Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Včelnice podruhé triumfovala v krajském poháru

 
čtvrtek, 6. června 2019, 14:29

Ve středu se hrála odveta finále krajského kola Českého poháru. N. Včelnice po třígólovém náskoku z prvního střetnutí na domácí půdě (5:2) zajížděla na hřiště Hrdějovic, kde si po remíze 2:2 zajistila vítězství v Českém poháru Jihočeského kraje.

Oba finalisté nasbírali ve svých mistrovských soutěžích shodně 29 bodů a zatím nemají jistou záchranu. Za úmorného vedra vstoupila do druhého finále lépe N. Včelnice. Ve 14. minutě otevřela skóre útočníkem Nebeským, který překonal teprve 15letého Poláka v hrdějovické brance. Na odpověď domácích se nečekalo dlouho. Už za dvě minuty vyrovnal aktivní Miklík.

Oba střelci pak měli do konce prvního poločasu ještě dvě velké šance, ale Miklíkova střela skončila na břevně a Nebeského oblouček nad.

Po přestávce byli o trochu aktivnější domácí, kteří poslali na trávník dvě čerstvé síly. Hostující střídačka zela prázdnotou. Uprostřed týdne dala Včelnice těžko do kupy jedenáct hráčů, kopačky musel nazout na stoperu hrající Holec, který už ukončil kariéru.

Hrdějovickým svitla naděje na zdramatizování odvety po hodině hry, kdy dorážel zblízka Filípek. Slavojáci se tlačili dopředu, zahrávali dva trestné kopy za vápnem, ale jejich snaha končila většinou u velkého vápna. Když se blížil poslední hvizd rozhodčího, hosté podnikli rychlý protiútok a Tuček krásnou střelou do šibenice vyrovnal na 2:2.

Nová Včelnice potřetí za sebou startovala ve finále poháru, podruhé skončila první. „Opoti sobotnímu zápasu nám chybělo šest lidí. Nakonec jsme to nějak dali dohromady. Náskok z prvního zápasu jsme udrželi, vítězství v poháru nás těší,“ poznamenal předseda TJ N. Včelnice Luboš Cypra.

Slavoj Hrdějovice – TJ Nová Včelnice 2:2 (1:1)

Branky: 16. Miklík, 64. Filípek – 14. Nebeský, 90. (+2) Tuček. Rozhodčí: Mach – Tůma, Ovčáček. ŽK: 2:1 (Filípek, Nedorost – Holec). Diváků: 50.

Hrdějovice: Polák – Lipold, Kukačka, Hůda (55. Babec), Filípek, T. Hondlík, Nedorost, Hrdlička (23. M. Hondlík), Stráský, Čírkov (55. Drobiš), Miklík. Trenér Michal Hrdlička.

N. Včelnice: Tušil – Matějka, Holec, L. Šlapanský, Horák, M. Hornát, Jaroš, V. Hornát, Blažek, Tuček, Nebeský. Trenér Radek Vajda.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza