Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Brankář Svoboda po Lomnici: Nebudeme zastírat, výhra byla velké překvapení

 
úterý, 27. srpna 2019, 13:38

Sedmatřicetiletý brankář Josef Svoboda patří mezi stálice Ledenic. A když Slavoj vyhraje, má hlavní slovo při pozápasovém pokřiku. V Lomnici týmu pomohl k překvapivé výhře a říká: „Starší hráči nám hodně pomohli. Kluci domácím moc gólových šancí nenechali.“

V Lomnici jste získali překvapivě tři body. Souhlasíte? S jakým cílem jste k zápasu jeli?
Moc dobře jsme věděli, že nás čeká těžký zápas, protože Lomnice má mladý a běhavý tým. Nebudeme zastírat, že výhra byla pro nás hodně velké překvapení. S klukama jsme si vzhledem k sestavě říkali, že nechceme udělat další ostudu a zápas prostě musíme odehrát lépe než ve Studené.

V sestavě se objevili čtyři hráči nad 40 let. Poznal jste to na hře?
Bylo vidět, že kluci mají něco odehráno a pomohli nám hlavně svými zkušenostmi. V tom to bylo znát nejvíce. Přinesli klid a děkuji jim za pomoc.

Jak se vám s nimi hrálo?
Bylo to perfektní. Dobře se s nimi komunikovalo a týmu to svědčilo.

Lomnice vás po většinu zápasu přehrávala, ale ve finální fázi měla asi jen tři velké šance. Souhlasíte?
Ano. Domácí byli sice běhavější, ale naši starší hráči zase uměli hrát lépe na balonu a moc gólových šancí jim nenechali. Mrzí mě inkasovaná branka, ale jinak musím tým pochválit.

Gól domácí dali ze sporné situace. Jak jste to viděl?
Co k tomu říct… pomezní rozhodčí měl svůj názor. Pro mě to byl sporný gól. Chyba ale byla u mě, protože jsem zaspal při rohovém kopu a byl pak pozdě u míče. Nedošel jsem si pro centr a tím to celé vzniklo. Kluci mi to snad ale odpustí, když se vyhrálo. (úsměv)

Podzim hrajete na hřištích soupeřů kvůli rekonstrukci areálu. Jak to vnímáte?
Já osobně to nesu těžce, ale v kabině už jsme se s tím tak nějak smířili. Mám rád podporu domácích fanoušků. Musím jim ale poděkovat, protože jezdí na naše zápasy i ven. Přejeme si, aby už bylo všechno hotové a mohli jsme se vrátit na domácí hřiště.

Napsal(a) Michal Heřman | Tisková zpráva | Foto Michal Heřman