Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Mladá Vožice smázla třígólovou ztrátu, Tomáš Kukla se prostřílel na 40 gólů!

 
neděle, 26. května 2019, 15:56

K postupu a vítězství ve skupině A schází kaplickému Spartaku jediný bod. K předposlednímu střetnutí může jet do druhého Velešína už jako jistý mistr. Ostatní hlavní kandidáti postupu drží náskok pěti (Sousedovice) resp. čtyř bodů (Kovářov a Olešnice). Sestup by při aktuální situaci v divizi (sestup Táborska B a J. Hradce) potkal osm mužstev. Poslední dva z každé skupiny. V přímé bitvě o udržení ve skupině D prohrála na domácím trávníku Dobrá Voda s předposlední N. Bystřicí a výrazně si zkomplikovala záchranářské plány. Chyšky po raketovém startu s Ml. Vožicí si po devíti minutách zadělaly na luxusní náskok 3:0, ale Mladovožičtí v čele s kanonýrem Tomášem Kuklou dokázali vyrovnat.

Kaplice je krůček od postupu do A třídy

Lídr „áčkové“ skupiny Kaplice vyhrál vysokým rozdílem v Hrdějovicích a zvýšil svůj náskok na Velešín na devět bodů. K postupové definitivě schází spartakovcům jediný bod. Velešín totiž prohrál nejtěsnějším rozdílem v Dřítni. Zlatá Koruna získal tři body v Boršově, všechny branky padly již do přestávky. Netolice podlehly rozjetému Frymburku, který pošesté za sebou naplno bodoval. Po vyrovnané první půli přidali hosté ve druhé části zápasu další tři gólové trefy a o výsledku utkání bylo rozhodnuto. Dva góly zaznamenal Stanislav Budík a jeho tým poskočil již na šestou příčku tabulky. Sedlec utrpěl krutou porážku na domácím trávníku se zachraňujícím se Dolním Dvořištěm, na nepopulárním tenisovém kanáru se nejvíce podílel kapitán mužstva Šimon Štifter, autor čtyř gólů (za dvanáct minut zaznamenal čistý hattrick). Kamenný Újezd smetl poslední Horní Planou osmi kousky. Tři trefy vsítil Viktor Kotalík, po dvou gólech dali Martin Sládek a Aleš Černý. Kamenný Újezd tímto vítězstvím unikl ze spodních příček tabulky. V utkání dvou ohrožených mužstev přeskočila v tabulce vítězná roudenská rezerva svého soupeře z Loučovic, po vyhraném prvním poločasu o tři góly přidala ve druhém ještě jeden gól pendlem Jakubem Píšou, za Vltavan kosmeticky upravil výsledek v 63. minutě Jakub Toth.

 

Oseckou rezervu zachraňovali pendlové

Ve skupině B vedoucí Sousedovice porazily nejtěsnějším rozdílem Bělčice a udržují si pětibodový náskok před Strunkovicemi. Jediný a vítězný gól Westry zaznamenal po hodině hry Filip Duba. Druhé Strunkovice vyhrály stejným poměrem na hřišti posledních Chelčic, jediný úspěch zaznamenal po čtvrthodince hry Roman Žurek ml. z pokutového kopu. Třetí Sedlice přivezla bod ze Stach, když byly všechny góly zaznamenány již v prvním poločasu. Vacov se v posledních zápasech neuvěřitelně trápí. Prohrál na vlastním trávníku u pekáren s Vlachovým Březím, které tři body velmi uvítalo a udržuje si naději na záchranu soutěže. V nabitém konci tabulky jsou bezprostředně ohroženy další tři mužstva. Ze spodních pozic v tabulce si nejvíc pomohly Cehnice, které vyhrály se Čkyní, ta v pohodě drží páté místo. Vítězstvím nad Volyní si také pozici polepšila prachatická rezerva, na jejíž výhře se nejvíce podílel pendl Jakub Sova třemi góly a zaznamenal za pětatřicet minut čistý hattrick (poslední gól docílil proměněním pokutového kopu), v sobotu přispěl vedoucím gólem k remíze A mužstva v utkání se Lhenicemi. Osecká rezerva porazila zásluhou pendlů z A-týmu Dražejov, když otáčela výsledek utkání. Vedoucí gól Dražejova zaznamenal Filip Brázda tři minuty před závěrem poločasu. Domácí vyrovnali gólem Jan Hocha dvacet minut před koncem a vítěznou trefu zaznamenal v 79. minutě další pendl Jakub Říský. Pro Osek je to důležité vítězství v boji o záchranu soutěže. Starosti mají i další tři mužstva.

Rekordní počet nerozhodných výsledků

Ve skupině C ze sedmi hraných zápasů tohoto kola skončilo šest remízou a jedno výhrou domácích. Lídr tabulky Kovářov remizoval v Dolním Bukovsku, poločas vyhrál gólem svého kanonýra Luboše Holuba ml., za domácí zajistil důležitou plichtu Jan Kadlec v 53. minutě hry. Utkání přihlíželo 200 diváků! Druhá Mladá Vožice remizovala v Chyškách, když již v deváté minutě zápasu prohrávala třígólovým rozdílem. Do přestávky kanonýr Tomáš Kukla (momentálně vedoucí střelec krajských soutěží se 40 góly) snížil stav. V 61. minutě proměněním pokutového kopu dal kontaktní gól a dílo pak dokonal dvanáct minut před koncem střetnutí střídající Marek Želivský (po pouhých pět minutách pobytu na trávníku). Třetí Větrovy doma také pouze plichtily s pátým Hradištěm. Vedly do poločasu jednobrankovým rozdílem, hosté pak ve druhé půli otočili výsledek a za domácí srovnával skóre v 73. minutě Miroslav Trnka. Za hosty se blýskl třemi góly Marek Valach. Chotoviny přivezly bod ze hřiště Bostonu Kluky. Jediné vítězství v tomto kole a své první v jarní části soutěže zaznamenaly Mirovice, třemi góly po přestávce porazily Božetice (na jaře získaly jen 5 bodů) třígólovým rozdílem. Na domácím trávníku remizoval Sepekov s Řepčí-Opařany. Domácí prohrávali v prvním poločasu již dvougólovým rozdílem, avšak tzv. „šatňáka“ zaznamenal Jan Bolek a o konečné remíze rozhodl v 64. minutě Lukáš Hadáček, když proměnil nařízenou penaltu. V utkání dvou tým z chvostu nepřehrála Králova Lhota na svém hřišti v Miroticích poslední Putim a oba získaly po bodu. Pro domácí má zisk jednoho bodu význam. Poslední Putimi asi moc nepomůže, neboť ztrácí na svého soupeře, od kterého veze remízu, již sedm bodů. Putimští hráli od 42. minuty přesilovku. Domácím byl vyloučen Lukáš Markvart, po zápasu k němu přibyl ještě jeho spoluhráč Vojtěch Maštalíř.

N. Bystřice přenechala černého Petra D. Vodě

Ve skupině D vedoucí Olešnice vyhrála vysoko ve Slavonicích, když vedla již po poločasu o pět gólů, hattrick zaznamenal Radim Horelica. Lídr vede tabulku skupiny o čtyři body před Lomnicí nad Lužnicí, která pouze remizovala ve Studené. Ve vyrovnaném utkání sice vyhrála poločas, avšak za domácí srovnal skóre v 67. minutě hry Libor Dvořák a do konečného hvozdu rozhodčího již úspěšná trefa zaznamenána nebyla. Na třetí místo se probojoval Suchdol nad Lužnicí díky domácí výhře nad tabulkovým sousedem Třeběticemi, které o dva body přeskočil. Ujal se vedení Ondřejem Černochem a vyhrál poločas, po přestávce vyrovnal skóre zápasu Vojtěch Habr. Vítězné trefy docílil v 77. minutě Radek Arenberger. Ledenice se prezentovaly vysokou výhrou na hřišti třeboňské rezervy v Břilicích. Na sedmi gólech v síti Adama Voborského se podílel třemi trefami Michal Bez a dvěma zásahy přispěl Miroslav Kadlec. Mladé doma podlehlo Č. Velenicím, pro které to byla vůbec první jarní výhra. O výhru se nejvíce zasloužil Milan Fiala třemi trefami. Setrvání v soutěži si značně zkomplikovala Dobrá Voda, která na domácím trávníku prohrála s poslední Novou Bystřicí a díky tomu uzavírá tabulku. Po vyrovnané první půli hosté odskočili do dvoubrankového vedení, domácí výsledek pouze korigovali minutu před koncem. Domácí musejí ve zbývajících třech kolech zabojovat o setrvání, jinak by je čekal po roce další pád o soutěž níž. Vloni se dobrovolně nepřihlásili do A třídy.

VÝSLEDKY 23. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

SK Sedlec FK Dolní Dvořiště 0:6 (0:1)
Branky: 66., 74., 78., a 87. Štifter, 37. Mitroi, 80. Kozel (vlastní). Rozhodčí: Svoboda – Vican ml., Jindrle. DFA: Bicek. Bez karet. Diváků: 40.

TJ Slavoj Hrdějovice FK Spartak Kaplice 1:5 (0:1)
Branky: 82. Mir. Studnička – 51. a 56. Urazil, 28. Daniel, 48. Lesňák, 70. Divoký.
Rozhodčí: Šíma – Kovařík, Hora. ŽK: 1:0 (Hůda). Diváků: 60.

1.FC Netolice FC Šumava Frymburk 2:5 (2:2)
Branky: 40. Varyš, 43. Andres – 72. a 76. Budík, 15. Rilich, 37. Matúš, 52. Petscher. Rozhodčí: Schwarz – Švec, Háša. ŽK: 2:3 (Lukáš, Šulc – Petscher, Rom. Mertl, Šisler). Diváků: 67.

TJ Sokol Kamenný Újezd TJ Smrčina Horní Planá 8:2 (5:1)
Branky: 44., 47. a 74. Kotalík, 27. a 39. Sládek, 30. a 54. Černý, 18. Rožboud – 38. Bednář, 80. Matas. Rozhodčí: Kovařík – Šíma, Hora. ŽK: 1:1 (Filip – Boháč). Diváků: 65.

TJ Dříteň FC Velešín 1:0 (1:0)
Branky: 39. Strapáč. Rozhodčí: Klimeš – Kadlec, Pileček. ŽK: 1:4 (Ond. Moudrý – Šálek, Fišer, Čulík, Zimek). Diváků: 100.

FK Boršov nad Vltavou SK Zlatá Koruna 1:4 (1:4)
Branky: 13. Pokorný – 7. Fuciman, 15. Lacko, 19. Sláma, 45. Ohnsorg. Rozhodčí: Vican ml. – Svoboda, Zevl. ŽK: 1:2 (Čutka – Ohnsorg, Jar. Král). Diváků: 60.

TJ Malše Roudné B – Vltavan Loučovice 4:1 (3:0)
Branky:
8. Kubeš, 13. Wohlgemuth, 20. Goretki, 55. Píša – 63. Toth. Rozhodčí: Bumba – Rous, Škuthan. Bez karet. Diváků: 60.


SKUPINA B

SK Vacov FC Vlachovo Březí 0:2 (0:1)
Branky: 8. Lad. Martínek, 72. Holík. Rozhodčí: Čarek – Jevčák, Pravda. ŽK: 1:2 (Jírovec – Psutka, Brzobohatý). Diváků: 40.

TJ Sokol Stachy TJ Sokol Sedlice 2:2 (2:2)
Branky: 13. Záleský, 33. Klose – 16. Dumský, 24. Petráš. Rozhodčí: Zabilka – Muzika, Šupík. ŽK: 2:2 (Klose, Foltýn – Fil. Rakovan, Čabrádek). Diváků: 65.

FC Westra Sousedovice TJ Sokol Bělčice  1:0 (0:0)
Branky: 59. Duba. Rozhodčí: Vejčík – Hodánek st., Hodánek ml. ŽK: 1:2 (Linhart – Cibulka, Luk. Krameš). Diváků: 100.

FK Chelčice TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 0:1 (0:1)
Branky: 15. (pen.) Rom. Žurek ml. Rozhodčí: Syrovátka – Studený, Rada. ŽK: 1:0 (Valenta). Diváků: 70.

Sokol Cehnice SK Čkyně  2:0 (1:0)
Branky: 36. Řehoř, 54. Pletka. Rozhodčí: Ambrožová – Řehoř, Raba. ŽK: 4:3 (Nedvěd, Frčka, Prokeš, Ond. Martínek – Vá. Turek, Klíma, Kuta). Diváků: 80.

FK Tatran Prachatice B – FK Slavoj Volyně 5:3 (4:0)
Branky:
15., 30. a 35. (pen.) Sova, 38. Tesárek, 47. Kovář – 52. Brabec, 58. Fil. Gašpar, 86. Pat. Gašpar. Rozhodčí: Slepička – Ambrožová, Zloch. DFA: Jiří Urban. ŽK: 0:5 (Mack, Fil. Gašpar, Procházka, Hájek, Pat. Gašpar). Diváků: 35.

TJ Osek B – TJ Dražejov 2:1 (0:1)
Branky:
71. Jan Hoch, 79. Říský – 42. Brázda. Rozhodčí: R. Šťastný – Makovička st., Homola. DFA: Tupý. ŽK: 1:6 (Jiří Hájek – Janus, Šindelář, Kovář, Brázda, Drnek, Holfeld ). ČK: 0:1 (86. Řezníček). Diváků: 50.


SKUPINA C

TJ Dolní Bukovsko TJ ZD Kovářov 1:1 (0:1)
Branky: 53. Kadlec – 42. Lub. Holub ml. Rozhodčí: Hladík – Křížek, Knotek. DFA: Němeček. ŽK: 3:3 (Kokeš 2, Chochol – Mart. Faukner, Lub. Holub ml., Škoch). ČK: 1:0 (89. Kokeš). Diváků: 200.

1.FC Boston Kluky TJ Sokol Chotoviny 1:1 (0:1)
Branky: 47. Voj. Košatka – 27. Bondarev. Rozhodčí: Crkva – Prinz, Dušek. ŽK: 1:0 (Bílý). Diváků: 70.

SK Mirovice TJ Božetice 3:0 (0:0)
Branky: 62. Jak. Převrátil, 67. Mařík, 74. Peterka. Rozhodčí: Trkovský – M. Mráz, Záhorský. ŽK: 1:0 (Kvěch). Diváků: 50.

FC Chyšky – TJ Sokol Mladá Vožice 3:3 (3:1)
Branky:
4. Jiří Barda, 6. Šimák, 9. V. Kosík – 19. a 61. (obě z pen.) T. Kukla, 78. Želivský. Rozhodčí: Barva – Zabilka, Šika. DFA: Kučera. ŽK: 2:4 (Ros. Vačlena, Luk. Prášek – T. Kukla, Sůva, Petr Kukla, Maroušek). Diváků: 80.

TJ Sokol Sepekov – FK Řepeč-Opařany 2:2 (1:2)
Branky:
45. Bolek, 64. (pen.) Luk. Hadáček – 1. Mikšovský, 42. M. Pražma. Rozhodčí: Krejník – Ernst, Tanáč. ŽK: 2:2 (Matěja, Tupý – Mich. Koktan, Mir. Štecher). Diváků: 83.

FK KAVAS Větrovy – TJ Hradiště 3:3 (2:1)
Branky:
42. Falada, 45. Voborský, 73. Trnka – 40., 51. a 70. Valach. Rozhodčí: Ondra – Hučík, Váňa. DFA: Pípal. ŽK: 0:3 (Petr Valach, Dav. Pichlík, Suk). Diváků: 80.

TJ Králova Lhota – TJ Sokol Putim 2:2 (1:0)
Branky:
20. Voj. Maštalíř, 89. Müller – 55. Jar. Kačírek, 68. Holan. Rozhodčí: Kocina – P. Šťastný, Ťupa. DFA: Šafránek. ŽK: 7:4 (Markvart 2, Kubát, Hlavín, Holec, Voj. Maštalíř, Kunt  – Jan Kačírek, Holan, Jar. Kačírek, Lukáš). ČK: 2:0 (42. Markvart, Voj. Maštalíř - po utkání). Diváků: 40.


SKUPINA D

FK Studená TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí  2:2 (1:2)
Branky: 19. Lindourek, 67. Lib. Dvořák – 28. Šálený, 45. Glaser. Rozhodčí: Bartůněk – Blažek, Devera. ŽK: 2:1 (Bartoň, Brunner – Pancíř). Diváků: 150.

TJ Sokol Slavonice TJ Sokol Olešnice 1:5 (0:5)
Branky: 66. Voj. Balík – 6., 19. a 39. Horelica, 35. Husa, 37. Drtina. Rozhodčí: Křížek – Hladík, Zd. Havlík. DFA: Šnajder. ŽK: 4:2 (Jahoda 2, Bártů, Milan Balík – Drtina, Lechner). ŽK: 1:0 (61. Jahoda). Diváků: 100.

Sokol Suchdol nad Lužnicí FK Sokol Třebětice 2:1 (1:0)
Branky: 39. Černoch, 77. Rad. Arenberger – 68. Voj. Habr. Rozhodčí: R. Novák – Ernst, Janák. DFA: Pípal. Bez karet. Diváků: 80.

TJ Jiskra Třeboň B – TJ Slavoj Ledenice 2:7 (2:3)
Branky:
18. Holý, 24. Průcha – 27., 55. a 76. Bez, 3. a 86. Kadlec, 36. Fencl, 83. Pat. Svoboda. Rozhodčí: Kovařík – Vejčík, Devera. ŽK: 0:3 (Volf, Bez, Havelka). Diváků: 60.

SK Dobrá Voda – TJ Jiskra Nová Bystřice 2:3 (1:1)
Branky:
10. Hostek, 89. Jirák – 7. Kuchař, 51. Rad. Schramhauser, 67. Celý. Rozhodčí: Křížovský – Černý, Skvašík. DFA: Němeček. ŽK: 3:1 (Choboda, Zavřel, Frolík – Rad. Schramhauser). Diváků: 70.

SK Mladé – TJ Lokomotiva České Velenice 2:4 (2:1)
Branky:
4. Linhart, 13. Voj. Moudrý – 25., 56. a 87. Milan Fiala, 65. Samec. Rozhodčí: M. Mráz – Klimeš, Hora. ŽK: 2:3 (Tondr ml., Voj. Moudrý – Fr. Dvořák, Bittengl, Banašík). Diváků: 50.

Kardašova Řečice – volno


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Libor Granec