Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Lomnici netruchlí. Jeden zápas nám náladu nezkazí, říká trenér Rybák

 
čtvrtek, 20. června 2019, 18:43

O dramatické postupové zápletce ve skupině D I. B třídy se hovořilo po celých jižních Čechách. První Olešnice (45 bodů) měla před posledním kolem dohráno a její pronásledovatelé Suchdol (44) a Lomnice (43) mohli v případě zisku tří bodů předskočit dosavadního lídra. Druhý Suchdol prohrál derby v Č. Velenicích, lomnický Tatran podlehl výrazně posílenému béčku Třeboně. Nedalecí sousedé si nic nedarovali.

Třeboňská rezerva byla dokonce po odhlášeném Klikovu nejhorším mužstvem jarní části, když do té doby vyhrála jen dvakrát a získala pouhých 8 bodů. Venku ani jednou nevyhrála a přivezla jen 2 body. I proto byla domácí Lomnice velkým favoritem. Jenže béčka se občas posílí hráči z A-týmu a v tomto případě to platilo dvojnásob. „I přesto, že trenéři Třeboně B v posledních zápasech příliš kádr nedoplňovali o kluky z áčka, protože chtěli, aby hráli jejich kluci a zařazovali dorostence, nám umožnili si v posledním zápase sezony zahrát právě proti většině kluků z áčka. Pro nás je to velká zkušenost do budoucna a pro kluky výborná příprava pro budoucí fotbalový růst,“ uvedl trenér Lomnice Michal Rybák, který se s vedením klubu dohodl na spolupráci i pro příští sezonu.

Vstup do utkání patřil Třeboňským, kteří využili dvakrát zaváhání lomnické obrany a lacino získali po půl hodině vedení 2:0. „Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře, s přílišným respektem a moc se nám nedařilo. V 18. minutě nás hosté potrestali po naší chybě a ztrátě balonu na půlce a rychlém brejku, který proměnil Průcha. Potom jsme se dostali ke slovu i my a po chybě hostující obrany šel sám na branku Jirka Burda, ale bohužel neproměnil. Zanedlouho jsme udělali druhou chybu, když našeho nedůrazu využili ke vstřelení branky opět hosté. Ještě v prvním poločase jsme měli velkou příležitost, když po standardce zakončoval Honza Burda těsně vedle,“ popsal Rybák průběh prvního dějství.

Převahu ve druhé půli nezužitkovali

Po přestávce Lomnice zmobilizovala všechny síly a dlouho usilovala o kontaktní gól. „V poločase jsme si s klukama řekli, že nemáme vůbec co ztratit, a čeká nás poslední poločas sezony a že do zbytku zápasu dáme všechno. Trošku jsme přeházeli sestavu a na hřišti to najednou bylo znát. Byli jsme více na balonu, dostávali jsme se do spousty šancí a třeboňské hráče hrající KP jsme dostali pod tlak. Najednou jim zmrzly úsměvy, vytratily se uštěpačné poznámky a museli se hodně soustředit na hru a bránění výsledku. Z ojedinělého protiútoku se hostům podařilo v 77. minutě stanovit konečné skóre utkání na 3:0,“ viděl druhou půli Rybák.

Porážka sice zavřela lomnickému Tatranu dveře do I. A třídy, ale za tragédii to rozhodně nepovažují. „Z výsledku si vůbec nic neděláme, protože ze hřiště jsme mohli odejít se vztyčenou hlavou. To, co kluci předváděli celou sezonu, zaslouží obrovský respekt a poděkování. Jedno utkání nám náladu určitě nezkazí a pevně věřím, že Třeboňským na dokopné chutnalo...,“ považoval sezonu za úspěšnou. „Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kteří se v Lomnici podílejí na fungování celého TJ. Od paní pokladní, přes vedení, správce hřiště a celý realizační tým, bez kterých by fungovat vůbec nešlo,“ dodal Michal Rybák.

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – TJ Jiskra Třeboň B 0:3 (0:2)

Branky: 18. Průcha, 31. Týnavský, 77. Sivok. Rozhodčí: Vican ml. – Blažek, Koudelka. DFA: Tupý. ŽK: 4:3 (Vala, Rakušan, Nohava, Kabele – Průcha, Bašta, Sivok). Diváků: 80.

Lomnice: Vala - Kabele, Marsa, V. Nohava, Božovský - Šálený (46. Leiš), Jan Burda, P. Krejník ml. (82. Šnorek), Rakušan - Jiří Burda (82. Hrubý), Glaser (57. Čáp).

Napsal(a) Redakce | Foto Tatran Lomnice n/Luž.