Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Dvouciferná výhra Velešína, Osek B porazil Chelčice gólem v 96. minutě

 
neděle, 5. května 2019, 23:51

Poslední Horní Planá na soutěž evidentně nestačí. Dokumentuje to i debakl Smrčiny ve Velešíně, kde podlehla nedůstojných 2:11. Na čele čtyř skupin se nic podstatného nezměnilo. Sousedovice ve skupině B remizovaly v taháku kola u třetích Strunkovic. Westra odvracela prohru tři minuty před koncem Petrem Vojtíškem a nahrála jí i prohra druhého Vacova. Zajímavý průběh mělo střetnutí osecké rezervy a posledních Chelčic. Domácí totiž v minutu před koncem prohrávali 2:3, avšak po závěrečném dramatu a šestiminutovém nastavení kvůli příjezdu sanitky byl stav 4:3! Ve skupině D může spřádat postupové plány hned kvarteto mužstev. O dva body vede stále Havlova Olešnice.

Horní Planá obdržela už 105 gólů!

Ve skupině A se na čelních místech tabulky nic nezměnilo. Vedoucí mužstvo Kaplice svůj šestibodový náskok před Velešínem udrželo, vyhrálo doma s Boršovem nad Vltavou. První gól zaznamenal po půlhodince hry kanonýr krajských soutěží Jakub Lesňák (má na svém kontě již 35 gólů) a výsledek pečetil deset minut před koncem zápasu Robert Daniel. Velešínští si na svém hřišti otevřeli střelnici a smetli poslední Horní Planou vysokým výsledkem 11:2. Po třech trefách zaznamenali Josef Mikeš a Stanislav Šálek, dvě přidal Jakub Grznárik. Hosté mají po dvaceti kolech otřesné skóre 15:105. Třetí Netolice remizovaly v Dřítni a svou pozici v tabulce neztratily, neboť nerozhodným výsledkem skončilo i utkání mezi čtvrtou Zlatou Korunou a zachraňujícím se Dolním Dvořištěm. To má však na Loučovice již pětibodovou ztrátu. Vltavan totiž doma vyhrál nad Kamenným Újezdem vysoko 6:1 a svůj náskok od předposledního mužstva tabulky zvýšil. Čistý hattrick zaznamenal během čtvrthodinky Jakub Toth a pak ve druhé půli přidal ještě jednu trefu. Zlatá Koruna ještě třicet minut před koncem vedla o dva góly. Hosté snížili Pavlem Pechou, a tři minuty před závěrečným hvizdem rozhodčího srovnal skóre Adrian Mitroi. Hrdějovice dvěma góly Martina Miklíka porazily roudenskou rezervu. Frymburk bezpečně pokořil v na domácím trávníku Sedlec, když po dvou gólech domácích zaznamenali Petr Petscher (jeden z penalty) a Stanislav Budík.

Chelčice zůstávají na jaře bez bodu

Ve skupině B také zůstalo pořadí na vrcholu tabulky stejné. První Westra Sousedovice remizovala ve Strunkovicích, když bod zachraňovala tři minuty před koncem Petrem Vojtíškem. Westra zvýšila svůj náskok na čele o bod, neboť druhý Vacov prohrál v Sedlici. Ve vyrovnaném utkání rozhodl o výsledku gólem Filip Rakovan v 70. minutě hry. Sokol se opět bodově dotáhl do čelní skupiny. Čkyně na domácím trávníku prohrála s Bělčicemi, v první půli o gól vedla trefou do šatny. Hosté však během tří minut ve druhé půli otočili skóre. Dražejov doma porazil Vlachovo Březí. V boji o záchranu si pomohl. Naopak jeho soupeř klesl díky plnému bodovému zisku Stach a osecké rezervy na předposlední místo tabulky. Volyňský Slavoj, už bez trenéra Libora Žáka, který v týdnu odešel na Hlubokou, si v domácím prostředí poradil s Cehnicemi. Všechny tři góly byly zaznamenány ve druhém poločase. Dvou z nich dosáhl Jiří Brabec, z toho jeden z penalty. Prachatická rezerva prohrála na svém hřišti v Záblatí se Sokolem Stachy. Hattrick zaznamenal pro ně nepostradatelný hráč Martin Šíp, díky své střelecké potenci je vytahuje ze sestupových vod a přibližuje k nabitému středu tabulky. Podobně si pomohla a rezerva Oseka vítězstvím nad posledními Chelčicemi. Hosté po prvním poločasu vedli dvougólovým náskokem. Ještě deset minut před koncem také o dva góly. V dramatickém závěru se Osečtí do soupeře řádně zakousli a podařilo jim třemi trefami otočit výsledek utkání. V poslední minutě vyrovnal Jan Hoch a v šesté minutě nastavení zajistil Daniel Gondek jejich veledůležité vítězství v již téměř ztraceném utkání. Rozhodčí nastavil 7 minut za ošetřování hráče na hrací ploše.

Kovářov neprohrál 9 zápasů v řadě

Ve skupině C se pořadí kvarteta nejlepších mužstev nezměnilo, s výjimkou Chyšek totiž všechna plně bodovala. Lídr tabulky Kovářov vyhrál doma a s Bostonem Kluky, po třech gólech domácích korigoval výsledek v 63. minutě kapitán hostů Miroslav Štěpán. Větrovy vyhrály v Dolním Bukovsku, které díky této prohře kleslo na předposlední místo tabulky. Venku v Chotovinách vyhrálo i třetí mužstvo z Mladé Vožice. O utkání bylo v podstatě rozhodnuto již v první půli. Dva góly zaznamenal Jan Smetana a další přidal nejlepší kanonýr skupiny Tomáš Kukla (má na svém kontě již 32 gólů). Chyškám se tentokráte střelecky nedařilo a prohrály výrazným rozdílem v Řepči-Opařanech. Domácí vedli po 45 minutách o tři góly. Hlavní zásluhu na důležité výhře v boji o zachování soutěže měl Tomáš Mikšovský, autor dvou tref. Výsledek pečetil Dominik Smutný z penalty. V závěru střetnutí byli vyloučeni dva hráči (po jednom na každé straně). Oba po obdržení druhé žluté karty. Mirovice překvapivě přenechaly bod Sepekovu. Dva góly domácích zaznamenal bývalý gólman Čimelic a Dražic Filip Slavík (oba z penalt). Za hosty rozvlnil síť za zády gólmana třikrát Martin Tupý. Hradiště přenechalo na domácím trávníku bod Králově Lhotě. Na vedoucí gól Marka Valacha odpověděl ve druhé půli Lukáš Markvart. Pro hosty znamenal bod posun v tabulce před Dolní Bukovsko. Božetice doma jen remizovali s poslední Putimí. Do vedení šli domácí gólem Josefa Fary na začátku utkání, za hosty srovnával skóre v 75. minutě trenér Písku v ČFL Milan Nousek.

Č. Velenice získaly třetí jarní bod

Ve skupině D vedoucí Olešnice porazila v domácím prostředí rezervu Třeboně a nadále okupuje první příčku. V těsném dvoubodovém závěsu je Suchdol nad Lužnicí, který zvítězil ve Studené. Třetí zůstávají Třebětice díky výhře nad týmem SK Mladé a navíc mají zápas k dobru. Po poločasu vedli Mládští gólem Tomáše Linharta. Domácí pak v průběhu dvanácti minut druhé půle čtyřikrát skórovali a výsledek stanovil tři minuty před koncem David Kelbler. Lomnice nad Lužnicí vyhrála nad Ledenicemi. Za domácí se dvakrát trefil Miroslav Šálený, za hosty Miroslav Kadlec také dvakrát proměněním nařízených pokutových kopů. Poslední Nová Bystřice jen remizovala s Českými Velenicemi a odmítla se posunout v tabulce před Dobrou Vodu, které měla volno. Ve 24. minutě vedla Jiskra již 2:0, ale Lokomotiva gólem do šatny snížila a v 70. minutě srovnala. Kardašova Řečice vysoko porazila mužstvo jara ze Slavonic a góly si rovnoměrně rozdělila do obou poločasů. Dvakrát se trefil Ondřej Jánošík.


VÝSLEDKY 20. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Slavoj Hrdějovice – Malše Roudné B 2:0 (0:0)
Branky: 48. a 51. Miklík.
Rozhodčí: Ct. Novotný – Klimeš, Jindrle. ŽK: 2:2 (Pimpara, Hrdlička – Vrábek, Lerch). Diváků: 50.

FC Šumava Frymburk – SK Sedlec 4:1 (2:0)
Branky: 16. (pen.) a 44. Petscher, 55. a 61. Budík – 68. Milan Pešek.
Rozhodčí: Slepička – Bartůněk, Šudoma. ŽK: 2:3 (Fatura, Petscher – Bláha, Šindelář, Zíka). Diváků: 100.

TJ Dříteň – 1.FC Netolice 1:1 (1:1)
Branky: 8. J. Moudrý – 24. Urban.
Rozhodčí: Barva – Daňhel, Špelina. ŽK: 3:3 (Werner, T. Kovařík, Jos. Moudrý – Baloušek, Šulc, Jan Lukáš). Diváků: 50.

Vltavan Loučovice – TJ Sokol Kamenný Újezd 6:1 (4:0)
Branky: 3., 9., 18. a 56. Toth, 27. Fejtek, 83. Havierník – 73. Sládek.
Rozhodčí: Bartůněk – Slepička, Kemény. ŽK: 1:1 (Jak. Matulík – Svobodný). Diváků: 131.

SK Zlatá Koruna – FK Dolní Dvořiště 4:4 (3:2)
Branky: 12. a 21. (pen.) T. Weinhard, 44. Král, 49. Rychtář – 18. a 37. Štifter, 62. Pecha, 87. Mitroi.
Rozhodčí: Klimeš – Ct. Novotný, Janda. ŽK: 0:2 (Zeman, Doucha). Diváků: 60.

FC Velešín – TJ Smrčina Horní Planá 11:2 (6:1)
Branky: 3., 9. a 15. Jos. Mikeš, 13., 39. a 69. St. Šálek, 54. a 65. Grznárik, 45. Špát, 70. Fišer, 88. Kysela – 21. Koritar, 86. Bednář.
Rozhodčí: Ambrožová – Hučík, Adamovič. ŽK: 1:1 (Jak. Zatloukal – Boháč). Diváků: 50.

FK Spartak Kaplice – FK Boršov nad Vltavou 2:0 (1:0)
Branky: 30. Lesňák, 80. Daniel.
Rozhodčí: Bumba – Rous, Komzák. DFA: Němeček. ŽK: 1:2 (Lesňák – Pokorný, Soukup). Diváků: 170.


SKUPINA B

TJ Dražejov – FC Vlachovo Březí 2:0 (1:0)
Branky: 6. Brázda, 59. Mich. Mertl
Rozhodčí: Čarek – Trkovský, M. Kostka. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 2:4 (Řezníček, Hrčka – Kravčenko, Brzobohatý, Lad. Martínek, Psutka). Diváků: 90.

SK Čkyně – TJ Sokol Bělčice 1:2 (1:0)
Branky: 45. Pešek – 74. Průcha, 77. Tintěra.
Rozhodčí: Schwarz – Ambrožová, Pánek. ŽK: 1:1 (Kuta – Cibulka). Diváků: 115.

TJ Sokol Sedlice – SK Vacov 2:1 (0:0)
Branky: 55. Dumský, 70. Fil. Rakovan – 59. Moutelík.
Rozhodčí: R. Novák – Kadlec, Raba. DFA: Kučera. ŽK: 3:3 (Klíma, Mikeš, Vančát – Ant. Bujok, Ji. Mls, Jar. Červenka). Diváků: 70.

SK Slavoj Volyně – Sokol Cehnice 3:0 (0:0)
Branky: 48. a 57. (pen.) Brabec, 83. Pubal.
Rozhodčí: Trkovský – Čarek, Hodánek. ŽK: 2:0 (Procházka, Mac). Diváků: 100.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – FC Westra Sousedovice 1:1 (0:0)
Branky: 76. Kuneš – 87. Vojtíšek.
Rozhodčí: Vejčík – Dimitrov, Brabec (laik). DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 1:1 (Škopek – Duba). Diváků: 100.

FK Tatran Prachatice B – Sokol Stachy 1:3 (0:1)
Branky: 65. Sova – 45., 83. a 86. Martin Šíp.
Rozhodčí: Pícha – Hladík, Trněný. ŽK: 0:1 (Eigner). Diváků: 60.

TJ Osek B – FK Chelčice 4:3 (0:2)
Branky: 61. a 90+6. Dan. Gondek, 81. Sýkora, 90. Jan Hoch – 13. Marek Lang, 20. Ond. Benedikt, 79. (pen.) Machnyk.
Rozhodčí: Syrovátka – Zabilka, Pašek. DFA: M. Urban. ŽK: 1:4 (Rybák – Kapusta, Lad. Benedikt, Marek Lang, Tesař). Diváků: 90.


SKUPINA C

SK Mirovice – TJ Sokol Sepekov 3:3 (2:1)
Branky: 31. a 61. (obě pen.) Fil. Slavík, 28. Jak. Převrátil – 15., 49. 77. Martin Tupý.
Rozhodčí: M. Mráz – Frček, Kalina. ŽK: 1:4 (Skákal – Mašek, Petr Palus, Luk. Kosobud, Voj. Doubek). Diváků: 70.

FK Řepeč-Opařany – FC Chyšky 4:1 (3:0)
Branky: 9. a 42. Mikšovský, 4. M. Pražma, 56. (pen.) Smutný – 53. Kukač.
Rozhodčí: Talíř – Kovařík, Pinc. ŽK: 4:4 (Petr Koktan 2, Bartoš, Kravar – Kukač 2, Vaverka, Šimák). ČK: 1:1 (85. Petr Koktan – 82. Mir. Kukač). Diváků: 49.

TJ Sokol Chotoviny – TJ Sokol Mladá Vožice 1:3 (0:3)
Branky: 59. Vácha – 25. a 39. Smetana, 44. T. Kukla.
Rozhodčí: P. Šťastný – Černý, Mraček. ŽK: 0:2 (Sůva, T. Kukla). Diváků: 100.

TJ ZD Kovářov – 1.FC Boston Kluky 3:1 (1:0)
Branky: 5. Mart. Faukner, 52. Jak. Suchan, 56. Svojše – 63. Štěpán.
Rozhodčí: Zabilka – Hnilička, Tanáč. ŽK: 2:2 (Mart. Faukner, Svojše – Jos. Košatka, Štěpán). Diváků: 60.

TJ Božetice – TJ Sokol Putim 1:1 (1:0)
Branky: 4. Jos. Fara – 75. Milan Nousek.
Rozhodčí: Křížovský – R. Šťastný, Matura. ŽK: 2:1 (Jos. Fara, Fil. Stejskal – Rejlek). Diváků: 38.

TJ Dolní Bukovsko – SK KAVAS Větrovy 0:3 (0:1)
Branky: 10. Jan Sedláček, 47. Petr Klejna, 88. Fil. Vobr.
Rozhodčí: Svoboda – Blažek, Kubeša. DFA: Albrecht. ŽK: 2:2 (Kadlec 2 – Ond. Jelínek, Fil. Vobr). ŽK: 1:0 (72. Jan Kadlec). Diváků: 80.

TJ Hradiště – TJ Králova Lhota 1:1 (1:0)
Branky: 33. Marek Valach – 58. Markvart.
Rozhodčí: Kabele – Krejník, Záhorský. DFA: Řezáč. ŽK: 1:3 (Dav. Pichlík – Tvrzský, Hlavín, Keřlík). Diváků: 66.


SKUPINA D

FK Studená – Sokol Suchdol nad Lužnicí 1:3 (0:1)
Branky: 61. Dokulil – 26. Adamec (vlastní) 63. (pen.) Černoch, 90. Kubašta.
Rozhodčí: Prinz – Ovčáček, Janák. ŽK: 1:2 (Adamec – R. Arenberger, Bednář). Diváků: 105.

TJ Jiskra Nová Bystřice – TJ Lokomotiva České Velenice 2:2 (2:1)
Branky: 6. Celý, 24. Kuchař – 40. Kopecký, 70. Samec.
Rozhodčí: Kocina – Valeš, Písek. DFA: Vl. Eibl. ŽK: 3:3 (Schramhauser, Kuchař, Celý – Fr. Dvořák, Zemánek, Mikudim). Diváků: 30.

TJ Sokol Olešnice – TJ Jiskra Třeboň B 3:0 (1:0)
Branky: 55. a 81. Syrovátka, 15. Koktavý.
Rozhodčí: Hladík – Studený, Feitl. ŽK: 1:2 (Lechner – Matoušek, Zvánovec). Diváků: 65.

FK Kardašova Řečice 1922 – TJ Sokol Slavonice 4:0 (2:0)
Branky: 45. a 75. Jánošík, 2. Šergl, 53. Roubík.
Rozhodčí: Bezpalec – Vican ml., Janák. ŽK: 2:4 (Šergl, Bílek – Milan Balík, Peschel, Kučera, Marhoun). Diváků: 60.

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – TJ Slavoj Ledenice 4:2 (3:1)
Branky: 10. a 40. Mir. Šálený, 7. Kabele, 52. Marsa – 15. a 85. (obě pen.) Kadlec.
Rozhodčí: Křížek – Rous, Saidl. ŽK: 1:2 (Leiš – Lamáček, Bez). Diváků: 69.

FK Sokol Třebětice – SK Mladé 5:1 (0:1)
Branky: 60. a 64. Voj. Habr, 66. Voj. Bastl, 72. Petr Kelbler, 87. D. Kelbler – 16. Linhart.
Rozhodčí: Vican ml. – Picka, Brož. ŽK: 2:3 (Urbánek, Švarc – Voneš, Masák, Voj. Moudrý). Diváků: 60.

Dobrá Voda – volno


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Libor Granec