Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Vedoucí Kovářov skolil ve šlágru druhé Větrovy. Dobrá Voda překvapila v Třeběticích

 
neděle, 19. května 2019, 17:00

Tahákem skupiny C byl souboj prvního Kovářova s druhými Větrovy. Lídr vytěžil ze závěrečné převahy dvě branky exčimelickým Suchanem a kanonýrem Holubem ml. Ve skupině D porazila vedoucí Olešnice konkurenta Suchdol a udržela dvoubodový náskok na Lomnici. O překvapení kola se postarala předposlední Dobrá Voda u třetích Třebětic, kde v poslední půlhodině nastřílela čtyři góly a radovala se z prvního venkovního vítězství.

Lesňák s T. Kuklou nastříleli již 38 gólů

Kaplice ve skupině A rozdrtila roudenskou rezervu osmigólovým rozdílem a stále si udržuje šestibodový náskok před Velešínem. Jako jediné mužstvo v kraji ještě na jaře neztratilo ani jeden bod a jeho skóre z devíti odehraných zápasů 47:2 mluví za vše. Hattrick zaznamenal Marek Urazil a dvěma góly přispěl kanonýr Jakub Lesňák, který srovnal krok s nejlepším střelcem krajských soutěží Tomášem Kuklou z Mladé Vožice. Oba nastříleli úctyhodných 38 gólů. Třetí je Jakub Varyš z Netolic se ztrátou pouhých tří gólů. Druhý Velešín doma zdolal zachraňující se Dolní Dvořiště. Zlatá Koruna jasně přehrála Kamenný Újezd, po dvou trefách zaznamenali Vladimír Rychtář a Vít Ohnsorg. Netolice nechaly všechny body v Loučovicích. Boršov nad Vltavou prohrál ve Frymburku, za domácí se dvakrát prosadil Petr Petscher. Sedlečtí neměli větší problém na hřišti poslední Horní Plané a uštědřili jí „bůra“. Byl za ně dvakrát gólově úspěšný Milan Pešek. Dříteň porazila hrdějovický Slavoj, když nejtěsnějším rozdílem vyhrála první půli. V průběhu druhé odskočila do tříbrankového náskoku, za hosty korigoval výsledek osm minut před koncem utkání Martin Miklík proměněnou penaltou. O záchranu bojující Dolní Dvořiště ztrácí na Kamenný Újezd čtyři kola před koncem soutěže pět bodů.

Sousedovice zachraňovaly bod ve Vl. Březí

Ve skupině B se pořadí mužstev z čela poněkud prostřídalo. Vedoucí Sousedovice sice ve Vlachově Březí pouze remizovaly, od svých dvou pronásledovatelů si však udržují pětibodový náskok. Domácí „kozlíci“ vyhráli první poločas gólem Ladislava Martínka. Favoritu se podařilo šest minut před koncem Milanem Glazunovem odvrátit porážku. Třetí Strunkovice doma přehrály Cehnice, když za ně střelecky exceloval Roman Žurek, autor čtyř gólových tref (poslední v 90. minutě z penalty) a dal výsledku konečnou podobu. Dva góly přidal Petr Beneš. Strunkovičtí tak obsazují druhou příčku. Čtvrtá Sedlice, jinak mužstvo jara, porazila poslední Chelčice a šetřila síly na další souboje. Vedoucí gól z první půle pojistili až dvěma trefami v poslední desetiminutovce utkání. V tabulce poskočila Sedlice na třetí místo. Vacov díky dvěma prohrám po sobě klesl až na čtvrté místo, prohrál derby ve Čkyni nejtěsnějším rozdílem. Jediný gól zápasu zaznamenal po patnácti minutách hry Jonáš Kasal. Domácí jsou pátí a ztrácejí právě na Vacov pouhé dva body. Bělčice prohrály o gól v Dražejově, když utkání rozhodl gólem v poslední minutě zápasu Filip Brázda. Prachatická rezerva vyhrála nad zachraňující se rezervou Oseka na jejich trávníku i díky dvěma trefám pendla Jiřího Fürbacha, za domácí korigoval výsledek v poslední minutě Martin Krejčí. Prachatičtí tak drží v pohodě střed tabulky. Volyně doma přehrála Stachy, dva góly zaznamenal Petr Hájek. Poslední Chelčice mají pětibodovou ztrátu na mužstva před sebou, o záchranu bude usilovat ještě osecká rezerva a mužstvo z Vlachova Březí. Klid nemají ani Stachy a Dražejov.

Větrovy klesly na třetí místo, v Kovářově prohrály 0:2

Ve skupině C k žádným převratným změnám v tabulce nedošlo. Pouze Větrovy si vyměnily pozici s Mladou Vožicí. Kovářov vyhrál asi nejdůležitější zápas jara a před skvělou 200člennou diváckou kulisou porazil svého pronásledovatele z Větrovů dvěma góly zaznamenanými v posledních čtyřech minutách utkání. Vedoucí gól zaznamenal Miroslav Suchan (dříve Milevsko a Čimelice) a výhru pečetil po dvou minutách kovářovský snajpr Luboš Holub ml. Náskok na druhé mužstvo Mladé Vožice tak Kovářovští zvýšili na čtyři body a s postupem do vyšší soutěže to myslí zcela vážně. S druhou Mladou Vožicí jsou také nejlepšími mužstvy jara se shodným počtem uhraných bodů. Mladovožičtí plně bodovali v Božeticích. Domácí vyhráli první půli gólem Jana Čandy do šatny. Hosté ve druhé části hry skóre otočili gólovými trefami Tomášů Svatka a Kukly. Chyšky deklasovaly poslední Putim na jeho trávníku šesti góly. Po dvou zaznamenali Lukáš Prášek a exmilevský Jan Šimák. Hradiště porazilo tříbrankovým rozdílem Sepekov a udržuje si pěkné páté místo. Chotoviny přidělily sedm gólů předposlední Králově Lhotě, dvě trefy zaznamenal Volodymyr Bondarev. Mirovice přenechaly bod zachraňujícímu se Dolnímu Bukovsku a patří tak mezi tři nejméně úspěšné týmy jara s pouhými pěti získanými body. Oba góly padly již v prvním poločasu, na trefu hostujícího Lukáše Chochola odpověděl za domácí Jakub Převrátil ve 22. minutě hry. Kluky vyhrály v Řepči, když ve druhé půli vedly již o dva góly, definitivní podobu výsledku dal domácí Miloslav Pražma dvanáct minut před závěrem. Předposlední Králova Lhota ztrácí tři body na místo, které zajišťuje záchranu v soutěži.

Olešnice rozhodla proti Suchdolu v závěru

Ve skupině D vedoucí Olešnice vyhrála nad Suchdolem nad Lužnicí, když vítězný gól zaznamenala až sedm minut před závěrem zápasu. Domácí vedli od 12. minuty a vyhráli poločas, hosté dvacet minut před koncem srovnali stav Jakubem Zárubou, vítěznou gólovou trefu zaznamenal Martin Koktavý, který nastoupil až do druhého poločasu zápasu. Druhá Lomnice nad Lužnicí ztrácí na první místo tabulky pouhé dva body. Vyhrála nad Lokomotivou Č. Velenice dvoubrankovým rozdílem. Třetí Třebětice doma přenechaly všechny body o záchranu bojující Dobré Vodě. Ta otočila ve druhé půli vývoj utkání čtyřmi góly v řadě a získala tak velmi cenné a potřebné body. Třebětice zůstávají v tabulce na své pozici. Svůj boj o udržení v soutěži stále nevzdává ani poslední Nová Bystřice. Porazila bezpečně třeboňskou rezervu a na místo zaručující záchranu v soutěži ztrácí pouhé dva body. Střelecky se dařilo dvěma hráčům, dvakrát skórovali Filip Kapias a Luděk Kuchař. Ledenice si s mužstvem z Mladého body spravedlivě rozdělily. Studená plichtila s Kardašovou Řečicí, domácí vedli dvougólovým náskokem, hosté potom během devíti minut druhé půle srovnali skóre utkání. Druhý gól Tomáše Lindourka v utkání zajistil domácím vedení. Hosté však čtvrthodinky před koncem srovnali stav svým kapitánem Ondřejem Madarem na konečných 3:3. Slavonice měly volný termín.

VÝSLEDKY 22. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

Smrčina Horní Planá SK Sedlec 1:5 (0:4)
Branky: 75. (pen.) Boháč – 3. a 14. Milan Pešek, 6. Zíka, 25. (pen.) Koch, 81. Rýpar. Rozhodčí: Hučík – Novák, Janda. ŽK: 2:0 (Trančík, Boháč). Diváků: 60.

FC Šumava Frymburk FK Boršov nad Vltavou 2:0 (1:0)
Branky: 33. a 88. Petscher. Rozhodčí: Picka – Švec, Marek. ŽK: 0:1 (Filištein). Diváků: 80.

TJ Dříteň TJ Slavoj Hrdějovice 3:1 (1:0)
Branky: 27. Marek Kovařík, 52. Strapáč, 63. Jos. Moudrý – 82. (pen.) Miklík.
Rozhodčí: Hrkal – Studený, Hora. ŽK: 2:4 (Ond. Moudrý, T. Kovařík – Nedorost, Hondlík, Novák, Filípek). Diváků: 130.

Vltavan Loučovice 1.FC Netolice 4:3 (2:2)
Branky: 14. Dudla, 17. Toth, 50. Žák, 89. Jak. Matulík – 25. a 55. Varyš, 44. Jan Lukáš.
Rozhodčí: Novák – Hučík, Komzák. ŽK: 4:3 (Somolík, Žák, Koutský, Toman – Varyš, Vondrka, baloušek). Diváků: 150.

SK Zlatá Koruna TJ Sokol Kamenný Újezd 6:2 (2:1)
Branky: 23. a 89. Rychtář, 51. a 62. Ohnsorg, 7. Fuciman, 88. Zayml – 39. Kotalík, 65. Černý.
Rozhodčí: Bumba – Rous, Adamovič. ŽK: 1:4 (Sláma – Svobodný, Černý, Rožboud, Filip). Diváků: 70.

FC Velešín – FK Dolní Dvořiště 3:2 (1:2)
Branky:
19. Smolík, 62. Jak. Zatloukal, 70. Zimek – 25. a 27. Zeman. Rozhodčí: Barva – Slepička, Reitinger. ŽK: 0:1 (Galác). Diváků: 80.

FK Spartak Kaplice – TJ Malše Roudné B 8:0 (6:0)
Branky:
4., 41. a 48. Urazil, 23. a 25. Lesňák, 18. Fr. Marek, 20. Divoký, 58. Daniel. Rozhodčí: Pánek – Muzika, Janda. ŽK: 0:1 (M. Lerch). Diváků: 130.


SKUPINA B

TJ Dražejov TJ Sokol Bělčice 1:0 (0:0)
Branky: 90. Brázda. Rozhodčí: Trkovský – Čarek, Hodánek. ŽK: Hráno bez karet. Diváků: 80.

SK Čkyně SK Vacov 1:0 (1:0)
Branky: 15. Kasal. Rozhodčí: Klimeš – Muzika, Turek (laik). DFA: Bicek. ŽK: 4:4 (Jos. Král, Had, Toman, Friedl – Jar. Červenka, Ji. Mls, Jírovec, G. Bujok). Diváků: 180.

TJ Sokol Sedlice FK Chelčice 3:0 (1:0)
Branky: 44. Petráš, 79. Mikeš, 85. Klíma. Rozhodčí: Čarek – Trkovský, Poklop. ŽK: 1:0 (Čapek). Diváků: 80.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí Sokol Cehnice 6:2 (2:1)
Branky: 20., 55., 79. a 90. (pen.) Rom. Žurek, 41. a 77. Beneš – 35. Nedvěd, 52. Vaněk. Rozhodčí: Prinz – Dimitrov, Šupík. ŽK: 2:3 (Dvořák, Němeček – Lib. Čech, Řehoř, Marek Martínek). Diváků: 78.

SK Slavoj Volyně Sokol Stachy  4:1 (2:0)
Branky: 11. a 85. Hájek, 6. Mack, 79. (pen.) Malina – 68. Švarc. Rozhodčí: Schwarz – Barva, Rynda. ŽK: 3:1 (Pasler, Procházka, Mack – Záleský). Diváků: 132.

FC Vlachovo Březí – FC Westra Sousedovice 1:1 (1:0)
Branky:
39. Martínek – 84. Milan Glazunov. Rozhodčí: Picka – Krejník, Sýkora. DFA: Ji. Urban. ŽK: 2:3 (Lauda, Kužvart – T. Glazunov, Masák, Duba). Diváků: 80.

TJ Osek B – FK Tatran Prachatice B 1:3 (0:2)
Branky:
90. Krejčí – 45. a 56. Fürbach, 34. Váša. Rozhodčí: Landík – M. Mráz, Raba. DFA: Mich. Urban. ŽK: 1:0 (Krejčí). Diváků: 75.


SKUPINA C

FK Řepeč-Opařany 1.FC Boston Kluky 3:4 (1:2)
Branky: 19. Fencl, 60. Mir. Štecher, 78. M. Pražma – 2. a 74. Ond. Fučík, 8. Pileček, 63. Voj. Košatka.
Rozhodčí: Frček – M. Mráz, Kollárik. ŽK: 0:1 (Kůs). Diváků: 70.

SK Mirovice TJ Dolní Bukovsko 1:1 (1:1)
Branky: 22. Jak. Převrátil – 14. Chochol. Rozhodčí: Hnilička – Křížek, Třeštík. ŽK: 2:0 (Vondrák, Mrlina – Fr. Cihla, Bečvář). Diváků: 80.

TJ Sokol Putim FC Chyšky 0:6 (0:1)
Branky: 68. a 90. Luk. Prášek, 84. a 86. Šimák, 10. Mir. Kukač, 83. Lívanec. Rozhodčí: Řehoř – Kovařík, Matyš. DFA: Šnajder. ŽK: 1:1 (Mart. Souhrada – Luk. Prášek). Diváků: 36.

TJ ZD Kovářov TJ KAVAS Větrovy 2:0 (0:0)
Branky: 86. Mir. Suchan, 88. Lub. Holub ml. Rozhodčí: M. Mráz – Frček, Sajtl. DFA: Albrecht. ŽK: 1:1 (Hubička – Dav. Vobr). Diváků: 200.

TJ Božetice TJ Sokol Mladá Vožice 1:2 (1:0)
Branky: 45. Čanda – 55. T. Svatek, 71. T. Kukla. Rozhodčí: Mir. Pečenka – Hladík, Suk. ŽK: 2:3 (Pecka, Fr. Horek – T. Svatek, Šimko, Marek). Diváků: 50.

TJ Hradiště – TJ Sokol Sepekov 3:0 (2:0)
Branky:
32. Lib. Pichlík, 36. (pen.) Čejka, 69. Marek Valach. Rozhodčí: Dimitrov – Ovčáček, Štěrba. ŽK: 1:0 (Hanus). Diváků: 120.

Sokol Chotoviny – TJ Králova Lhota 7:0 (3:0)
Branky:
23. (pen.) a 81. Bondarev, 18. Turek, 31. Ond. Čech, 50. Cetlovský, 79. Mart. Kromka, 83. Pavlíček. Rozhodčí: Svoboda – Vican ml., Váňa. ŽK: 1:3 (Slabý – Voj. Maštalíř, Holec, Markvart). Diváků: 70.


SKUPINA D

FK Studená FK Kardašova Řečice 1922  3:3 (1:0)
Branky: 46. a 64. Lindourek, 39. Dokulil – 51. Janeček, 60. Kupka, 75. Madar. Rozhodčí: Zabilka – Ovčáček, Janák. ŽK: 1:3 (Doležal – Bílek, Kupka, Madar). Diváků: 80.

TJ Jiskra Nová Bystřice TJ Jiskra Třeboň B 5:1 (1:0)
Branky: 48. a 66. Kapias, 32. a 70. Kuchař, 87. Rad. Schramhauser – 53. Týnavský. Rozhodčí: Ovčáček – Zabilka, Janák. ŽK: 3:1 (Kaiseršot, Janata, Podolský – Veselý). Diváků: 100.

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí TJ Lokomotiva Č. Velenice 2:0 (1:0)
Branky: 11. Glaser, 51. Krejník. Rozhodčí: Vican ml. – Blažek, Zd. Havlík. ŽK: 3:2 (Šachl, Glaser, Vala – Fr. Dvořák, Bittengl). Diváků: 60.

TJ Slavoj Ledenice SK Mladé 3:3 (1:2)
Branky: 20. Bez, 60. Pavlík, 73. Volf – 10. Miloš Schuster, 34. Brozman, 71. Linhart. Rozhodčí: Slepička – Daňhel, Buřič. ŽK: 1:2 (Havelka – Šafrata, Tondr ml.). Diváků: 50.

TJ Sokol Olešnice – Sokol Suchdol nad Lužnicí 2:1 (1:0)
Branky:
12. Horelica, 83. Koktavý – 71. Jak. Záruba. Rozhodčí: Hladík – Pícha, Feitl. DFA: Tupý. ŽK: 4:3 (Husa, Drtina, Horelica, Buřič – Mich. Rácik, R. Arenberger, Štěpánek). ČK: 0:1 (86. Špale). Diváků: 150.

FK Sokol Třebětice – SK Dobrá Voda1:4 (1:0)
Branky:
16. Mart. Šťastný – 61. Šedivý, 68. Remiáš, 73. Marek, 78. Arnold. Rozhodčí: R. Šťastný – Černý, Chlaň. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 1:3 (T. Zejda – Choboda, Jirák, Peterek). Diváků: 55.

Slavonice – volno

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák