Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hrdějovický Studnička ukončil Schneiderovu neprůstřelnost. Vítězné tažení Kaplice to neohrozilo

 
úterý, 28. května 2019, 09:40

V sobotu v brzkém odpoledni se Kapličtí představili na hřišti u trati v Hrdějovicích. Hosté byli favority střetnutí, rozhodně je ale nečekal žádný lehký soupeř.

Od úvodních minut měli hosté míč častěji na svých kopačkách, ale první vážnější příležitost měli ve čtrnácté minutě Hrdějovičtí. Rychlonohý Martin Miklík vystihl rozehrávku Spartakovců, pronikl do vápna, mířil po zemi na bližší tyč, ale Schneider byl pozorný, na zemi byl včas a míč vytěsnil na rohový kop. S přibývajícími minutami se do koncovky začínali více dostávat i Kapličtí, kdy přece jenom pozornost domácích hráčů při bránění polevovala. Ve 24. minutě Kuchařův centr ve vápně propadl až k Lesňákovi, ten však míč dokázal dobře zkrotit a zakončení tak postrádalo větší přesnost.

Chvíli na to povedená kombinace hostů, Lesňák našel na levé straně Urazila, ten se dostal do vápna, zvolil křížné zakončení, ale gólman Novák jeho pokus bez větších problémů kryl. Ve 28. minutě už se skóre ovšem měnilo a Kapličtí se ujali vedení. Další povedená kombinační akce v kaplickém balení. Na jejím konci byl na levé straně rozběhnutý Marek Urazil, který pronikl do vápna, přesnou přihrávkou našel před bránou nabíhajícího Roberta Daniela, pro kterého nebylo problém míč dostat do zívající hrdějovický svatyně – 0:1.

Po půlhodině hry se pak k odraženému balónu dostal František marek, pálil tvrdě bez přípravy, bránu soupeře však minul. Ve 38 minutě pak míč středem hřiště vyvezl hostující kapitán Gondek, před vápnem míč předložil Lesňákovi, tvrdá rána prolétla vedle pravé tyče. Těsně před odchodem do kabin pak na druhé straně zajímavá situace pro Slavojáky, ale Miklíkův pokus o kličku Schneider vystihl a do kabin odcházeli o gól spokojenější Spartakovci.

Brankář Schneider odolával 477 minut!

Nástup do druhého dějství vyšel hostům náramně. Po třech minutách hry se jim totiž povedlo jejich náskok zdvojnásobit. Vlevo ve vápně Kapličtí umně zakombinovali, Divoký posunul míč Gondekovi, ten před brankou našel Jakuba Lesňáka a přízemní střela skončila v síti – 0:2. Zvrátit nepřiznivé skóre se snažil hrdějovický Miklík, ale po svém průniku pálil vysoko nad bránu. Naopak prakticky z následující akce přidali hosté třetí gól. Autové vhazování zahrával na polovině hřiště Marek, za obranou našel rozběhnutého Lesňáka, a po jeho přesné nahrávce skóroval i druhý kaplický útočník Marek Urazil – 0:3.

V těchto chvílích zápasu bylo hostů plné hřiště, Hrdějovičtí si s bráněním soupeře nevěděli příliš rady. V 53. minutě po rohovém kopu Micák přiťukl míč Markovi, skákavou střelu Novák dokázal ve svých rukavicích ukrotit. Za další tři minuty byl rozdíl mezi oběma týmy již čtyřgólový. Rohový kop zahrával Marek, Gondek prodloužil míč na zadní tyč a Marek Urazil měl zblízka snadnou úlohu – 0:4. Ani ne po čtvrthodině hry ve druhém poločase bylo o vítězi střetnutí prakticky rozhodnuto. Ale Kapličtí se ještě jednou v koncovce prosadili. Dvacet minut před koncem Lesňák přiťukl míč Jiřímu Divokému a ten prudkou přízemní střelou propálil brankáře Nováka – 0:5.

Poté mohl na druhé straně alespoň korigovat Hrdlička, Schneider byl však proti. Po následném rohovém kopu zakončoval po odraženém balónu Studnička, bránu Spartaku však minul. Deset minut před koncem se Hrdějovičtí řítili dokonce v přečíslení tři na jednoho, gól měl na noze Studnička, jeho pokus Schneider srazil a míč do bezpečí odkopl Hami. Pak mohl po Markově přihrávce zblízka zakončovat Urazil, ale skóre se neměnilo.

V 82. minutě se domácí čestného gólu dočkali. O snížení se postaral Miroslav Studnička – 1:5. Gólman Spartaku Filip Schneider kapituloval po úctyhodných 477 minutách. Za zmínku pak ještě stojí táhlá Gondekova rána, která se však mezi tři tyče těsně nevešla. To však Kaplické mrzet nemuselo. Dokázali v Hrdějovicích zvítězit výrazným čtyřbrankovým rozdílem a po následné bodové ztrátě Velešína v Dřítni mají na čele tři kola před koncem devítibodový náskok.

TJ Slavoj Hrdějovice – FK Spartak Kaplice 1:5 (0:1)

Branky: 82. Studnička – 51., 56. Urazil, 28. Daniel, 48. Lesňák, 70. Divoký. Rozhodčí: Šíma – Kovařík, Hora. ŽK: 1:0 (Hůda). Diváků: 70.

Hrdějovice: Novák – Filípek, Kukačka, M. Hondlík, Nedorost - Hůda (80. Babec), Hrdlička, Ridvan, Lipold - Studnička, Miklík (67. Čírkov).

Kaplice: Schneider – Kuchař, M. Hami, Čutka (60. Štrbačka), Gondek - F. Marek, Divoký, Micák, Daniel (67. Vaniš) - Urazil, Lesňák.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec