Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slavoj zahájil přípravu na novou sezonu. I s nováčky v týmu

 
pátek, 19. července 2019, 11:54

Tři nové tváře se hlásily na prvním tréninku fotbalistů TJ Slavoj Ledenice, kteří ve čtvrtek 18. července zahájili přípravu na další sezonu v I. B třídě (sk. D). Tým první dva týdny čeká kondiční příprava.

V šatně v rekonstruovaném ledenickém areálu, kde se staví nová tartanová dráha a buduje se i automatické zavlažování, přivítalo vedení klubu hráče před 18. hodinou. Do přípravy se první den zapojila polovina hráčů a tři nováčci.

„Účast byla bohužel slabší kvůli dovoleným a pracovním povinnostem. Jinak nemáme naštěstí žádná zranění,“ uvedl trenér Slavoje Stanislav Jindra. „Příští týden se k týmu připojí i Jakub Fošum, který půlroku promarodil po problémech s kolenem.“

Poprvé se v kabině objevili i nováčci týmu – Ondřej Švarc, Jakub Čermák a Václav Hinterhölz. Po úvodní části čekal na tým náročný osmikilometrový výběh vyplněný lesními sprinty do vrchu.

„Prvních 14 dní budeme nabírat fyzickou kondici. Kluci to budou potřebovat. V závěru tréninků si dáme malý fotbálek, ale herní věci začneme pilovat až od prvního srpna,“ dodal dále Jindra.

Pro Ledenice je důležité, že pokračuje i jejich špílmachr Miroslav Kadlec. Další sezonu přidá i kapitán Jan Pavlík a další zkušení hráči.

„Jsme za to samozřejmě rádi a uvidíme, jak se nám podaří během sezony zapracovat nové hráče mezi naše stálice. Ještě finalizujeme jeden příchod, snad příští týden budeme vědět více. Jde o dalšího mladého kluka, který by měl být v budoucnu jedním z tahounů týmu,“ řekl předseda fotbalového klubu Zdeněk Vitoušek.

Kádr s největší pravděpodobností opustí na rok sedmnáctiletý Viktor Svoboda, který půjde na poslední rok hrát divizi do SKP České Budějovice. „Čekáme, jestli uspěje na testech,“ dodal Jindra. Do přípravy se dále nezapojil Michal Bez, který ukončil kariéru a ofenzivní Matěj Volf. Ten je do října pracovně v USA a k dispozici bude až na samém konci podzimní části.

V rámci přípravy se Ledenice utkají se třemi soupeři. V Trhových Svinech se představí 10. srpna, v jednání je termín s Křemží a další zápas se zatím neznámým soupeřem.

Fotogalerie z prvního tréninku je zde.

Aktuální kádr TJ Slavoj Ledenice 2019/2020:

Brankáři: Josef Svoboda, Josef Mařík, Filip Mičan

Obránci: Jiří Kubec, Adam Stránský, Ondřej Švarc, Václav Hinterhölz, Josef Princl, Martin Kožant, Michael Michner

Záložníci: Václav Babka, Karel Havelka, Jakub Fošum, Petr Güklhorn, Miroslav Kadlec, Jan Pavlík, Jakub Čermák

Útočníci: Jan Fencl, Lukáš Winkler, Matěj Volf, Tomáš Hrubý, Patrik Svoboda

Napsal(a) Michal Heřman | Tisková zpráva | Foto Michal Heřman