaném utkání rozhodl o vítězství svého mužstva svou druhou trefou Milan Pešek patnáct minut před závěrem zápasu. Zlatá Koruna si po jednogólovém náskoku z první půle smlsla na Frymburku a dalšími čtyřmi trefami v té druhé výrazně vyhrála. Dva góly zaznamenal Milan Homer. Trhovosvinenská rezerva porazila dalšího nováčka soutěže z Chvalšin. O výsledku utkání rozhodli dvěma slepenými góly v průběhu dvou minut Jiří Valter a Jaroslav Petr. Hrdějovice remizovaly s Dřítní. Po jednogólové vedení v první půli, kdy vedly již od 3. minuty proměněným pokutovým kopem Martina Miklíka, ve druhé části utkání toto vedení neudržely. Po hodině hry za hosty skóre srovnal jejich kapitán Miloš Pojer a utkání skončilo plichtou.

Karetní partie v Kestřanech

Ve skupině B v utkání nováčků, které bylo hodně vyhrocené, o čemž svědčí 13 obdržených žlutých karet v poměru 8:5 a tři červené (2:1), vyhrály Kestřany nad Husincem a jsou v soutěži zatím bez porážky na pěkném čtvrtém místě. Pečetící a uklidňující gól zaznamenal Petr Hoštička v 72. minutě, kdy již domácí hráli v oslabení o vyloučeného Martina Keclíka, který obdržel červenou kartu čtyři minuty před tím. Střelské Hoštice otočily výsledek s oseckou rezervou, když po prvním poločasu o gól prohrávaly. Ve druhé půli nejprve vyrovnal Pavel Málek a o šest minut později rozhodl o jednogólové výhře domácích Michal Kokrda proměněním nařízeného pokutového kopu. Hoštičtí si pomohli vítězstvím ke třetímu místu v tabulce. Osek B zůstává poslední.

Vacov na svém hřišti u místních pekáren prohrál se Strunkovicemi nad Blanicí, Ty o svém vítězství rozhodly čtyři minuty před koncem první půli trefou Ivana Šimčíka. Domácí v hektickém závěru bojovali až na doraz a svědčí o tom i jejich čtyři žluté karty udělené rozhodčím. Volyně vyhrála bezpečně s prachatickou rezervou, i když první bezbrankový poločas tomu nenasvědčoval, byl totiž vyrovnanou záležitostí ovšem bez zakončení na obou stranách. Ve druhém zaznamenali domácí tři góly a o jejich vítězství bylo rozhodnuto. Přestože dohrávali poslední dvacetiminutovku bez vyloučeného Ivana Šteca. Čkyně porazila též po bezgólovém poločasu Dražejov a vyhřívá se momentálně na prvním místě tabulky. Dva góly vsítil Václav Turek (oba z penalt) a třetí přidal Pavel Samohejl. Cehnice po vyrovnaném prvním poločasu remizovaly se Sokolem Stachy. Za Stachy se dvakrát trefil David Pek. Bělčice díky hattricku Jakuba Houdy a dvěma trefám Karla Hanzlíka vyhráli nad Sedlicí, za níž také dvakrát skóroval Jan Petráš.

Béčko Milevska nestačilo Želči

Ve skupině C vedoucí tým tabulky milevská rezerva prohrála v Želči a přenechala první místo Chyškám, které sice také prohrály v Sepekově, ale při stejném bodovém zisku ze všech odehraných zápasů o jediný gól lepší skóre. Favorizovaná Planá nad Lužnicí zachraňovala na domácím trávníku bod s Mirovicemi. Ty vyhrály první půli o jeden gól „ šatňákem“ Jakuba Převrátila z pokutového kopu, ve druhé půli tento stav trval až do 80. minuty, kdy se podařilo Jiřímu Šmídmajerovi skóre srovnat. Utkání tak skončilo zaslouženou plichtou, která je pochopitelně důležitější pro hostující tým, co se postavení ve výsledkové tabulce týče. Větrovy se rozešly s nerozhodným výsledkem s Březnicí. Domácí po půli vedli o gól, hosté ve druhé části zápasu výsledek zápasu otočili ve svůj prospěch, aby domácí srovnali skóre v 72. minutě Filipem Vobrem.

Řepeč- Opařany se fotbalově od počátku soutěže trápí a neuhrály zatím ani bod. Tentokrát přenechaly všechny na svém hřišti Bostonu Kluky a tabulce jsou nadále poslední. Ve vyhecovaném derby prohrály hráčsky zkušenější Chyšky o pouti v Sepekově. Domácí se dostali v první půli do dvougólového náskoku trefami Ondřeje Vlka a Martina Tupého. Příznivý výsledek drželi až téměř do konce utkání, když minutu před koncem hrací doby čestný úspěch hostů zaznamenal stoper Rostislav Vačlena. Chyšky se právě díky tomuto jedinému gólu i přes prohru dostali na čelo tabulky. Božetice se stále nemohou výsledkově chytit, prohrály na domácím hřišti se Sokolem Chotoviny, který na tom není s výsledky svých zápasů o mnoho lépe. Hosté vyhráli první půli dvougólovým rozdílem, za Božetické zaznamenal kontaktní gól Jakub Csanda deset minut před závěrem. Vyrovnat skóre utkání se jim přes velké úsilí již nepodařilo a jsou se dvěma získanými body předposlední. Mladá Vožice porazila Hradiště hlavně zásluhou střelecké potenci svého kanonýra Tomáše Kukly, ten zaznamenal hattrick, za hosty, kteří i přes porážku obsazují třetí místo, zmínil prohru také jejich šutér Marek Valach deset minut před závěrečným hvizdem rozhodčího. Zajímavostí této skupiny je, že všechna tři vedoucí mužstva v tomto kole prohrála.

Výsledky překvapuje novic Buk

Ve skupině D nováček z Buku vyhrál se Studenou, když všechny góly padly již v první půli. Na dva góly Petra Jaroše zareagoval svou trefou pět minut před koncem prvního poločasu Josef Šimánek z penalty. Nováček je v tabulce druhý, když čelo je vzácně vyrovnané a první čtyři devítibodová mužstva od sebe dělí pouze rozdílová položka mezi zaznamenanými a inkasovanými góly. Dolní Bukovsko v divokém utkání na obdržené žluté karty v poměru 8:3 a vyloučeného domácího Tomáše Venčovského v 77. minutě hry remizovalo s Třeběticemi. Oba góly zaznamenali střelci již v první půli. Mladé potřebovalo s Ledenicemi vyhrát a také se mu to s oslabeným soupeřem podařilo. Po poločasové plichtě 3:3 přidal ke své jedné trefě Tomáš Linhart ve druhé části utkání další své dva góly a dovedl domácí k důležitému tříbodovému zisku. Kardašova Řečice se zařadila bodově díky výhře nad Lokomotivou České Velenice do silné čtyřky. V poněkud vyostřené atmosféře, kdy rozhodčí vytáhl z kapsičky devětkrát žlutou kartu (v poměru 3:6) a jednou kartu barvy rudé pro hostujícího Michala Filipa vsítil za domácí dvě branky Zdeněk Šergl.

Suchdol nad Lužnicí vyhrál nad Neplachovem, když dva góly vsítil Daniel Trmal a díky skóre okupuje první místo tabulky. Třeboňská rezerva porazila Slavonice pětigólovým rozdílem, aniž by gól obdržela. Hrdinou utkání byl Martin Průcha, který zaznamenal čtyři góly. Tyto góly nebyly jediné, které se mu podařili v sobotu vsítit. V dopoledním zápasu A mužstva totiž třemi trefami pokořil v krajském přeboru Blatnou. Sedm gólů v jednom dni ve dvou utkáních je vskutku nevídaný počin tohoto fotbalového srdcaře a borce! Nová Bystřice podlehla o gól svému soupeři z Lomnice nad Lužnicí v domácím prostředí. Všechny góly padly již v prvním poločase, na hostující trefy Rostislava Trachty a kapitána mužstva Vladimíra Božovského z proměněné penalty zareagoval ve 31. minutě David Frühauf (také z penalty). Ve druhé půli již žádný gól nepadl a první tříbodový zisk připadl Tatranu.

 

VÝSLEDKY 5. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

FK Boršov nad Vltavou – TJ Sokol Kamenný Újezd 3:2 (2:0)
Branky: 6. Gruber, 34. Komrska, 73. Lísal – 71. Petkov, 87. Macík (vlastní).
Rozhodčí: Prinz – Novák, Hora. DFA: Zedník. ŽK: 1:2 (Gruber – Petkov, Filip). Diváků: 68.

FK Dolní Dvořiště – Vltavan Loučovice 0:1 (0:1)
Branky: 33. Dudla.
Rozhodčí: Zabilka – Křížek, Lach. ŽK: 4:3 (Plosz, Kubík, Rubeš, Štifter – Toman, Ardó, Šíma). Diváků: 120.

TJ Malše Roudné B – 1.FC Netolice 0:2 (0:2)
Branky: 20. a 21. Jakub Varyš.
Rozhodčí: Hladík – Svora, Holzer (N). ŽK: 3:3 (Vodák, Lerch, Nekvinda – Janda, Rokůsek, Konvička). Diváků: 75.

SK Sedlec – SK Větřní 3:2 (2:1)
Branky: 21. a 73. Milan Pešek, 18. Koňarík – 37. Pat. Podskalský, 54. Jiří Dvořák.
Rozhodčí: Kabele – Kříž st., Trněný (N). ŽK: 3:4 (Koňarík, Hovorka, Bláha – Troják, Poláček, Gutheis, Sukdolák). Diváků: 45.

SK Zlatá Koruna – FC Šumava Frymburk 6:2 (2:1)
Branky: 55. a 80. Homer, 20. Rychtář, 37. (pen.) Ohnsorg, 50. Sláma, 77. Fuciman – 10. Liebl, 60. Mertl.
Rozhodčí: Novák – Prinz, Večerník. ŽK: 0:0. Diváků: 50.

TJ Spartak Trhové Sviny B – TJ Sokol Chvalšiny 3:1 (0:0)
Branky: 18. Dav. Brůha, 74. Valter, 76. Jar. Petr – 55. Luk. Fučík.
Rozhodčí: Pánek – Ernst, Morong (N). ŽK: 1:2 (Tůma – Cába, Fic). Diváků: 80.

TJ Slavoj Hrdějovice – TJ Dříteň 1:1 (1:0)
Branky: 3. (pen.) Miklík – 61. Pojer.
Rozhodčí: Pícha – Bezpalec, Krčín. DFA: Vrzal. ŽK: 2:2 (Nedorost, Filípek – Jos. Moudrý, Werner). Diváků: 100.


SKUPINA B

FK IPD service Kestřany – TJ Slavoj Husinec 3:0 (2:0)
Branky: 9. Veselý, 22. Hanisch, 72. Hoštička.
Rozhodčí: Ovčáček – Barva, Tanáč. ŽK: 8:5 (Mart. Keclík 2, Holec, Hoštička, Markvart, Kinský, Hanisch, Průcha – Wágner, Kolafa, Tichý, Zelený, Ťápal). ŽK: 2:1 (68. Mart. Keclík, 87. Markvart – 85. Luk. Novotný). Diváků: 50.

TJ Sokol Střelské Hoštice – TJ Osek B 3:2 (1:2)
Branky: 15. Lacko, 51. Málek, 57. (pen.) Kokrda – 24. Suchý, 34. Rybák.
Rozhodčí: Šíma – Bartůněk, Hodánek. ŽK: 3:3 (Kokrda, Lemberger, Rejšek – Suchý, Lávička, Jiří Hájek). Diváků: 90.

SK Vacov – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 0:1 (0:1)
Branky: 41. Šimčík.
Rozhodčí: Hnilička – Studený, Šupík. ŽK: 6:2 (Jar. Červenka, Mir. Vítovec, Makas, Ant. Bujok, Sova, Gustav Bujok  – Gažík, Klein). Diváků: 70.

SK Slavoj Volyně – FK Tatran Prachatice B 3:0 (0:0)
Branky: 51. Pubal, 64. Škopek, 68. Temňák.
Rozhodčí: Barva – Ovčáček, Rynda. ŽK: 2:2 (Mack, Škopek – Kunc, Sarauer). ŽK: 1:0 (71. Šteco). Diváků: 100.

SK Čkyně – TJ Dražejov 3:0 (0:0)
Branky: 52. a 66. (obě z pen.) Václav Turek, 58. Samohejl.
Rozhodčí: Syrovátka – Klimeš, Zloch. Hráno bez karet. Diváků: 70.

Sokol Cehnice – Sokol Stachy 3:3 (1:1)
Branky: 9. Vaněk, 53. Josef Čech, 61. Nedvěd – 7. a 60. Pek, 48. Demeter.
Rozhodčí: Bartůněk – Šíma, Pašek. DFA: Zedník. ŽK: 1:1 (Krejsa – Pek). Diváků: 70.

TJ Sokol Bělčice – TJ Sokol Sedlice 5:3 (2:1)
Branky: 5., 66. a 79. Houda, 25. a 90. (pen.) Hanzlík – 36. a 77. Petráš, 81. Švátora.
Rozhodčí: Ryneš – Šťastný, Hornát. ŽK: 2:2 (Cibulka, Hrkel – Houzar, Dumský). Diváků: 50.


SKUPINA C

TJ Sokol Planá nad Lužnicí – SK Mirovice 2:2 (1:2)
Branky: 41. Pospíchal, 80. Šmídmajer – 30. Jelínek, 45. (pen.), Jak. Převrátil.
Rozhodčí: Čarek – Landík, Mraček. DFA: Pípal. ŽK: 3:2 (Přibyl, Štiak, Pěknic – Slavík, Vondrák). Diváků: 40.

TJ Sokol Želeč – FC ZVVZ Milevsko B 3:1 (1:0)
Branky: 8. Pavličko, 57. Michal Prokeš, 63. Holub – 87. Kutil.
Rozhodčí: Muzika – M. Mráz, Třešňák. DFA: Němeček. ŽK: 2:3 (Michal Prokeš, Kukučka – Dav. Milaberský, Marvan, Filip Milaberský (na lavici)). Diváků: 30.

SK KAVAS Větrovy – TJ Březnice 2:2 (1:0)
Branky: 32. Petr Klejna, 72. Filip Vobr – 56. Kamarád, 70. Spěvák.
Rozhodčí: Landík – Čarek, Třešňák. ŽK: 0:2 (Hanzlík, Kubíček). Diváků: 55.

FK Opařany-Řepeč – 1.FC Boston Kluky 0:2 (0:1)
Branky: 36. Humr, 55. Michal Říha.
Rozhodčí: M. Mráz – Muzika, Váňa. ŽK: 5:2 (Bartoš, Mikšovský, Matyš, Mir. Novák, Jelen – Michal Říha, Mart. Němec). Diváků: 50.

TJ Sokol Sepekov – FC Chyšky 2:1 (2:0)
Branky: 39. Vlk, 42. Tupý – 89. Rost. Vačlena.
Rozhodčí: Černý – Makovička st., Brodský. ŽK: 1:5 (Bolek – Ond. Brož, Málek, Mart. Prášek, Lívanec, Luk. Prášek). Diváků: 120.

TJ Božetice – TJ Sokol Chotoviny 1:2 (0:2)
Branky: 79. Csanda – 21. Bondarev, 33. Jar. Vácha.
Rozhodčí: Bezpalec – Hučík, Šika. ŽK: 2:3 (Zeman, Luk. Stejskal – Jan Turek 2, Mendel). ŽK: 0:1 (75. Jan Turek). Diváků: 80.

TJ Sokol Mladá Vožice – TJ Hradiště 3:1 (0:0)
Branky: 55., 68. a 89. Tomáš Kukla – 80. Marek Valach.
Rozhodčí: Krejník – R. Šťastný, Novák. ŽK: 1:2 (Petr Kukla – Výrostek, Petr Valach). Diváků: 70.


SKUPINA D

AC Buk – FK Studená 2:1 (2:1)
Branky: 26. a 29. Petr Jaroš – 40. (pen.) Šimánek.
Rozhodčí: Bumba – Rous, Janák. Hráno bez karet. Diváků: 110.

TJ Dolní Bukovsko – FK Sokol Třebětice 1:1 (1:1)
Branky: 30. Frant. Cihla – 14. Voj. Habr.
Rozhodčí: Talíř – Vejčík, Švec. DFA: Petr Tupý. ŽK: 8:3 (Venčovský 2, Frant. Cihla, Malecha, Zahradník, Kadlec, Podhradský, Josef Cihla – Havlík, Černý, Švarc). ŽK: 1:0 (77. Venčovský). Diváků: 150.

SK Mladé – TJ Slavoj Ledenice 5:3 (3:3)
Branky: 16., 78. a 88. Linhart, 13. Červený, 14. Vrzal – 21. a 29. Jan Fencl, 24. (pen.) Pavlík.
Rozhodčí: Crkva – Kovařík, Hlaváč (laik). ŽK: 1:2 (Vokáč – Jan Fencl, Princl). Diváků: 50.

FK Kardašova Řečice 1922 – TJ Lokomotiva Č. Velenice 5:2 (2:2)
Branky: 64. a 71. Šergl, 10. Kvasnička, 25. Klokner, 75. Slavík – 11. Škácha, 26. Fiala.
Rozhodčí: Picka – Saidl, Blažek. ŽK: 3:6 (Šergl, Vosecký, Kvasnička – Michal Fiala 2, Mikudim, Zemánek, Fr. Dvořák, Samec). ČK: 0:1 (78. Michal Filip). Diváků: 80.

Sokol Suchdol nad Lužnicí – TJ Sokol Neplachov 3:0 (1:0)
Branky: 28. a 55. Dan. Trmal, 51. Špale.
Rozhodčí: Křížovský – Tomaň, Ernst. ŽK: 2:3 (Tom. Záruba, Dan. Trmal – Hindy, Švec, Štěcha). Diváků: 82.

TJ Jiskra Třeboň B – TJ Sokol Slavonice 5:0 (4:0)
Branky: 10., 26., 31. a 37. Martin Průcha, 85. Bartl.
Rozhodčí: Ondra – Rous, Valeš. ŽK: 1:1 (Bašta – Milan Balík). Diváků: 80.

TJ Jiskra Nová Bystřice – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí 1:2 (1:2)
Branky: 31. (pen.) Frühauf – 18. Trachta, 21. (pen.) Brožovský.
Rozhodčí: Kollmann – Blažek, Jiří Šťastný. ŽK: 1:6 (Bobál – Pancíř, Nohava, Glaser, Šachl, Hrubý, Ond. Vala). Diváků: 150.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama