Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice poznává na jaře jen vítězství. Po Gondekově penaltě vede už šest bodů

 
úterý, 30. dubna 2019, 12:08

V 19. kole Kapličtí z pozice lídra tabulky zavítali do Kamenného Újezdu. Mezi třemi domácími tyčemi se objevil Petr Petkov. Kaplický trenér Malický sáhl oproti minulému utkání k jedné změně v sestavě, kdy místo Daniela hrál v základní jedenáctce Vaniš.

Jako první zahrozili v šesté minutě spartakovci. Z pravé strany centroval Marek, Lesňák hlavičkoval nad branku. To však bylo na dlouhé minuty z hostující strany vše. Kapličtí měli sice míč častěji na svých kopačkách, domácí však důsledně bránili a v útočné fázi byli o poznání přímočařejší a díky tomu si dokázali vypracovat své příležitosti. V osmé minutě zakončoval z levé strany Kočí, Schneider zasahovat nemusel. Ve čtrnácté minutě však už musel svůj tým podržet. Na přesnou kolmici si naběhl Frnka, byl sám před brankářem, křížnou střelu po zemi kaplický gólman konečky prstů vyškrábnul na rohový kop. Domácí zahrozili i o pár minut později. Trestný kop z levé strany zahrával Soukup, hlavičkující Frnka rozvlnil pouze boční síť.

Ve 26. minutě se početná skupina kaplických fanoušků už radovala z gólu, ale jejich radost byla předčasná. Marek přesnou přihrávkou vysunul Marka Urazila, ten zakončoval před vybíhajícím Petkovem, který míč pouze zbrzdil a doputoval do prázdné branky. Za ním si vydal bránící hráč a kaplický útočník Lesňák, který skluzem míč dopravil do sítě, s ním však i hráče a po odpískání útočného faulu se skóre neměnilo.

Vzápětí přišla další spolupráce útočníků Spartaku. Z pravé strany centroval Lesňák, zakončující Urazil ve skluzu míč poslal jen do míst, kde byl připravený Petkov. Domácí se o slovo přihlásili ještě osm minut před poločasem, kdy se dostali do brejkové situace, po Kotalíkově přihrávce zakončoval Sládek slabě a Schneider snadno své čisté konto uhájil.

Rozhodl faul na Lesňáka

Po změně stran se hra spartakovců zlepšila. Domácí se stále snažili o velké nasazení, bojovnost a pozorné bránění, ale přece jenom s přibývajícími minutami bylo patrné, že si musejí často pomáhat jen za cenu faulů. V 52. minutě fauloval mimo šestnáctku pronikajícího Lesňáka brankář Petkov, a musel být hodně rád, že viděl pouze žlutou kartu. Nedlouho poté aktivního Lesňáka zastavil ve vápně faulem Filip Filip a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil kapitán Josef Gondek a nezaváhal – 0:1.

Hosté byli o přestávce svým koučem nabádáni k častější střelbě. V 57. minutě si slova trenéra vzal k srdci Čutka, Petkov s notnou dávkou štěstí zasáhl neortodoxně pomocí nohou. Po hodině hry další trestný kop pro Spartakovce. Z pravé strany poslal míč na bránu Gondek, Petkov vyrazil na rohový kop. O chvíli později na druhé straně po nepříliš povedené malé domů střídajícího Daniela, byl u míče dříve napadající Kotalík, míč poslal jen do včas vyběhnutého gólmana Schneidera. Pak další přímák v podání kaplického kapitána Gondeka. Další přímá rána na bránu, Petkov měl opět notnou dávku štěstí při zákroku. Domácí gólman měl pak plné ruce práce i při tvrdé ráně Divokého v polovině druhého dějství. O několik minut později mohli Kapličtí přidat gólovou pojistku. Trestný kop z levé strany zahrával Marek, k odraženému míči se na malém vápně dostal Hami, ale vysoko přestřelil. Domácí se sice snažili o vyrovnání, ale hosté je do vážnější příležitosti již nepustili.

V samotném závěru pak navíc zcela zbytečně Průdek sestřelil unikajícího Lesňáka a musel po červené předčasně pod sprchy. K přímému kopu se postavil Micák, jeho technický pokus si Petkov pohlídala míč vyrazil na rohový kop. Kapličtí těžké utkání proti srdnatě bojujícímu a houževnatému soupeři zvládli a dál se tak drží na průběžné první příčce.

TJ Sokol Kamenný Újezd – FK Spartak Kaplice 0:1 (0:0)

Branka: 54. Gondek z pen. Rozhodčí: Bumba – Bartůněk, Skvašík. ŽK: 3:2 (Petkov, Komberec, Kočí – Micák, Lesňák). ČK: 1:0 (90. Průdek). Diváků: 100.

K. Újezd: Petkov – Komberec, Průdek, Filip, Kočí – Mráz (72. Rožboud), Černý, Soukup (74. Mil. Svobodný), Frnka – Sládek (84. Ji. Stegbauer), Kotalík.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, M. Hami, Čutka, Gondek – F. Marek, Divoký, Micák, Vaniš (46. Daniel) – Urazil (86. Kuchař), Lesňák.

 

Napsal(a) Libor Granec | Foto JF