Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Kaplice podesáté vyhrála, poslední Putim dostala nářez 3:14!

 
neděle, 12. května 2019, 12:20, aktualizováno 13. května 2019, 15:17

Jubilejní desáté vítězství po sobě si zaknihovala do statistik vedoucí Kaplice. Z Netolic si odvezla výhru 2:0. Rekordních sedmnáct (!) gólů padlo v utkání Mladé Vožice s Putimí. Domácí se činili, dvojice Tomášů Kukla a Svatek se prosadila devětkrát. Dokonalý obrat v boji o špici skupiny B předvedly Strunkovice ve Vacově, kde po přestávce zvrátily výsledek z 0:2 na 3:2. Sedlec ve strhujícím závěru se Zlatou Korunou zavelel k otočení stavu vyrovnáním v 90. minutě a ve čtvrté minutě nastavení přidal po rohu rozhodující trefu!

Horní Planá je prvním sestupujícím

Vedoucí celek skupiny A Kaplice stále udržuje šestibodový náskok před Velešínem. Vyhrál totiž na hřišti třetího celku tabulky v Netolicích góly zaznamenanými již v první půli. Nic na tom nezměnil ani fakt, že hrál celý druhý poločas bez vyloučeného Jana Štrbačky. Velešín také vyhrál venku v Hrdějovicích, po vyrovnaném průběhu zápasu o výhře rozhodl v 77. minutě Zimek. Zlatá Koruna poněkud nešťastně prohrála v Sedleci až v nastaveném čase. Hosté vedli do 90. minuty o gól. V poslední minutě srovnal skóre utkání Jiří Koch a ve čtvrté minutě nastavení zajistil Sedleckým vítězství Martin Pešek. Rezerva Roudné vyhrála nad Dřítní, když otáčela výsledek. Po poločasu prohrávala gólem Josefa Moudrého, ve druhé půli však zabrala a vsítila tři góly. Tím posledním v 90. minutě pečetil výhru Stanislav Kubeš. Boršov nad Vltavou doma zachraňoval bod v poslední minutě ve střetnutí s Loučovicemi, které bojují o záchranu, gólem Radka Řežába v poslední minutě. Frymburk navázal úspěšně na domácí výhru z minulého kola a vyhrál přesvědčivě na trávníku Kamenného Újezda. Dvakrát se gólově prezentoval Jan Šisler. V utkání dvou posledních mužstev tabulky vyhrálo Dolní Dvořiště nad Horní Planou a udrželo si šanci na záchranu soutěže, neboť na mužstvo z Loučovic ztrácí pouhé tři body.

První jarní body pro Chelčice

Ve skupině B se také pořadí na vrcholu tabulky nezměnilo a mužstva s výjimkou Vacova zvítězila. Lídr tabulky Westra Sousedovice vede již o šest bodů. Vyhrála doma s Čkyní, o tři góly v soupeřově síti se rozdělili bratři Glazunovové, Tomáš zaznamenal dva a Milan jeden gól. Strunkovice vyhrály ve Vacově, když zvrátili dvougólové poločasové vedení domácích. Vítězný gól zaznamenal v 73. minutě hry Jiří Brych. Sedlice potvrdila zatím pozici výsledkově nejlepšího mužstva jara a vyhrála v Cehnicích. Vedla dvoubrankovým rozdílem, závěr utkání trochu zdramatizoval deset minut před koncem kapitán domácích Pavel Krejsa proměněním nařízeného pokutového kopu. Hosté však pečetili svou výhru ve druhé nastavené minutě druhé půle gólem Martina Čapka. Bělčice bezpečně vyhrály s mužstvem z Vlachova Březí, k vysoké výhře přispěl dvěma trefami Ondřej Páca. Celkové skóre z odehraných zápasů si vylepšila i prachatická rezerva, pokořila na svém trávníku v Záblatí mužstvo Dražejova a nasázela mu osm gólů. Jakub Sova vystřihl hattrick a Miroslav Kotrch zaznamenal dva góly. Mnohé asi překvapila zcela jasná výhra posledních Chelčic s Volyní. Po dvou gólech dali Martinové Machnyk a Šácha. Na jaře dobře hrající Stachy porazily oseckou rezervu 5:0, dvakrát rozvlnil síť Jan Pešl. Stachy jsou v jarní tabulce třetím nejlepším mužstvem skupiny a unikají z nebezpečného pásma sestupu.

Vožický Tomáš Kukla nasázel již 37 gólů!

Ani ve skupině C není v popředí tabulky nic nové pod sluncem. Kovářov vyhrál v derby v Sepekově před pěknou návštěvou 150 diváků. Všechny tři góly zaznamenal Luboš Holub ml. Po vyrovnané první půli si vytvořili hosté ve druhé části utkání náskok 2:0. Sepekovští již pouze korigovali výsledek v poslední minutě hry druhou trefou Lukáše Hadáčka, tentokrát z pokutového kopu. Větrovy vyhrály doma s Mirovicemi, když se střelecky zaskvěl jejich šutér Petr Klejna hattrickem. Mladá Vožice zaznamenala rekordní výhru s odevzdanou Putimí, na čtrnácti gólech domácích se podílel pěti trefami Tomáš Kukla a stal se tím nejlepším střelcem krajských soutěží s 37 góly a předstihl kaplického Jakuba Lesňáka o jediný gól. Čtyři góly zaznamenal Tomáš Svatek, který nastoupil až do druhého poločasu, a tři dal Štěpán Kukla. Chyšky prohrály o gól se Sokolem Chotoviny, když bylo o utkání v podstatě rozhodnuto již první půli, kdy hosté vsítili tři góly. Dva slepené gólové trefy domácích v 64. minutě poněkud zdramatizovaly, avšak k bodovému zisku domácích nevedly. Boston Kluky po prohraném poločasu 0:5, ve druhé půli pouze korigoval výsledek, ale nechybělo mnoho, aby se zrodila plichta. Poslední gól utkání zaznamenal čtyři minuty před koncem hrací doby známý televizní komentátor fotbalových zápasů Vlastimil Vlášek. Za hosty čtyři z pěti gólů zaznamenal a čistého hattricku dosáhl Libor Pichlík. Zachraňující se Králova Lhota prohrála na svém trávníku v Miroticích s Řepčí-Opařany. Hosté se dostali do vedení čtyři minuty před koncem prvního poločasu Miroslavem Novákem, hned ve druhé minutě druhé půle zaznamenal Petr Fencl druhý úspěch. Domácí pouze upravili výsledek v poslední minutě zápasu expíseckým Lukášem Markvartem. Dolní Bukovsko vyhrálo nad Božeticemi, kterým se v jarní části soutěže nedaří. Vítěz utkání bojující také o záchranu se odpoutal od předposledního místa tabulky o dva body a přenechal ho Králově Lhotě.

Olešnice ztratila dva body u předposlední Dobré Vody

Ve skupině D vedoucí Olešnice zachraňovala bod v Dobré Vodě až dvanáct minut před závěrem utkání. O vyrovnání se postaral vlastencem Pavel Choboda. Na druhé místo výsledkové tabulky se vyhouplo výhrou v Kardašově Řečici mužstvo Tatranu Lomnice nad Lužnicí. Podobně jako v předchozím zápase tentokrát výhru zajistil vlastní gól domácího Radka Porochoňského čtyři minuty před koncem. Třetí Třebětice uhrály bod v Břilicích s třeboňskou rezervou. Oba góly padly již v prvním poločasu zápasu. Vedoucí gól zaznamenal třebětický Vojtěch Habr z pokutového kopu ve 38. minutě a minutu poté srovnal skóre Ismail Redžepi. Oba pronásledovatelé Olešnice ztrácejí na první místo jen dva body. Nejlepší mužstvo jara Slavonice porazilo čtyřgólovým rozdílem Studenou, když si góly rozdělilo stejnoměrně do obou poločasů, podobně jako autor dvou z nich Martin Bodlák. Mladé si poradilo s poslední Novou Bystřicí. Dva góly zaznamenal Tomáš Brozman. České Velenice podlehly na vlastním trávníku Ledenicím. Suchdol se bojů o body neúčastnil díky volnému termínu. Je čtvrtý a jeho ztráta na čelo skupiny je pouze tříbodová, tak vzácně vyrovnané je čelo této skupiny.


Výsledky 21. kola I. B třídy


Skupina A

SK Sedlec - SK Zlatá Koruna 3:2 (0:0)
Branky: 72. a 90. Koch, 90+4 Pešek - 60. Ohnsorg, 75. (pen.) Weinhard. Rozhodčí: Landík - Trkovský, Feitl. ŽK: 1:2 (Špán - Štěpánek, Rapčán). Diváků: 75.

1.FC Netolice - FK Spartak Kaplice 0:2 (0:2)
Branky: 16. Hami, 24. Lesňák. Rozhodčí: Šťastný - Dimitrov, Šupík. Delegát: Šnajder. ŽK: 6:3 (Gansner, Jelínek, Rokůsek, Baloušek, Hlavatý, Vavryš - Štrbačka, Gondek, Lesňák. ČK: 0:1 (44. Štrbačka). Diváků: 60.

FK Dolní Dvořiště - Smrčina Horní Planá 5:1 (3:0)
Branky: 4. Kotlár, 11. Zeman, 22. Kouba, 65. Štifter, 67. Plosz - 49. Kastanmajer. Rozhodčí: Hnilička - Ondra, Janda. Delegát: Pípal. ŽK: 1:1 (Zeman - Švábirt). Diváků: 65.

Slavoj Hrdějovice - FC Velešín 2:3 (1:1)
Branky: 44. a 49. Studnička - 31. a 51. Šálek, 77. Zimek. Rozhodčí: Mráz - Novotný, Škuthan. ŽK: 0:2 (Fišer, Kysela). Diváků: 60. 

Sokol Kamenný Újezd - FC Šumava Frymburk 1:4 (1:2)
Branky: 26. Soukup - 36. a 64. Šisler, 39. Rillich, 62. Budík. Rozhodčí: Pánek - Hnilička, Jindrle. ŽK: 1:1 (Kočí - Budík). Diváků: 100.

FK Boršov nad Vltavou - Vltavan Loučovice 2:2 (1:2)
Branky: 14. Gruber, 90. Řežáb - 3. Fejtek, 38. Toth. Rozhodčí: Novotný - Mráz, Knotek. ŽK: 3:4 (Lísal, Kofroň, Gruber - Ardó, Toman, Žák, Matulík). Diváků: 80.

Malše Roudné B – TJ Dříteň 3:1 (0:1)
Branky:
51. Svoboda, 72. Vodák, 90. Kubeš – 15. Jos. Moudrý. Rozhodčí: Krejník – Kabele, Stach. ŽK: 2:4 (Samek, Lochman – Werner, Strapáč, Pojer, Ond. Moudrý). Diváků: 66.


Skupina B

SK Vacov - Blaník Strunkovice 2:3 (2:0)
Branky: 4. Ketzer, 25. Zábranský - 50. Žurek, 59. Němeček, 73. Brych. Rozhodčí: Novák - Schwarz, Heinzl. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:5 (Ketzer, Vítovec - Suchý, Brych, Dvořák, Žurek, Pravda). Diváků: 100.

Sokol Stachy - TJ Osek B 5:0 (3:0)
Branky: 15. Šíp, 32. Pek, 43. a 85. Pešl, 78. Hovorka. Rozhodčí: Hošek - Studený, Zloch. Delegát: Bicek. ŽK: 1:0 (Šíp). Diváků: 70.

FK Chelčice - Slavoj Volyně 4:0 (2:0)
Branky: 6.a 70. Machnyk, 21. a 84. Mácha. Rozhodčí: Dimitrov - Šťastný, Jeřábek. ŽK: 1:3 (Zlatohlávek - Malina, Gašpar, Slavík). Diváků: 70.

Sokol Bělčice - FC Vlachovo Březí 6:1 (4:0)
Branky: 3. Hanzlík, 20. Mach, 31. a 72. Páca, 34. Ráž, 75. Průcha - 82. Kravčenko. Rozhodčí: Kovařík - Zabilka, Hornát. ŽK: 2:1 (Hanzlík, Houda - Brzobohatý). Diváků: 80.

Sokol Cehnice - Sokol Sedlice 1:3 (0:1)
Branky: 80. (pen.) Krejsa - 13. Vaněk, 50. Dumský, 92. Čapek. Rozhodčí: Talíř - Homola, Rothschedl. ŽK: 7:1 (Vosecký, Čech, Krejsa, Frčka, Pletka, Martínek, Řehoř - Rakovan). ČK: 1:0 (83. Frčka). Diváků: 58.

Tatran Prachatice B - TJ Dražejov 8:2 (7:0)
Branky: 6. a 34. Kotrch, 9., 44. a 45. Sova, 17. Juroš, 34. Kotrch, 39. Lachkovič, 84. Váša - 86. Oberreiter, 88. Pojsl. ŽK: 1:4 (Janošťák - Drnek, Janus, Kovář, Brázda). Diváků: 50.

FK Tatran Prachatice B – TJ Dražejov 8:2 (7:0)
Branky:
9., 44. a 45. Sova, 6. a 34. Kotrch, 17. Juroš, 39. Dav. Lachkovič, 84. Váša – 86. Oberreiter, 88. Pojsl. Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Heinzl. ŽK: 1:4 (Janošťák – Janus, Drnek, Kovář, Brázda). Diváků: 50.

FC Westra Sousedovice – SK Čkyně  3:0 (2:0)
Branky:
3. a 49. Tomáš Glazunov, 39. Milan Glazunov. Rozhodčí: Tupý – Crkva, Šedivý. ŽK: 0:1 (Friedl). Diváků: 60.


Skupina C

SK KAVAS Větrovy - SK Mirovice 4:2 (1:0)
Branky: 2., 64. a 75. P. Klejna, 70. Falada - 49. Převrátil, 84. Jelínek. Rozhodčí: Vejčík - Ovčáček, Třešňák. ŽK: 1:1 (Klejna - Kvěch). Diváků: 100.

1.FC Boston Kluky - TJ Hradiště 4:5 (0:5)
Branky: 52. Humr, 66. Štěpán, 80. Pileček, 86. Vlášek - 12.,15., 20. a 38. L. Pichlík, 33. Valach. Rozhodčí: Šťastný - Černý, Brodský. ŽK: 4:3 (Bílý, Košatka, Štěpán, Vlášek - L. Pichlík, D. Pichlík, Hubička). Diváků: 100.

TJ Dolní Bukovsko - TJ Božetice 4:2 (3:1)
Branky: 11. Chochol, 34. Dvořák, 39. Hruška, 79. (pen.) Cihla - 42. Pinc, 49. Horek. Rozhodčí: Picka - Vican, Stach. Delegát: Kučera. ŽK: 0:3 (Němec, Zeman, Dušek). Diváků: 80. 

Sokol Sepekov - TJ ZD Kovářov 2:3 (1:1)
Branky: 27. a 90. (pen.) L. Hadáček - 10., 53. a 68. Holub ml. Rozhodčí: Řehoř - Hladík, Šika. ŽK: 3:4 (Doubek, Kašpar, Novák - Vlna, Hubička, Škoch, Holub ml.). Diváků: 150.

Sokol Mladá Vožice - Sokol Putim 14:3 (5:2)
Branky: 17., 19., 52. (pen.), 64. a 76. T. Kukla, 46., 75., 79. a 89. Svatek, 4., 48. a 77. Š. Kukla, 18. a 40. Dušek. Rozhodčí: Ovčáček - Vejčík, Třešňák. ŽK: 3:2 (Struska, Písařík, Svatek - Rejlech, Vlach). Diváků: 120.

FC Chyšky – Sokol Chotoviny 2:3 (0:3)
Branky:
64. Vaverka, 64. Lívanec – 9. O. Čech, 33. Bondarev, 38. Pavlíček. Rozhodčí: Hučík – Slepička, Hrušková. ŽK: 1:2 (Ji. Barda – Kromka, Pavlíček). Diváků: 80.

TJ Králova Lhota – FK Řepeč-Opařany 1:2 (0:1)
Branky:
90. Markvart – 41. Mir. Novák, 47. Fencl. Rozhodčí: Šíma – Kovařík, Ťupa. DFA: Albrecht. ŽK: 2:1 (Kunt, Kubát – Bartoš). Diváků: 50.


Skupina D

Lokomotiva České Velenice - Slavoj Ledenice 2:4 (1:2)
Branky: 36. Arvaj, 47. Kopecký - 5. a 25. Hrubý, 57. Kadlec, 87. Fencl. Rozhodčí: Křížek - Blažek, Chlaň. ŽK: 2:2 (Dvořák, Mikl - Fencl, Kadlec). Diváků: 25.

FK Kardašova Řečice 1922 - Tatran Lomnice nad Lužnicí 2:3 (2:1)
Branky: 6. Kovář, 32. Klokner - 44. Krejník, 74. Pancíř, 86. vlastní (Porochoňski). Rozhodčí: Kadlec - Klimeš, Boček. Delegát: Janíček. ŽK: 3:3. (Madar, Šergl, Jánošík - Kabele, Glaser, Burda). Diváků: 60.

Sokol Slavonice - FK Studená 4:0 (2:0)
Branky: 6. Bodlák, 40. Trávníček, 53. Bodlák, 85. Přibyl. Rozhodčí: Bumba - Svoboda, Brož. ŽK: 3:2 (Žampa, M. Balík, V. Balík - Kadlec, Péč). Diváků: 130.

Jiskra Třeboň B – FK Sokol Třebětice 1:1 (1:1)
Branky:
39. Redžepi – 38. (pen.) Voj. Habr. Rozhodčí: Mir. Pečenka – Blažek, Saidl. ŽK: 3:2 (Čábela, Schneider, Bašta – T. Chvátal, Voj. Habr). Diváků: 15.

SK Dobrá Voda – Sokol Olešnice 2:2 (1:1)
Branky:
1. Jak. Marek, 52. Arnold – 36. Koktavý, 78. vlastní (Choboda). Rozhodčí: Ondra – Zabilka, Škuthan. DFA: Řezáč. ŽK: 3:2 (Baštář, Arnold, Červený – Horelica, Lust). Diváků: 120.

SK Mladé – Jiskra Nová Bystřice  4:1 (2:1)
Branky:
31. a 90. Brozman, 18. Moudrý, 77. Tondr ml. – 36. Kapias. Rozhodčí: Pícha – Hladík, Skvašík. DFA: Hanzal. ŽK: 3:0 (Brozman, Linhart, Pav. Schuster – Kapias). Diváků: 120.

Suchdol nad Lužnicí – volno

 
 
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Klein
 


 
Reklama