Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Jako první slaví Kaplice. Vožický Tomáš Kukla se blýskl šesti góly!

 
neděle, 2. června 2019, 17:31

Spartak Kaplice si dokráčel za postupem v domácím střetnutí s Dřítní, kterou smetl dvouciferným vítězstvím. Šampion skupiny A neztratil ve druhé polovině soutěže ani bod a dohromady dal 122 gólů! První postupový mečbol naopak neproměnily Sousedovice. V derby v Dražejově jen remizovaly a o příští se pokusí ve Vacově. Válí Sedlice, která se prodrala už na druhou příčku. Lídr skupiny C Kovářov se musel doma spokojit jen s bodem a to samé platí i ve skupině D o Olešnici. Účast v I. B třídě neuhájily Chelčice a Putim. Střelcem víkendu mladovožický snajpr Tomáš Kukla. S Královou Lhotou zaznamenal šest ze sedmi branek.

Tlačenice na konci tabulky

Kaplice završila jarní postupové tažení bez ztráty jediného bodu postupem. Vyprovodila Dříteň asi hodně nechutnou jedenáctkou do svých domovů. Skóre prvního Spartaku ze všech odehraných zápasů 122:21 je neuvěřitelné a bude jistě historickým rekordem v krajských soutěžích. Přitom do závěru soutěže zbývají odehrát ještě dvě kola. Čtyřmi góly zatížil konto soupeře Marek Urazil. Druhý Velešín také vyhrál vysokým rozdílem se Sedlcem, tři góly nastřílel Petr Fišer. Třetí Zlatá Koruna přenechala na svém trávníku všechny body Netolicím, které se k ní přiblížily na čtyři body. Vítězný gól zaznamenal Jakub Varyš, který si stále udržuje třetí příčku mezi jihočeskými kanonýry s 37 trefami. Boršov nezaváhal na hřišti poslední Horní Plané a je v tabulce pátý. Frymburk pokračoval ve vítězné sérii s rezervou Roudného. Na konci je hodně těsno. Loučovice si třemi body s Hrdějovicemi hodně pomohly v boji o záchranu soutěže a své dvanácté místo v tabulce přenechali roudenské rezervě. Velice důležitého vítězství dosáhlo Dolní Dvořiště s Kamenným Újezdem. Je sice stále na předposlední sestupové příčce, avšak na mužstva před sebou ztrácí dvě kola před koncem soutěže pouhé dva body.

Chelčice padají do okresu

Ve skupině B vedoucí Sousedovice už mohly slavit postup, ale na potřebnou výhru v Dražejově nedosáhly. Stále však drží luxusní náskok pěti bodů. Sedlice doma porazila zcela jasným rozdílem prachatickou rezervu a nadále se pyšní visačkou nejlepšího mužstva jara. Strunkovice už asi boj o čelo skupiny vzdaly. Prohrály totiž doma se Stachy, které tímto vítězstvím potvrdily svou jarní formu a od sestupových vod se již vzdálily. Jejich oba góly zaznamenal Martin Šíp. Čtvrtý Vacov vyhrál v Bělčicích, vedl již čtyřgólovým rozdílem a o něj se nejvíc zasloužil dvěma trefami kapitán mužstva Filip Zitta, za domácí skóre zápasu pouze korigoval Martin Ráž čtvrthodinku před koncem utkání proměněním nařízeného pokutového kopu. Pátá Čkyně doma získala pouze bod s posledními Chelčicemi, na vedoucí gól Michala Gerolda v první půli odpověděl vyrovnávací gólem čtvrt hodiny před koncem střetnutí Jaroslav Křenek. Cehnice vítězstvím ve Vlachově Březí drží střed tabulky. Poražený, který v tomto zápasu potřeboval body jako sůl, aby se odpoutal z předposledního sestupového místa, musí ještě ve dvou zbývajících kolech zabodovat. Volyně remizovala s oseckou rezervou. Pro tu je bod dobrý, avšak zatím nic neřeší. Závěr soutěže v této skupině, ale i v ostatních bude ještě hodně zajímavý.

Kovářov zachraňoval bod v 90. minutě

Ve skupině C si vedoucí Kovářov značně zkomplikoval postupové plány. Jednobodový zisk v utkání s Mirovicemi je málo, ale dle průběhu skóre v utkání nemusel být ani ten. Hosté od páté minuty vedli gólem Martina Hanzlíka, za domácí vyrovnával v 90. minutě Lukáš Vlna, který se vrátil na jaře k aktivní činnosti. Hosté hráli od 76. minuty bez vyloučeného střelce Hanzlíka. Mocně finišující a nejlepší mužstvo jara této skupiny Mladá Vožice doma přidělila sedm gólů předposlední Králově Lhotě. Šest z nich zaznamenal Tomáš Kukla a odskočil svým pronásledovatelům v soutěži o nejlepšího střelce krajských soutěží na 46 gólů (tj. průměr přes dva góly na zápas)! Druhý je Jakub Lesňák z Kaplice s 39 góly a třetí Jakub Varyš z Netolic s 37 góly. Ztráta Mladovožických na první místo je již pouze dvoubodová. Větrovy, umístěné na třetím místě v tabulce, vyhrály v Řepči-Opařanech a mají na lídra tabulky ztrátu pouhých čtyř bodů. Druhé mužstvo jara Hradiště porazilo na domácím trávníku Dolní Bukovsko, na výhře má největší podíl jejich šutér Marek Valach, autor dvou branek. Chyšky vyhrály o gól v derby s Božeticemi, po bezbrankovém poločasu se domácí ujali vedení Josefem Farou, pak exmilevský Jan Málek (autor dvou gólů) srovnal skóre. Domácí šli ve druhé půli opět do vedení. Hosté pak dvěma trefami v rozmezí čtyř minut otočili skóre a nakonec si odvážejí všechny body. Božetice zůstávají i po tomto kole nejhorším mužstvem jara. Chyšky jsou ve výsledkové tabulce čtvrté před Hradištěm díky lepšímu skóre ze všech odehraných zápasů. Chotoviny v domácím prostředí plně bodovaly se Sepekovem, dva góly za ně vsítil střídající Tomáš Vrhel. Poslední a sestupující Putim prohrála doma s Bostonem Kluky 0:4. Hattrick zaznamenal Vojtěch Košatka.

Olešnice doma přišla o výhru v závěru

Ve skupině D si vedoucí Olešnice i přes ztrátu dvou bodů za domácí remízu s Kardašovou Řečicí udržuje své postavení na špici tabulky a je hlavním kandidátem postupu do vyšší třídy. Hosté vyhráli první poločas. Domácí výsledek utkání otočili ve svůj prospěch v 86. minutě exrudolfovským Miroslavem Syrovátkou (mimochodem autorem hattricku), hosté vydřeli bod minutu před koncem vyrovnávací trefou Zdeňka Šergla. Druhé místo a dvoubodovou ztrátu na lídra má Lomnice nad Lužnicí, která vyhrála doma s Mladým, dva góly znamenal Petr Pancíř, V boji o udržení prohrála Nová Bystřice doma se Suchdolem nad Lužnicí a o jedno sestupové místo musí ještě zabojovat v posledních dvou kolech. Největším kandidátem sestupu zůstává loňský účastník 1. A třídy Dobrá Voda. Ta prohrála v Ledenicích a zůstává na sestupovém místě jeden bod za Novou Bystřicí. Ledenice se tímto vítězstvím vyhouply na páté místo. Dva góly zaznamenal kapitán mužstva Jan Pavlík. Třebětice drží čtvrté místo tabulky, které potvrdily výhrou nad Slavonicemi. Lokomotiva České Velenice vyhrála tříbrankovým rozdílem nad třeboňskou rezervou. To byly dva zápasy, ve kterých v podstatě již o nic nešlo. Studená měla volný termín.

VÝSLEDKY 24. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

FK Dolní Dvořiště Sokol Kamenný Újezd 3:2 (1:2)
Branky: 38. Štifter, 46. Tesař, 52. Zeman – 6. Sládek, 40. Soukup. Rozhodčí: Vejčík – Ambrožová, Komzák. DFA: Šnajder. ŽK: 3:4 (Kubík, Krenauer, Zeman – Soukup, Vlček, Sládek, Filip). Diváků: 150.

TJ Smrčina Horní Planá SK Boršov nad Vltavou 1:4 (0:2)
Branky: 85. Bednář – 6. a 86. Pokorný, 34. Macík, 63. Staněk. Rozhodčí: Křížek – Hladík, Adamovič. ŽK: 1:1 (Švábirt – Procházka). Diváků: 45.

FC Šumava Frymburk Malše Roudné B 4:2 (2:1)
Branky: 65. a 90. Petscher, 5. Budík, 25. Fatura – 28. Tibitanzl, 71. Wohlgemuth.
Rozhodčí: Juráň – Ernst, Janda. ŽK: 3:2 (Malák, Petscher, Fatura – Kubeš, Pazourek). Diváků: 80.

Vltavan Loučovice TJ Slavoj Hrdějovice 3:0 (3:0)
Branky: 1. a 37. Toman, 20. Toth. Rozhodčí: Ambrožová – Vejčík, Kemény. ŽK: 3:1 (Beran, Somolík, Dudla – Hrdlička ml.). Diváků: 141.

SK Zlatá Koruna 1.FC Netolice 1:2 (1:0)
Branky: 25. Rychtář – 46. Skála, 55. Varyš. Rozhodčí: Hučík – Zabilka, Marek. ŽK: 1:2 (Miloš Kalista – Hlavatý, Lukáš). Diváků: 90.

FC Velešín – SK Sedlec 6:2 (4:1)
Branky:
37., 41. a 77. Fišer, 23. Šálek, 39. Špát, 65. K. Zatloukal – 14. Bašar, 55. Špán. Rozhodčí: Pícha – Křížek, Zloch. ŽK: 2:3 (Špát, Pomije – Folvarský, Špán, Šindelář). Diváků: 60.

FK Spartak Kaplice – TJ Dříteň 11:1 (5:0)
Branky:
41., 75., 84. a 87. Urazil, 24. Štrbačka, 34. Divoký, 39. Gondek, 44. Daniel, 57. (pen.) Hami, 72. Werner (vlastní), 86. Pál – 62. Jos. Moudrý. Rozhodčí: Ovčáček – Dimitrov, Marek. ŽK: 1:1 (Divoký – T. Kovařík). Diváků: 150.


SKUPINA B

TJ Dražejov FC Westra Sousedovice 1:1 (1:1)
Branky: 44. Poláček – 45. Milan Glazunov. Rozhodčí: Bezpalec – Kocina, Pašek. ŽK: 0:1 (Rybák). Diváků: 130.

SK Čkyně FK Chelčice 1:1 (1:0)
Branky: 40. Gerold – 76. Křenek. Rozhodčí: Kadlec – Kovařík, Zloch. Bez karet. Diváků: 50.

TJ Sokol Bělčice SK Vacov 1:4 (0:2)
Branky: 73. (pen.) Ráž – 32. a 63. Zitta, 5. Luk. Král, 56. Ant. Bujok. Rozhodčí: Landík – Čarek, Hornát. ŽK: 2:2 (Hevera, Tintěra – Jar. Červenka, Ant. Bujok). Diváků: 75.

TJ Sokol Sedlice FK Tatran Prachatice B 5:1 (1:0)
Branky: 35. a 50. Čabrádek, 60. Petráš, 76. Dumský, 89. Panuška – 54. Mir. Sova. Rozhodčí: Novák – Daňhel, Rynda. ŽK: 1:0 (Němec). Diváků: 70.

FK Slavoj Volyně TJ Osek B 1:1 (1:0)
Branky: 17. Brabec – 70. Jan Hoch. Rozhodčí: Kocina – Bezpalec, Ficko. DFA: Janíček. ŽK: 2:4 (Mack, Pat. Gašpar – Hájek, Benda, Čapek, Ježek). Diváků: 132.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí Sokol Stachy 1:2 (1:0)
Branky: 10. Rom. Žurek ml. – 50. a 61. Martin Šíp. Rozhodčí: Hošek – Barva, Neumann. ŽK: 3:2 (Škopek 2, Kuneš – Dvořák, Foltýn). ČK: 1:0 (77. Škopek). Diváků: 60.

FC Vlachovo Březí – Sokol Cehnice 0:2 (0:0)
Branky:
58. Pletka, 84. Krejsa. Rozhodčí: Pánek – Muzika, Heinzl. DFA: Vrzal. ŽK: 3:2 (Brzobohatý, Hubáček, Kalčík – Frčka, Jos. Čech). Diváků: 80.


SKUPINA C

FK Řepeč-Opařany SK KAVAS Větrovy 0:2 (0:1)
Branky: 42. Jelínek, 87. Petr Klejna ml. Rozhodčí: Šíma – Řehoř, Mraček. ŽK: 2:2 (Mir. Novák, Kalkus – Sedláček, Petr Klejna ml.). Diváků: 60.

TJ Sokol Putim 1.FC Boston Kluky 0:4 (0:2)
Branky: 34., 41. a 77. Voj. Košatka, 54. Kůs. Rozhodčí: Hnilička – Studený, Doležal. ŽK: 0:2 (Kůs, Voj. Košatka). Diváků: 65.

Sokol Chotoviny Sokol Sepekov 4:2 (1:1)
Branky: 70. a 75. Vrhel, 24. Bondarev, 52. Turek – 15. Brůžek, 74. Tupý. Rozhodčí: Syrovátka – Klimeš, Smetana. ŽK: 2:2 (Jan Dvořák 2 – Bolek, Luk. Kosobud). ČK: 1:0 (80. Jan Dvořák). Diváků: 120.

TJ ZD Kovářov SK Mirovice 1:1 (0:1)
Branky: 90. Vlna – 5. Hanzlík. Rozhodčí: Řehoř – Šíma, Záhorský. ŽK: 2:7 (Hubička, Kvasnička – Hanzlík 2, Slavík, Vodňanský, Hurtala na lavičce, Kvěch, Jelínek). ČK: 0:1 (76. Hanzlík). Diváků: 100.

TJ Božetice FC Chyšky 2:3 (0:0)
Branky: 46. Jos. Fara, 69. Pinc – 60. a 74. Jan Málek, 78. Lívanec. Rozhodčí: Frček – M. Mráz, Kalina. ŽK: 1:1 (Dušek – Jiří Barda). Diváků: 105.

TJ Hradiště – TJ Dolní Bukovsko 3:1 (1:1)
Branky:
47. a 83. Marek Valach, 16. D. Pichlík – 13. Chochol. Rozhodčí: Mir. Pečenka – Slepička, Tanáč. DFA: Šnajder. ŽK: 1:2 (Matějka – Tien Nguyen, Fr. Cihla). Diváků: 70.

TJ Sokol Mladá Vožice – TJ Králova Lhota 7:0 (4:0)
Branky:
2., 6., 16., 20., 46. a 81. Tomáš Kukla, 55. Pešek. Rozhodčí: Kabele – Krejník, Váňa. DFA: Pípal. ŽK: 0:1 (Tvrzský). Diváků: 75.


SKUPINA D

Tatran Lomnice nad Lužnicí SK Mladé  3:1 (1:0)
Branky: 10. a 50. Pancíř, 66. Marsa – 48. Moudrý. Rozhodčí: R. Šťastný – Makovička st., Koudelka. ŽK: 1:3 (Šachl – Moudrý, Šafrata, Drábek). Diváků: 50.

TJ Slavoj Ledenice SSK Dobrá Voda 3:1 (1:1)
Branky: 50. a 82. Pavlík, 33. Hrubý – 30. Arnold. Rozhodčí: Dimitrov – Ovčáček, Pileček. DFA: Chlaň. ŽK: 3:3 (Kubec, Volf, Kadlec – Arnold, Choboda, Jirák). Diváků: 100.

TJ Jiskra Nová Bystřice Sokol Suchdol nad Lužnicí 1:2 (1:1)
Branky: 9. Havel – 25. Míka, 87. Dan. Trmal. Rozhodčí: P. Šťastný – Blažek, Koudelka. DFA: Pípal. ŽK: 0:2 (Záruba, Dan. Trmal). Diváků: 80.

TJ Sokol Olešnice – FK Kardašova Řečice 1922 3:3 (1:2)
Branky:
45., 64. a 86. Syrovátka – 16. Bílek, 25. Madar, 89. Šergl. Rozhodčí: Křížovský – Černý, Hora. ŽK: 1:4 (Drtina – Madar, Bílek, Michal, Janeček). Diváků: 110.

FK Sokol Třebětice – TJ Sokol Slavonice 3:0 (1:0)
Branky:
37. Šťastný, 69. Švarc, 82. T. Chvátal. Rozhodčí: Picka – Svoboda, Janák. ŽK: 1:3 (Voj. Habr – Mašek, Milan Balík, Marhoun). Diváků: 80.

Lokomotiva Č. Velenice – TJ Jiskra Třeboň B 3:0 (2:0)
Branky:
12. Zemánek, 41. Milan Fiala, 89. Banašík. Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Devera. ŽK: 1:1 (Zemánek – Čábela). Diváků: 100.

FK Studená – volno


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Libor Granec