Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Suverénní Kaplice znovu nadělovala. Stý gól Spartaku vsítil Marek

 
středa, 22. května 2019, 08:52

Dvaadvacáté kolo oblastní I. B třídy zaválo do Kaplice rezervu Roudného. Domácí v boji o postup pomýšleli jedině na tříbodový zisk. Distancovaného Štrbačku nahradil v základní sestavě Václav Kuchař. Hosté se představili se čtyřmi dorostenci v úvodní jedenáctce.

Spartakovci začali aktivně a už ve čtvrté minutě se dostali do vedení. Před vápnem Divoký posunul míč Marku Urazilovi, ten se uvolnil a střelou po zemi dostal míč odrazem od tyče za Vrábkova záda – 1:0. Domácí fotbalisté byli při chuti a díky aktivní hře si vytvářeli další brankové příležitosti. Kuchař na pravé straně vysunul Daniela, jeho centr Vrábek lehce přizvedl a za ním hlavičkující Lesňák posla balón nad břevno. V minutě osmé další gólovka pro Kaplické. Z pravé strany centroval neatakovaný Kuchař, zcela osamocený Lesňák v tutové pozici hlavou mířil vedle levé tyče.

Hosté se poprvé k ohrožení branky Spartaku dostali až v minutě sedmnácté, kdy si gólman Schneider v pohodě poradil se střelou Tibitanzla. Vzápětí se gólově prosadil domácí favorit. Po spolupráci Gondeka s Divokým se k balónu dostal František Marek a střelou po zemi na bližší tyč překonal Vrábka podruhé – 2:0. Kaplických bylo plné hřiště a další góly na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve dvacáté minutě centroval z levé strany Urazil, obránci odvrátili míč jen k Jiřímu Divokému a na utaženou křížnou střelu k pravé tyči byl roudenský gólman krátký – 3:0.

Za další tři minuty už to bylo o čtyři. Divoký před vápnem přiťukl balón Jakubu Lesňákovi a tvrdá střela z vápna skončila pod břevnem – 4:0. Až poté měli hosté první gólovou příležitost. Po zbytečné ztrátě předložil Svoboda míč Bendovi, ten však mířil pouze nad břevno Schneiderovy svatyně. Vyvolávaného „bůra“ se diváci dočkali v 25 minutě střetnutí. Marek přihrál míč Jakubu Lesňákovi a tvrdá střela po zemi se zastavila až v síti – 5:0.

Do poločasu o šest gólů

Kapličtí poté polevili, hosté se i za nepříznivého stavu snažili výsledek alespoň zkorigovat. Ve 35. minutě si Schneider poradil se střelou Bendy. Snížit mohli o několik minut později Malšané po rohovém kopu. Centroval Wohlgemuth, v gólové pozici hlavičkoval střídající Vodák pouze nad bránu. A tak se znovu v koncovce prosadili Spartakovci. Divoký vysunul Marka Urazila, jenž se z levé strany dostal až před Vrábka, míč poslal elegantně přes něj a tak to v poločase bylo už 6:0!

Hostující trenéři již v průběhu prvního dějství dvakrát střídali a dalšího novice poslali do hry do druhé půle. Hned v první minutě mohl chybu Hamiho v rozehrávce potrestat Benda, ale vyběhnuvšího Schneidera překonat nedokázal. Když se neprosadili hosté, udeřili gólově znovu Kapličtí. Lesňák ve vápně obral o balón váhajícího obránce, předložil míč před prázdnou bránu Marku Urazilovi a ten pohodlně zkompletoval svůj hattrick – 7:0.

I po změně stran měli domácí fotbalisté řadu brankových příležitostí. V 54. minutě po Markově centru hlavičkoval do břevna Lesňák, k odraženému balónu se dostal Daniel, ale křížný přízemní pokus se mezi tři tyče nevešel. Nedlouho poté si ale chuť napravil. Lesňák vysunul na levé straně Urazila, ten pronikl do vápna, přízemním centrem našel nabíhajícího Roberta Daniela a ten uklidil balón pod břevno – 8:0. V dalších minutách mohli vedení domácích navýšit střídající hráči.

V polovině druhé půle Pál přihrál míč Vanišovi, ten se ve vápně uvolnil, míč poslal jen do boční sítě. O několik minut později Divoký přesnou přihrávkou našel Lesňáka, ten namířil balón jen do gólmana Vrábka a dorážející Dan Pál napálil balón jen do obránce. Čtvrthodinu před koncem zápasu další ložená příležitost pro spartakovce. Lesňákovi ji připravil Vaniš, ale domácí střelec tentokráte míč do brány neposlal.

V poslední desetiminutovce se skóre mohlo měnit na obou stranách. Nejprve Vaniš dalším přesným centrem vybídl ke skórování Micáka, jeho hlavička však skončila mimo. Na druhé straně pak Schneidera zblízka nepřekonal Martin Benda. Kapličtí přesvědčivým výsledkem po velmi dobrém výkonu svého soupeře jasně přehráli a dál drží před Velešínem šestibodový náskok.

FK Spartak Kaplice – TJ Malše Roudné B 8:0 (6:0)

Branky: 4., 41. a 48. Urazil, 23. a 25. Lesňák, 18. F. Marek, 20. Divoký, 58. Daniel. Rozhodčí: Pánek – Muzika, Janda. ŽK: 0:1 (Lerch). Diváků: 130.

Kaplice: Schneider – Kuchař, M. Hami (84. Motz), Čutka, Gondek - F. Marek, Divoký, Micák, Daniel (60. Vaniš) - Urazil (60. Pál), Lesňák.

Roudné B: M. Vrábek – Pazourek, Lerch, Míča, Melichar (33. Lochman) - Svoboda (33. Vodák), Tibitanzl (46. Kubeš), Samek, Wohlgemuth - Budín (80. J. Hošna), Benda.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec