Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Stachy zvládly další překážku v cestě za udržením

 
úterý, 14. května 2019, 23:37

Hosté z Oseka nemohli využít pendly z A týmu a tak byli na jaře dobře hrající stachovští fotbalisté favority. Od prvních minut se tlačili do útoku a vytvářeli si šance. Převahu zúročili pěti góly a po zimě, kterou strávili s pouhými 8 body na chvostu, míří k úspěšné záchraně.

Hned ve 12.min. se z přímého kopu trefil M. Šíp a bylo to 1:0. Osečtí nebyli směrem dopředu moc nebezpeční a spoléhali na dlouhé míče za obranu. Tahle taktika však na krátkém hřišti moc úspěšná nebyla. Domácí přidávali plyn a po pěkné kombinační akci D. Pek z vápna ranou k tyči zvýšil na 2:0. Chvíli před přestávkou Záleský elegantně uvolnil Pešla, který tváří v tvář brankáři Vojtovi nezaváhal – 3:0.

Po půli již ofenzivní snažení domácích polevilo, což bylo dáno hromadným střídáním. Hosté se snažili s výsledkem něco udělat, ale jejich útoky byly bezzubé. Ke konci zápasu navíc zcela otevřeli obranu a Stachovští chodili do výrazného přečíslení. V 78.min. Hovorka zvýšil na 4:0 a pět minut před koncem dal Pešl svůj druhý gól a stanovil konečné skóre – 5:0.

To ještě řada šancí zůstala kvůli nepřesnostem nevyužita. Hostům slouží ke cti, že ani za nepříznivého stavu se neuchylovali k zákeřnostem a nesportovnímu chování. Celé utkání probíhalo v rámci fair play, k čemuž výrazně napomohla i trojice rozhodčích.

Sokol Stachy - TJ Osek B 5:0 (3:0)

Branky: 15. Šíp, 32. Pek, 43. a 85. Pešl, 78. Hovorka. Rozhodčí: Hošek - Studený, Zloch. Delegát: Bicek. ŽK: 1:0 (Šíp). Diváků: 70.

Stachy: Šebánek - Dvořák, Foltýn, Hošek, Klose - Šíp, Lukeš, Červený, Pešl - Pek, Záleský. Střídali Kroupa, Kluibr, Hovorka, Švarc.

Napsal(a) (ta) | Foto Sokol Stachy