Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Dolní Dvořiště zabodovalo v Loučovicích, Chyšky obraly Kovářov

 
neděle, 21. dubna 2019, 09:11

AKTUALIZOVÁNO - Sousedovice musely po přestávce zabrat s Volyní, aby se vyvarovaly překvapivé ztráty s Volyní. Čkyně s novým trenérem Krullem se drží na vítězné vlně. Ve skupině D vyhrávala v sobotu pouze domácí mužstva, hostům nepovolila ani skórovat! Lídři skupin Kovářov a Olešnice doma ztráceli.

Střelecké dostihy Jakubů Lesňáka a Varyše

Ve skupině A deklasovala Kaplice šestou Sedlec a na druhý Velešín si vytvořila již tříbodový náskok. Na devíti gólech se podíleli třemi trefami bek Josef Gondek a nejlepší střelec krajských soutěží Jakub Lesňák, ten nastřílel již 34 gólů (více než třetinu gólů Kaplice). Velešín totiž na domácím hřišti ztratil dva body bezgólovou remízou se Zlatou Korunou. Hrdějovice se v předehrávce rozešly také dělbou bodů s Boršovem nad Vltavou, když bod zachránil Slavoji osm minut před koncem Miroslav Studnička. Frymburk zdolal poslední Horní Planou. V utkání, které bylo z pohledu skórování vyrovnané, o třech bodech rozhodl pět minut před koncem Václav Liebl. Poněkud překvapující je výše porážky Dřítně s Kamenným Újezdem. Po vyrovnané první půli hosté nasypali domácím čtyři góly a vysoká výhra byla na světě. Dvakrát se prosadili Viktor Kotalík a Vojtěch Mráz. Utkání dvou mužstev hrajících o záchranu soutěže podlehly doma Loučovice svému soupeři z Dolního Dvořiště, i když vývoj utkání směřoval k bezbrankové plichtě. Zlatý gól zaznamenal v devadesáté minutě po devítiminutovém pobytu na hřišti Václav Lattner. V pondělní dohrávce kola – herně rozloženého do čtyř dnů – vyhrály Netolice na hřišti roudenské rezervy. Střelecky se opět blýskl Jakub Varyš, zaznamenal hattrick a s 29 góly drží krok s kaplickým Lesňákem. Vítěz zápasu se dostal na třetí místo tabulky.

Mužstvem jara je Sedlice, Chelčice jsou bez bodu

Westra Sousedovice vyhrála ve Volyni a udržuje si dvoubodový náskok na čele skupiny B před Vacovem. Domácí vyhráli první půli, avšak ve druhé hosté skóre otočili a rozhodující trefu zaznamenal čtvrthodinu před koncem Tomáš Glazunov. Vacov si odvezl všechny body ze hřiště osecké rezervy. Po nerozhodném stavu v prvním poločasu rozhodl a výhře hostů již na začátku druhého Antonín Bujok. Třetí Strunkovice přehrály v pohodě Vlachovo Březí, všechny tři góly derby vsítil Roman Žurek ml. Venku vyhrála i Čkyně, která na dražejovském trávníku excelovala a domácím nadělila „bůra“ po vcelku vyrovnaném prvním poločasu. Sedlici, našlápnuté a mocně se dotahující na čelo skupiny, se povedl stejný kousek a v domácím prostředí deklasovala v okresním derby pěti góly v pořadí šesté Bělčice. Po dvou trefách zaznamenali Zdeněk Mikeš a David Dumský. O záchranu slibně bojující Stachy vyhrály doma s posledními Chelčicemi a na tabulkové sousedy a další ohrožené mají již pouze minimální ztrátu. Hattrickem se blýskl exvimperský Martin Šíp, který je hybnou pákou celého týmu. V souboji mužstev středu tabulky remizovala prachatická rezerva v Záblatí s Cehnicemi, když jednobodový zisk hostů zajistil Jaroslav Mára devět minut před závěrečným hvizdem rozhodčího.

Tři sta diváků na taháku v Kovářově. Většina fandila Chyškám

První Kovářov ve šlágru kola skupiny C remizoval doma v derby s Chyškami před úctyhodnou návštěvou 300 diváků, z nichž většina přijela povzbudit především fotbalovější hosty. Ti se ujali v první půli vedení díky trefě exmilevského Jan Málka. Za domácí srovnal osmnáct minut před koncem kanonýr Luboš Holub ml. Bodový odstup lídra zůstal nezměněn, neboť druhé Větrovy doma se Sepekovem také pouze remizovaly. Další zápas mužstev z vyrovnané horní poloviny tabulky dopadl také nerozhodným výsledkem. Mužstvo jara z Hradiště také ztratilo dva body s Mladou Vožicí. K remíze nejvíce přispěl mladovožický šutér Tomáš Kukla, který v první půli načínal gólový účet a v té druhé ho sedmnáct minut před koncem uzavíral. Boston Kluky přehrál o body srdnatě bojující Dolní Bukovsko. To vedlo po první půli gólem Pavla Kokeše, domácí pak třemi trefami ve druhém poločasu v průběhu patnácti minut stav otočili. Další úspěch již nepřidali, i když od 80. minuty hráli trojnásobnou přesilovku, za hosty byli od 65. minuty postupně vyloučeni Stanislav Miřatský, Petr Zahradník a Tomáš Venčovský. Překvapivá je vysoká domácí prohra Božetic se Sokolem Chotoviny. Asi ještě překvapivější je propadák Mirovic se zachraňující se Královou Lhotou, o které hosté rozhodli třemi trefami po změně stran. Další krok k udržení učinila Řepeč-Opařany, která doma vyprovodila pěti góly poslední Putim. Konec tabulky i její čelo se hodně vyrovnalo a soutěž nabízí drama až do konce soutěže.

Olešnice poprvé klopýtla, Č. Velenice získaly druhý jarní bod

Ve skupině D vedoucí Olešnice nečekaně ztratila dva body domácí plichtou s Českými Velenicemi. Po vyhrané první půli za hosty srovnával skóre deset minut před koncem utkání Robin Banašík. Lídr tabulky si přesto udržuje tříbodový náskok před Lomnicí nad Lužnicí, která se díky vítězství nad poslední Novou Bystřicí dostala před Suchdol nad Lužnicí. Ten totiž vysoko prohrál ve Slavonicích, za ty skóroval v první půli dvakrát Petr Marhoun a ve druhé také dvakrát Vojtěch Balík. Hostům se nepodařilo v tomto utkání zaznamenat gól. Čtvrté Třebětice si doma rozdělily po bodu s Ledenicemi, ve vyrovnaném zápase padlo šest gólů, domácím zachraňoval bod v 88. minutě Martin Šťastný. Nováček ze Studené si vyšlápl na třeboňskou rezervu a zatížil konto Jiskry pěti góly. Hattrick zaznamenal Libor Dvořák. Kardašova Řečice porazila v boji o setrvání v B třídě nejtěsnějším rozdílem předposlední Dobrou Vodu gólem Zdeňka Šergla již ve druhé minutě. Dobrovodští, kteří po odhlášení A třídy hrají s většinou hráčů ze zrušeného béčka, se na jaře trápí a před poslední Novou Bystřicí mají pouze jednobodový náskok.


VÝSLEDKY 18. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Slavoj Hrdějovice – FK Boršov nad Vltavou  2:2 (1:0)
Branky: 23. (pen.) Miklík, 82. Mir. Studnička – 55. Řežáb, 70. Petr Procházka.
Rozhodčí: Landík – Čarek, Stach. ŽK: 2:2 (Hrdlička ml., Jan Suchan – Filištein, Petr Procházka). Diváků: 85. Páteční předehrávka 19. 4. 2019.

FC Šumava Frymburk – TJ Smrčina Horní Planá 3:2 (1:0)
Branky: 40. a 56. Petscher, 85. Liebl – 52. Ryneš, 77. Trančík.
Rozhodčí: Hladík – Pícha, Kemény. ŽK: 2:2 (Ribár, Píšek – Koritar, T. Dinka). Diváků: 150.

TJ Dříteň – TJ Sokol Kamenný Újezd 1:5 (1:1)
Branky: 6. Pojer – 39. a 69. Kotalík, 66. a 70. Mráz, 74. Černý.
Rozhodčí: Čarek – Bezpalec, Daňhel. ŽK: 1:3 (T. Kovařík – Mráz, Filip, Svobodný). Diváků: 80.

Vltavan Loučovice – FK Dolní Dvořiště 0:1 (0:0)
Branky: 90. Lattner.
Rozhodčí: Pánek – Muzika, Janda. DFA: Kučera. ŽK: 4:6 (Fejtek, Somolík, Žák, Koutský – Jak. Kubík 2, Zeman, Macanovič, Krenauer, Rubeš). ČK: 0:1 (54. Jak. Kubík). Diváků: 97.

FC Velešín – SK Zlatá Koruna 0:0
Rozhodčí: Šíma – Ernst, Adamovič. ŽK: 4:2 (Fišer, Pomije, Šváb, K. Zatloukal – Ohnsorg, Lacko). Diváků: 150.

FK Spartak Kaplice – SK Sedlec 9:1 (3:0)
Branky: 41., 45. (pen.) a 79. Gondek, 38., 71. a 73. Lesňák, 59. Urazil, 61. Divoký, 85. Micák – 55. Hudec.
Rozhodčí: Krejník – Rous, Šudoma. ŽK: 2:2 (Daniel, Fr. Marek – Zíka, V. Šindelář). Diváků: 215.

Malše Roudné B – 1.FC Netolice 1:4 (0:2)
Branky: 1:4 (0:2), 63. Lerch - 14. Lukáš, 18., 48. a 70. Varyš.
Rozhodčí: Crkva - Křížek, Hora. DFA: Janíček. ŽK: 1:0 (J. Rezek). Diváků: 80.


SKUPINA B

TJ Dražejov – SK Čkyně 0:5 (0:1)
Branky:  53. a 60. Vojta, 11. Kasal, 74. Chalupa, 84. Děd st.
Rozhodčí: R. Novák – Slepička, Zábranský. ŽK: 1:0 (Holfeld). Diváků: 120.

TJ Sokol Stachy – FK Chelčice 3:2 (1:1)
Branky: 23., 79. a 84. Martin Šíp – 29. Lad. Benedikt, 56. Ond. Benedikt.
Rozhodčí: Vejčík – Kovařík, Trněný. DFA: Bicek. ŽK: 1:2 (Jan Dvořák – Lad. Benedikt, Turek). Diváků: 100.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – FC Vlachovo Březí 3:0 (2:0)
Branky: 26., 35. a 61. Žurek.
Rozhodčí: Zabilka – Studený, Šíma. ŽK: 1:2 (Vá. Beneš – Kalčík, Kužvart). Diváků: 140.

FK Slavoj Volyně – FC WESTRA Sousedovice 1:2 (1:0)
Branky: 26. Hájek – 68. Duba, 76. T. Glazunov.
Rozhodčí: Slepička – R. Novák, Homola. ŽK: ŽK: 1:4 (Pat. Gašpar – T. Glazunov, Hrach, Mráz, 74. Milan Glazunov). Diváků: 180.

TJ Sokol Sedlice – TJ Sokol Bělčice 5:0 (1:0)
Branky: 10. a 50. Mikeš, 56. a 63. Dumský, 81. Čapek.
Rozhodčí: Ovčáček – Schwarz, Rynda. ŽK: 1:2 (Mikeš – Hevera, Páca). Diváků: 120.

FK Tatran Prachatice B – TJ Sokol Cehnice 3:3 (2:0)
Branky: 35. a 61. Kochma, 32. Tesárek – 50. Krejsa, 58. Nedvěd, 81. Mára.
Rozhodčí: P. Šťastný – Klimeš, Háša. ŽK: 3:2 (Kubát, Grametbauer, Janošťák – Nedvěd, Mára). Diváků: 50. Hráno v Záblatí.

TJ Osek B – SK Vacov 2:3 (2:2)
Branky: 8. Jan Hoch, 32. Lávička – 39. a 49. Ant. Bujok, 17. Luk. Král.
Rozhodčí: Ovčáček – Kadlec, Raba. ŽK: 1:2 (Lávička – Jar. Červenka, Makas). Diváků: 100


SKUPINA C

SK KAVAS Větrovy – TJ Sokol Sepekov  2:2 (1:1)
Branky: 22. (pen.) Mir. Trnka, 77. Jan Sedláček – 11. Luk. Hadáček, 74. Tupý.
Rozhodčí: Dimitrov – Hučík, Voborský (laik). ŽK: 1:3 (Dvořák – Petr Palus, Voj. Doubek, Bolek). Diváků: 100.

1.FC Boston Kluky – TJ Dolní Bukovsko  3:1 (0:1)
Branky: 48. Zd. Blažek, 54. Voj. Košatka, 63. Mart. Němec – 26. Kokeš.
Rozhodčí: M. Mráz – Frček, Třeštík. ŽK: 1:7 (Voj. Košatka – Stan. Miřatský 2, Zahradník 2, Kokeš, Venčovský, Jos. Cihla). ČK: 0:3 (65. Stan. Miřatský, 78. Zahradník, 79. Venčovský). Diváků: 60.

TJ ZD Kovářov – FC Chyšky  1:1 (0:1)
Branky: 72. Luboš Holub ml. – 26. Jan Málek.
Rozhodčí: Trkovský – Landík, Matyš. DFA: Pípal. ŽK: 3:0 (Vlna, Jarošík, Luk. Faukner). Diváků: 300.

TJ Božetice – TJ Sokol Chotoviny 3:0 (2:0)
Branky: 3. Bondarev, 11. Vrhel, 70. Cetkovský.
Rozhodčí: Hučík – Dimitrov, Tanáč. ŽK: 1:2 (Mich. Němec – Mendel, Dvořák). Diváků: 120.

SK Mirovice – TJ Králova Lhota 0:3 (0:0)
Branky: 58. Příborský, 68. Holec, 90. Markvart.
Rozhodčí: Řehoř – Klimeš, Peklo. ŽK: 1:5 (Slavík – Markvart, Holec, Vařenka, Kunt, Tvrzský). Diváků: 100.

FK Řepeč-Opařany – TJ Sokol Putim 5:1 (2:1)
Branky: 22. a 57. M. Pražma, 71. a 82. Mikšovský, 14. Vlk – 20. Milan Nousek.
Rozhodčí: Mir. Pečenka – Syrovátka, Mraček. DFA: Eibl. ŽK: 3:2 (Smutný, Novák, Mich. Koktan – Mart. Souhrada, Holan). Diváků: 70.

TJ Hradiště – TJ Sokol Mladá Vožice 2:2 (1:1)
Branky: 21. Marek Valach, 53. Ond. Matějka – 18. a 73. T. Kukla.
Rozhodčí: Ct. Novotný – Kocina, Záhorský. DFA: Albrecht. ŽK: 1:1 (Výrostek – Pešek). Diváků: 90


SKUPINA D

TJ Studená – TJ Jiskra Třeboň B  5:0 (2:0)
Branky: 16., 61. a 64. Dvořák, 40. Maška, 89. Brunner.
Rozhodčí: Hošek – Talíř, Janák. ŽK: 2:4 (Doležal, Bartoň – Beníšek, Jak. Veselý, Zvánovec, Holý). Diváků: 90.

TJ Sokol Slavonice – Sokol Suchdol nad Lužnicí  4:0 (2:0)
Branky: 14. a 36. Marhoun, 60. a 81. Voj. Balík.
Rozhodčí: Talíř – Hošek, Janák. ŽK: 3:5 (Trávníček, Voj. Balík, Mašek – Trmal 2, Jak. Záruba, Rad. Arenberger, Kubašta). ČK: 0:1 (73. Trmal). Diváků: 111.

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – TJ Jiskra Nová Bystřice 2:0 (1:0)
Branky: 20. (pen.) Pancíř, 59. Krejník.
Rozhodčí: Křížovský – Šťastný, Rous. ŽK: 0:1 (Schramhauser). Diváků: 80.

FK Kardašova Řečice 1922 – SK Dobrá Voda 1:0 (0:0)
Branky: 2. Šergl.
Rozhodčí: Vican ml. – Blažek, Zd. Havlík. DFA: J. Urban. ŽK: 3:0 (Tejml, Časta, Kupka). Diváků: 80.

FK Sokol Třebětice – TJ Slavoj Ledenice 3:3 (1:1)
Branky: 14. Pokorný, 50. Voj. Habr, 88. Šťastný – 7. Švarc, 69. Winkler, 77. Fencl.
Rozhodčí: Barva – Prinz, Vican ml. ŽK: 0:3 (Svoboda, Volf, Kadlec). Diváků: 140.

Sokol Olešnice – Lokomotiva Č. Velenice 2:2 (0:1)
Branky: 57. Koktavý, 60. Drtina – 19. Zemánek, 80. Banašík. Rozhodčí: Křížek – Hladík, Špelina. ŽK: 1:4 (Drtina – Fr. Dvořák, Mikudim, Banašík, Filip). Diváků: 100.

SK Mladé – volno


 
 
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama