Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ledenice vstupují do sezony s pokorou. Cíl je horní polovina

 
pátek, 16. srpna 2019, 12:48

Fotbalisté TJ Slavoj Ledenice vstupují do nové sezony v sobotu zápasem na hřišti FK Studená. Na předsezonní tiskové konferenci promluvil trenér Stanislav Jindra, vedoucí týmu Michal Hladík a předseda Zdeněk Vitoušek.

Start nové sezony I. B třídy je tady. V sobotu se prvními zápasy rozjede další ročník a s poměrně velkou neznámou do ní vstoupí tradiční účastník krajské soutěže TJ Slavoj Ledenice. Klub z městyse nedaleko Českých Budějovic prošel v létě částečnou obměnou a původně chtěl mířit na medailové pozice.

„Po předsezonní schůzi užšího vedení jsme se shodli, že cílem bude pouze první polovina tabulky,“ uvedl předseda klubu Zdeněk Vitoušek s tím, že důvodů k přehodnocení cílů je hned několik. „Jednak jsme na celý podzim kvůli rekonstrukci nuceni hrát na hřištích soupeřů, dále musíme pořádně začlenit do naší hry nové hráče a hlavně jsme těsně před startem soutěže přišli o Míru Kadlece.“

Vitoušek poukázal tedy na fakty, že zkušený špílmachr týmu laboruje se zraněným kolenem a kádr Ledenic doznal během léta několika změn. Tým doplnili z kategorie zkušenějších Ondřej Švarc a Jakub Čermák a dále pak mladíčci Jan Štrosser a Václav Hinterhölz. Ve finálním řešení je ještě příchod sedmnáctiletého Antonína Šrajera, který naposledy hrál v Rakousku.

V kolonce odchody jsou dvě jména. Zpět do Vyššího Brodu se vrátil Karel Šerhakl, který ale za Ledenice naposledy nastoupil 27. října 2018 v zápase se Suchdolem nad Lužnicí. Změnu působiště má v passportu i sedmnáctiletý Viktor Svoboda. O něj projevil zájem klub SKP České Budějovice.

„S SKP máme dobré vztahy a Viktorovi rok v divizi pomůže. I on měl zájem tam jít. Máme domluvu, že se po konci příští sezony k nám vrátí a pro přechod mezi dospělé mu to hodně pomůže,“ upřesnil důvody přestupu vedoucí týmu Michal Hladík.

Na konci uplynulé sezony musely Ledenice často řešit zdravotní problémy hráčů a v sestavě tak improvizovaly. A nejinak tomu bude i na startu nového ročníku. „Kromě avizovaného Kadlece budeme na podzim postrádat i ofenzivního Matěje Volfa, který je pracovně v USA. Několik kluků má drobné šrámy a na první zápas nám budou chybět kvůli svatbě Jakuba Fošuma další čtyři hráči základní sestavy,“ dodal dále Hladík.

„Zatím popravdě nevím, s kým do Studené pojedeme. Rozhodne se až na předzápasovém tréninku, ale tuším, že k dispozici budou pouze dva, tři hráči na střídání. Doufám, že se nám do soboty ještě alespoň dva kluci dají dohromady. Tréninková morálka během léta byla výborná, takže kluci, co pojedou, budou mít dostatečně natrénováno,“ uvedl hlavní trenér ledenického Slavoje Stanislav Jindra.

„Přípravu jsme zvolili pětitýdenní a po náročném kondičním bloku jsme trénovali souhru s novými spoluhráči. Generálka v Trhových Svinech nás po dobrých dvou zápasech vrátila na zem. Hráli jsme v hodně kombinované sestavě a ještě více oslabeni pojedeme do Studené. Osobně budu rád, pokud se nám povede přivézt alespoň bod. Bude to ale hodně těžké,“ tuší trenér.

Kádr TJ Slavoj Ledenice pro sezonu 2019/2020:

Brankáři: Josef Svoboda, Josef Mařík, Filip Mičan

Obránci: Jiří Kubec, Adam Stránský, Ondřej Švarc, Václav Hinterhölz, Josef Princl, Martin Kožant, Michael Michner, Václav Babka

Záložníci: Karel Havelka, Jakub Fošum, Petr Güklhorn, Miroslav Kadlec, Jan Pavlík, Jakub Čermák, Jan Štrosser, Antonín Šrajer (přestup v jednání)

Útočníci: Jan Fencl, Lukáš Winkler, Matěj Volf, Tomáš Hrubý, Patrik Svoboda

Realizační tým - hlavní trenér: Stanislav Jindra, vedoucí týmu a asistent trenéra: Michal Hladík

Napsal(a) Michal Heřman | Tisková zpráva | Foto Michal Heřman