Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poločasové oslabení Kaplice ustála, za desátou výhrou v Netolicích došla i přes zahozenou penaltu

 
úterý, 14. května 2019, 10:31

V dalším střetnutí se vedoucí celek tabulky I. B třídy (sk. A) z Kaplice představil v sobotu po poledni na hřišti třetích Netolic. Na souboj nejlepších střelců soutěže došlo až po změně stran, jelikož domácí Jakub Varyš zůstal pouze na lavičce, stejně jako obvyklý kapitán Miroslav Baloušek. Oba dva nepustilo do hry od začátku zranění.

Od úvodního hvizdu byli častěji na míči Kapličtí. Byli aktivnější a dostávali se i do brakových příležitostí. Další komplikace pro domácího trenéra Radka Varyše přišla hned v první minutě, kdy se mimo šestnáctku vydal gólman Plojhar, ve skluzu svedl na dlouhou nohu souboj s Markem a toto jeho počínání nevydržel zadní stehenní sval. Mezi tři tyče se musel postavit Jiří Vondrka.

Krátce po jeho příchodu na hřiště měli spartakovci první gólovku. Po Markově centru hlavičkoval Jakub Lesňák mimo. Ve dvanácté minutě další příležitost pro hostující hráče. Micák z pravé strany našel zpětnou nahrávkou nepokrytého Divokého, střela po zemi jen těsně minula levou tyč. Bezbrankový stav se změnil o několik minut později. Hosté zahrávali trestný kop z pravé strany, bránící hráči centr odvrátili, akce však pokračovala. Na levé straně se k balónu dostal Marek Hami, prudce jej nastřelil před bránu a bránící Stanislav Šulc jej usměrnil za záda vlastního gólmana – 0:1.

Ve 24. minutě byli hosté ještě veselejší. Na polovině hřiště vybojovali míč, Micák jej posunul Divokému, ten kolmicí mezi obránce našel rozběhnutého Jakuba Lesňáka a střele kolem brankáře znamenala dvoubrankové vedení – 0:2. Kapličtí byli lepším týmem, zaslouženě měli náskok dvou gólů. Ve 32. minutě po faulu na Lesňáka zahrával přímý kop prakticky z velkého vápna Divoký, míč však poslal nad bránu. O chvíli později se přízemní střelou prezentoval hostující kapitán Gondek, ale Vondrka jeho pokus pokryl. Těsně před přestávkou nastala komplikace pro hosty, když musel po druhé žluté kartě předčasně pod sprchy Jan Štrbačka. Až poté se Netoličtí poprvé dostali k ohrožení kaplické svatyně. Po trestném kopu z levé strany hlavičkoval Meindl, ale Schneider se překvapit nenechal.

Vítěznou sérii zaokrouhlili na deset

Hosty čekal v oslabení perný druhý poločas. Navíc do druhé půle střídal Baloušek a po pár minutách hry se na hřiště dostal i domácí střelec Varyš. První gólovku druhé půle ale měli hosté. Po Micákově vysunutí střílel Lesňák zblízka jen do vybíhajícího Vondrky. Snížit mohli Netoličtí v 64 minutě střetnutí, kdy se sám před Schneiderem ocitl Varyš, ale gólman hostí svůj tým podržel. Krátce na to pokoušel střelecké štěstí Jan Lukáš, pálil však nad bránu Spartaku. Poté mohli hosté několikrát své vedení navýšit. V 69. minutě Lesňák pronikl z levé strany do vápna, zakončoval podél Vondrky, míč z brány vykopl Pivoňka.

Uplynulo jen pár minutek a pronikajícího Lesňáka fauloval v šestnáctce Filip Rokůsek a pískala se penalta. Na bílý bod si míč postavil Gondek, ale hrdinou okamžiku se stal gólman Vondrka, když míč vyrazil na rohový kop. Čtvrthodinu před koncem měl netolický gólman i notnou dávku štěstí. Po Markově rohovém kopu hlavičkoval Marek Hami pouze do břevna. Blízko kontaktnímu gólu byli dvanáct minut před koncem domácí. Varyš vysunul do šance Meidla, toho však reflexivně vychytal Schneider. Na druhé straně se pak po standardní situaci dostal ve vápně k odraženému míči Gondek, bránu soupeře však přestřelil.

Zbývající minuty si hosté zkušeně pohlídali, soupeře již do vážnější příležitosti nepustili a do tabulky si připsali další důležité tři body. Celý druhý poločas v oslabení zvládli. Netoličtí druhý poločas vyhráli pouze na žluté karty, a to v poměru 6:1! V dalším střetnutí budou Spartakovci doma v neděli hostit rezervu Roudného.

1.FC Netolice – FK Spartak Kaplice 0:2 (0:2)

Branky: 16. Hami, 24. Lesňák. Rozhodčí: Šťastný – Dimitrov, Šupík. DFA: Šnajder. ŽK: 6:4 (Gansner, Varyš, Baloušek, Rokůsek, Jelínek, Hlavatý – Štrbačka 2, Gondek, Lesňák). ČK: 0:1 (44. Štrbačka). Diváků: 60.

Netolice: Plojhar (5. Vondrka) – Jelínek, Rokůsek, Lukáš, Pivoňka, Skála (79. Vlášek), Šulc (46. Baloušek), Andres, Dvořák, Meindl (79. Hlavatý), Gansner (49. Varyš).

Kaplice: Schneider – Štrbačka, M. Hami, V. Čutka, Gondek, F. Marek, Divoký, Micák (87. Pál), Daniel, Urazil (65. Kuchař), Lesňák.

 
 
Napsal(a) Libor Granec | Foto Jan Klein