Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Překvapení v B třídě: oslabené Stachy porazily Vacov

 
pondělí, 8. dubna 2019, 19:39

O velké překvapení se o víkendu v B třídě postaraly poslední Stachy. V šumavském derby nejenže porazily druhý Vacov, ale navíc zvládly sedmdesát minut v oslabení. Nečekané body vystřelili Klose s Pešlem.

I když postavení v tabulce jasně favorizovalo do té doby druhé hosty, šumavské derby nikdy nemívá předem daného vítěze. Domácí, kteří se před úvodním hvizdem krčili u dna tabulky, do utkání vstoupili lépe a již ve 12. minutě z přímého kopu posadil D. Pek míč na hlavu A. Klosemu a ten nekompromisně zavěsil – 1:0.

Nedlouho poté se dožadoval pokutového kopu po souboji ve vápně M. Šíp, ale rozhodčí to viděl jinak. O malou chvíli později již na druhé straně sudí penaltu odpískal a D. Vítovec srovnal na 1:1. Stachovští se cítili ukřivděni a M. Šíp si za protesty vykoledoval žlutou kartu. Po pár minutách opět Šíp fauloval a po druhé žluté musel pod sprchy.

Skórovali v oslabení

Domácí přesto udeřili ještě jednou. Ve 28. minutě po pěkné kombinační akci stihl hostující brankář Klas míč pouze vyrazit a agilní J. Pešl vrátil vedení na stranu Stach – 2:1. Pak emoce trochu opadly a diváci se začali fotbalem bavit. Domácí pozorně bránili a hosté, vědomi si početní převahy, si kombinační hrou vytvořili převahu. Gól však již do přestávky nepadl.

Ve druhém poločase prvních nejprve Stachy dokázaly hrát na polovině soupeře, pak ale postupně tlak Vacova sílil. Hrálo se před brankou Šebánka, který předvedl perfektní zákroky a když už na míč nedosáhl, pomohlo mu břevno. Vacovští hráči neměli prostě v zakončení štěstí anebo dostatek kvality a vyrovnávací gól se jim vstřelit nepodařilo. Stachy tak o deseti lidech ubránili celých sedmdesát minut a berou nečekané tři body.

Sokol Stachy – SK Vacov 2:1 (2:1)

Branky: 5. Klose, 28. Pešl – 19. (pen.) Dom. Vítovec. Rozhodčí: P. Šťastný – Studený, Zloch. ŽK: 8:2 (Mart. Šíp 2, Pek, Červený, Kroupa, Hovorka, Pešl, Záleský – Zábranský, Luk. Král). ČK: 1:0 (20. Martin Šíp). Diváků: 100.

Sokol Stachy: Šebánek - Kroupa, Eigner, Švarc, Červený, Šíp, Pek, Pešl, Záleský, Klose, Dvořák. Střídali: Foltýn, Vozobule, Heidenreich, Hošek, Hovorka.

Napsal(a) (ta) | Foto Sokol Stachy