Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Loučovice vyrovnaly v posledních dvou minutách. Planá nad Lužnicí se rozstřílela po přestávce

 
neděle, 25. srpna 2019, 18:09

Neskutečný závěr mělo střetnutí Sedlce s Loučovicemi. Domácí drželi ještě v 88. minutě náskok 2:0, ale tři body přesto nezískali. Planá nad Lužicí si po nerozhodné první půli proti Sepekovu s chutí zastřílela a čtyřmi góly vytáhla skóre na 7:3. Při slavnostech v Boršově sledovala derby s béčkem Roudného rekordní návštěva 350 diváků. V domácích řadách opět vynikl exligista Jan Gruber.

Střelecky nabuzené Netolice

Ve skupině A si Boršov nad Vltavou poradil s rezervou Roudného a vyhrál. Střelcem zápasu byl exligový Jan Gruber, který zaznamenal dva góly. Utkání bylo navštíveno rekordními 350 diváky i díky bartolomějským slavnostem. Dolní Dvořiště přehrálo Dříteň, když po jednou gólu na každé straně padlo v průběhu prvních pěti minut utkání. Po půli skórovali již pouze domácí a zaslouženě vyhráli. Frymburk na domácím trávníku prohrál a všechny body putují do Větřní. Hrdějovice narazily doma na produktivní Netolice, opět za ně skóroval kanonýr minulého kola Jakub Varyš (jinak autor dvou gólů). Je jen škoda, že své střelecké schopnosti nevyužije ve vyšších soutěžích. Netolice dohrávaly o deseti hráčích. Čtyři minuty před koncem zápasu jim byl vyloučen Jiří Vondra. Sedlec si po bezbrankovém poločasu v tom druhém vytvořil dvougólový náskok. Už to vypadalo, že v pohodě získá všechny body. Loučovičtí však v posledních dvou minutách zaznamenali dva góly díky trefám Václava Dudly a Mikuláš Šímy a urvali na soupeřově trávníku bod. Zlatá Koruna vyhrála s nováčkem z Chvalšin. Hosté se ujali vedení gólem Radovana Kaprála ve 20. minutě, za domácí srovnal skóre Tomáš Weinhard po deseti minutách z penalty. Výsledek nakonec stanovil domácí Milan Homer deset minut před závěrečným hvizdem rozhodčího. Trhovosvinenské béčko se oklepalo z minulého desetigólového přídělu a vyhrálo o gól nad Kamenným Újezdem. Na vedoucí gól hostujícího brankáře Radka Soukupa, který proměnil pokutový kop, navázal po třech minutách hry domácí Ondřej Hruška. Konečnou podobu výsledek dal ve 36. minutě Patrik Lavička. Ve druhém poločasu se již diváci gólů nedočkali.

Hoštický nováček podruhé vítězně

Ve skupině B zdolaly Střelské Hoštice prachatickou rezervu. Po vyhraném prvním poločasu zvýšil náskok v 56. minutě domácí Václav Dohonyi na dvougólový. Kontaktní branku zaznamenal v 77. minutě Filip Kolda. Snaha hostů o vyrovnání skóre v poslední dvacetiminutovce přišla vniveč. Stachy vyhrály jednogólovým rozdílem s Dražejovem, Na vedoucí trefu domácích odpověděl po dvaceti minutách hry Václav Křivanec. Za domácí stanovil výhru v 64. minutě Aleš Eigner. Kestřany si přivezly bod z Volyně, na vedoucí gól hostujícího kanonýra Lukáše Markvarta odpověděl deset minut před koncem gólem František Dlouhý a ukončil střelecký účet obou mužstev. Čkyně přehrála výrazným výsledkem Sedlici, po bezgólovém poločasu se domácí prosadili ve druhé části hry. Dva góly vsítil Jiří Brabec. Bělčice doma plichtily se Strunkovicemi, hosté vyhráli první poločas gólovou trefou Václava Páníka. Za domácí na začátku druhé půle skóroval jejich kapitán Karel Hanzlík a zrodila se nakonec zasloužení remíza. Cehnice si podělily body s rezervou Oseka. Domácí v utkání tahali za kratší konec, avšak nakonec dvougólové vedení hostů srovnali až těsně před koncem utkání dvěma slepenými góly Ondřeje Martínka a Martina Kroupy, druhý jmenovaný zaznamenal ještě jednu trefu v prvním poločasu. Vacov v domácím prostředí jasně přehrál nováčka z Husince a nasázel mu sedm branek, po pětigólové první půli přidal v té druhé ještě další dva. Kanonýrem domácích byl jejich kapitán Filip Zitta a dvě trefy přidal Antonín Bujok. Čestný úspěch hostů zaznamenal po hodině hry Roman Tichý. Ve zbývající půlhodince se již vysoké skóre nepohnulo.

Mladá Vožice promrhala druhý poločas

Ve skupině C Planá nad Lužnicí vysoko vyhrála nad Sepekovem. V utkání padlo deset gólů, po nerozhodném prvním poločasu a šesti gólech v síti obou gólmanů přidali Plánští další čtyři trefy a zrodil se divoký hokejový výsledek. Po dvou gólech domácích zaznamenali Marek Pěknic a Jiří Pospíchal. Svou sílu ukázali i hráči z Chyšek v Želči. Převezli si z hřiště exkrajského mužstva vysokou výhru. Po dvou brankách zaznamenali domácí David Pavličko a hostující nestárnoucí 42letý Miroslav Kukač. Domácí výhra Větrov nad Mirovicemi asi není příliš velkým překvapením. Po vyhraném prvním poločasu domácích dvougólovým rozdílem hosté hned na počátku druhého poločasu zaznamenali kontaktní gól Karlem Maříkem. To bylo ze strany střelců obou mužstev v utkání vše. Mladovožické fotbalisty asi překvapili milevští mladíci z rezervy. Po vyhrané první půli domácích o dva góly, kdy se dvakrát trefil loňský nejlepší kanonýr krajských soutěží Tomáš Kukla, hosté ve druhé půli otočili skóre utkání a díky dvěma gólům 17letého Ondřeje Součka a jedním Martina Kálala si odvážejí z Mladé Vožice všechny body. Řepeč-Opařany nestačila na dobře hrajícího nováčka z Březnice a prohrála třígólovým rozdílem. Hosté nedostali po dvou odehraných kolech ještě gól a jsou po na druhém místě v tabulce za Planou nad Lužnicí, která má pouze o jeden gól lepší skóre. Domácí se díky prohře propadly na poslední místo tabulky také díky nejhoršímu skóre posledních třech mužstev skupiny. Božetice ztratily dva body dvě minuty před konce zápasu s Hradištěm. Na gól domácího Jakuba Csandy ze závěru první půle odpověděl dvě minuty před koncem zápasu David Čejka a zajistil hostům nerozhodný výsledek. Boston Kluky porazil hostující Chotoviny gólem svého kapitána Miroslava Štěpána, který ve 43. minutě proměnil nařízený pokutový kop a stanovil tím jednogólovou výhru domácích v utkání.

Lomnice se propadla na chvost

Ve skupině D vyprovodil ze svého hřiště nováček z Buku sedmi trefami slavonický Sokol. Třemi góly se na vysoké výhře podílel Petr Jaroš. Třeboňská rezerva vyhrála o gól nad nováčkem z Neplachova, když po poločasovém vedení hostů v průběhu druhého dvěma trefami do sítě otočila výsledek utkání. Dvakrát se prosadil domácí pendl Marek Pancíř. Dvěma góly se blýskl na druhé straně podobně jako v zahajovacím kole nového ročníku soutěže hostující Martin Dušák. Lomnice nad Lužnicí na domácím trávníku podlehla vysoko oslabeným Ledenicím. Slavojáci si napravili reputaci po vysoké prohře v předcházejícím kole. Po jasně vyhraném poločasu o tři góly přidali ve druhém další dva a vysoká výhra na soupeřově půdě byla na světě. Dva góly zaznamenal matador Tomáš Lamáček. Lomnice se po této prohře propadla díky skóre na poslední místo tabulky. Dolní Bukovsko odevzdalo všechny body Českým Velenicím. V divokém utkání, v němž rozhodčí Jan Černý udělil celkem dvanáct žlutých karet (5:7), vyhráli hosté i díky střelecké potenci Milana Fialy, který zaznamenal hattrick během druhého poločasu (jeden gól byl z penalty). Nová Bystřice vyhrála na svém hřišti nad Studenou. V poměrně vyrovnaném utkání domácí rozhodli o vítězství dvěma zásahy v posledních deseti minutách hry. Dvě branky vsítil David Frühauf (obě z penalt). Kardašova Řečice porazila Suchdol nad Lužnicí. Na první gól zápasu z kopačky Jana Kloknera odpověděl po deseti minutách druhé půle hostující kapitán mužstva Pavel Špale. Vítěznou trefu zaznamenal v 65. minutě hry Pavel Kvasnička. Fotbalisté Mladého podlehli na svém hřišti třebětickému Sokolu. Po vyrovnané první půli. Hosté odskočili do dvougólového náskoku, korekce domácích přišla čtvrt hodiny před koncem utkání z kopačky Tomáše Linharta. Domácí měli ještě čas utkání alespoň zremizovat, avšak i přes velkou snahu se jim to již nepodařilo.

 

VÝSLEDKY 3. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

FK Boršov nad Vltavou – TJ Malše Roudné B 4:2 (2:1)
Branky: 25. a 77. Gruber, 21. Pokorný, 71. Komrska – 7. Vlk, 46. Kubeš.
Rozhodčí: Šíma – Kadlec, Skvašík. ŽK: 2:2 (Gruber, Filištein – Budín, Šedivý). Diváků: 350!

FK Dolní Dvořiště – TJ Dříteň 3:1 (1:1)
Branky: 4. Mitroi, 48. Štifter, 61. Hošek – 3. Josef Moudrý.
Rozhodčí: Ryneš – Švec, Kemény. ŽK: 4:1 (Mitroi, Kubík, Hošek, Sulzer – Pojer). Diváků: 150.

FC Šumava Frymburk – SK Větřní 0:2 (0:1)
Branky: 40. Rud. Weinhard, 48. Sivák.
Rozhodčí: Hnilička – Svora, Adamovič. ŽK: 2:2 (Petscher, Ribár – Sivák, Dušek). Diváků: 110.

TJ Slavoj Hrdějovice – 1.FC Netolice 2:4 (0:1)
Branky: 60. (pen.) Mir. Studnička, 88. Miklík – 71. a 87. Jakub Varyš, 14. Šulc, 88. Mir. Baloušek.
Rozhodčí: Marek Mráz – Frantík, Hora. ŽK: 2:6 (Nedorost, Hůda – 86. a 86. Jiří Vondra, Fux, Kabelka, Šulc, Rokůsek). ŽK: 0:1 (86. Jiří Vondra). Diváků: 70.

SK Sedlec – Vltavan Loučovice 2:2 (0:0)
Branky: 60. Koch, 72. Šindelář – 89. Dudla, 90. Šíma.
Rozhodčí: Muzika – Pánek, Primus. DFA: Pípal. ŽK: 3:3 (Koňarík, Zíka, Martin Pešek – Jak. Matulík, Voj. Matulík, Toman). Diváků: 50.

SK Zlatá Koruna – TJ Sokol Chvalšiny 2:1 (1:1)
Branky: 30. (pen.) Tomáš Weinhard, 80. Homer – 20. Kaprál.
Rozhodčí: Kadlec – Šíma, Lach. DFA: Petr Tupý. ŽK: 2:2 (Tomáš Weinhard, Zayml – Oškrda, Kaprál). Diváků: 100.

TJ Spartak Trhové Sviny B – TJ Sokol Kamenný Újezd 2:1 (2:1)
Branky: 9. Hruška, 36. Lavička – 6. (pen.) Soukup.
Rozhodčí: R. Šťastný – Křížovský, Jindrle. DFA: Vrchota. ŽK: 1:0 (Gažák – Dvořák, Soukup, Sládek). Diváků: 80.


SKUPINA B

TJ Sokol Střelské Hoštice – FK Tatran Prachatice B  4:3 (3:2)
Branky: 12. a 27. Rejšek, 33. Vlk, 56. Dohonyi – 19. Lemberger (vlastní), 26. Kotrch, 77. Kolda.
Rozhodčí: Syrovátka – Bezpalec, Anšlág. ŽK: 0:1 (Dav. Lachkovič). Diváků: 60.

Sokol Stachy – TJ Dražejov 2:1 (1:1)
Branky: 10. Červený, 64. Eigner – 19. Křivanec.
Rozhodčí: Picka – Háša, Zloch. ŽK: 2:5 (Jan Dvořák, Záleský – Řezníček, Šindelář, Hrčka, Samohejl, Kovář). Diváků: 80.

SK Slavoj Volyně – FK IPD service Kestřany 1:1 (0:0)
Branky: 79. Dlouhý – 56. Markvart.
Rozhodčí: Petr Šťastný – Nedvěd, Dimitrov. ŽK: 3:3 (Hájek, Mack, Malina – Pospíšil, Průcha, Hanisch). ČK: 0:1 (68. Václavík). Diváků: 100.

SK Čkyně – TJ Sokol Sedlice 4:0 (0:0)
Branky: 55. a 60. Brabec, 51. Václav Turek, 80. Fiedler.
Rozhodčí: Bumba – Rous, Neumann. ŽK: 0:1 (Běloušek). Diváků: 100.

TJ Sokol Bělčice – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 1:1 (0:1)
Branky: 48. Hanzlík – 33. Páník.
Rozhodčí: Trkovský – Jeřábek, Hornát. ŽK: 1:0 (Krameš). Diváků: 100.

Sokol Cehnice – TJ Osek B 3:3 (1:1)
Branky:  34. a 87. Kroupa, 86. O. Martínek – 24. Jan Hájek, 63. (pen.) Blatský, 79. Suchý.
Rozhodčí: Bezpalec – Syrovátka, Rynda. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 1:3 (Ond. Martínek – Čapek, Kafka, Suchý). Diváků: 50.

SK Vacov – TJ Slavoj Husinec 7:1 (5:0)
Branky: 37., 41. a 42. Zitta, 30. a 47. Ant. Bujok, 5. Jírovec, 58. Zábranský – 60. Tichý.
Rozhodčí: Vejčík – Ambrožová, Háša. Hráno bez karet. Diváků: 100.


SKUPINA C

TJ Sokol Planá nad Lužnicí – TJ Sokol Sepekov 7:3 (3:3)
Branky: 49. a 84. Pěknic, 58. a 70. Pospíchal, 4. Přibyl, 35. Handrejch, 38. Šmídmajer – 28. Alexa, 32. Vlk, 43. Čunát.
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Bartůněk. ŽK: 1:3 (Pospíchal – Martin Novák, Luk. Hadáček, Kašpar). Diváků: 70.

TJ Sokol Želeč – FC Chyšky 2:5 (1:2)
Branky: 16. a 59. Pavličko – 2. a 60. Kukač, 25. Michal Kosík, 52. Šimák, 55. Lívanec.
Rozhodčí: Klimeš – Kovařík, Třešňák. ŽK: 1:1 (Barteska – Jiří Barda). Diváků: 60.

SK KAVAS Větrovy – SK Mirovice 2:1 (2:0)
Branky:  29. Petr Klejna, 38. Voborský – 47. Mařík.
Rozhodčí: Ondra – Mraček, Čamra. DFA: Štuk. ŽK: 1:3 (Sedláček – Chadima, Císař, Vondrák). Diváků: 45.

TJ Sokol Mladá Vožice – FC ZVVZ Milevsko B 2:3 (2:0)
Branky: 1. a 22. Tomáš Kukla – 64. a 75. Ond. Souček, 61. Kálal.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Váňa. ŽK: 3:3 (Petr Kukla, Tomáš Kukla, Písařík – Kálal, Bulín, Hron). Diváků: 100.

FK Opařany-Řepeč – TJ Březnice 0:3 (0:1)
Branky: 41. Kunc, 90. Kubíček, 90. Kamarád.
Rozhodčí: Kovařík – Klimeš, Třešňák. ŽK: 2:3 (Jan Štecher, Kalkus – Valtr, Kníže, Antl). Diváků: 60.

TJ Božetice – TJ Hradiště 1:1 (1:0)
Branky: 41. Csanda – 88. Čejka.
Rozhodčí: Hučík – Jarolím, Talíř. DFA: Kučera. ŽK: 2:2 (Čanda, Vácha – Zeman, Dav. Pichlík). Diváků: 75.

1.FC Boston Kluky – TJ Sokol Chotoviny 1:0 (1:0)
Branka: 43. (pen.) Mir. Štěpán.
Rozhodčí: Kabele – Krejník, Tanáč. ŽK: 3:2 (Mir. Štěpán, Bílý, Jos. Košatka – Cetlovský, Vrhel). Diváků: 52.


SKUPINA D

AC Buk – TJ Sokol Slavonice 7:0 (4:0)
Branky: 14., 39. a 73. Petr Jaroš, 28. Heger, 41. Březina, 70. Jakub Jaroš, 78. Puhlovský.
Rozhodčí: Devera – Saidl, Koudelka. ŽK: 3:2 (Petr Jaroš, Jasanský, Moravec – Žampa, Slabý). Diváků: 120.

TJ Jiskra Třeboň B – TJ Sokol Neplachov  3:2 (1:2)
Branky: 16. a 47. Pancíř, 86. Mranica – 27. a 43. Martin Dušák.
Rozhodčí: Křížovský – Tomaň, Švec. ŽK: 0:3 (Štěcha, Pavel Dušák, Martin Dušák). Diváků: 80.

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – TJ Slavoj Ledenice 1:5 (0:3)
Branky: 53. Burda – 35. a 74. Lamáček, 16. Güklhorn, 42. (pen.) Pavlík, 75. Hrubý.
Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Jiří Šťastný. ŽK: 4:2 (Kabele, Strouha, Nohava, Rakušan – Švarc, Kopecký). Diváků: 100.

TJ Dolní Bukovsko – TJ Lokomotiva České Velenice 3:5 (1:1)
Branky: 44. Kokeš, 50. Matoušek, 87. Kadlec – 52., 63. a 90+1. Fiala, 31. Fr. Dvořák, 53. Vetrák.
Rozhodčí: Černý – Makovička st., Trněný. DFA: Zedník. ŽK: 5:7 (Matoušek, Chochol, Podhradský, Marc. Dvořák, Holšán – Filip, Zemánek, Samec, Haumer, Fr. Dvořák, Fiala, Sokol). Diváků: 80.

TJ Jiskra Nová Bystřice – FK Studená 3:1 (0:0)
Branky: 54. a 90+2. (obě z pen.) Frühauf, 80. Celý – 52. Šimánek.
Rozhodčí: Svoboda – Blažek, Zd. Havlík. ŽK: 2:4 (Kapias, Feytl – Maška, Doležal, Dokulil, Bartoň). ČK: 1:0 (59. Radek Schramhauser). Diváků: 100.

FK Kardašova Řečice 1922 – Sokol Suchdol nad Lužnicí 2:1 (1:0)
Branky: 32. Klokner, 65. Kvasnička – 54. Špale.
Rozhodčí: Boček – Devera, Saidl. ŽK: 1:2 (Šergl – Tom. Záruba, Dan. Trmal). Diváků: 60.

SK Mladé – FK Sokol Třebětice 2:3 (1:1)
Branky: 32. König, 75. Linhart – 50. a 68. Vojtěch Habr, 15. Pavel Schuster (vlastní).
Rozhodčí: Čarek – Landík, Hora. DFA: Kučera. Hráno bez karet. Diváků: 60.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Daniel Pekař