Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lesňák vystřelil Kaplici skok na první místo

 
úterý, 2. dubna 2019, 09:36

V sobotním krásném odpoledni se Kapličtí představili ve Zlaté Koruně. Předchozí tři vzájemné duely vždy skončily výhrou hostů. Spartakovci chtěli svému hostiteli oplatit podzimní domácí prohru, ale též věděli, že na specifickém zlatokorunském hřišti je nečeká vůbec nic snadného.

První zahrozili ve třetí minutě hosté. Micák na levé straně vysunul Urazila, na přetažený centr si naběhl Lesňák, zakončoval z první, z úhlu však míč mezi tři tyče nenasměroval. Zanedlouho mohli skóre zápasu otevřít domácí. Po levé straně pronikl až do vápna Steinocher, tvrdou ránu stačil Schneider vyrazit, k balónu se dostal dobíhající Sláma, proti kterému se stačil Schneider postavit a ani jeho ránu za svá záda nepropustil. Jinak však měli míč častěji na svých kopačkách hosté.

Domácí se snažili o pozorné bránění, hráli jednoduše a zhuštěnou obrannou nedávali Kaplickým moc šancí. V devatenácté minutě zahrávali hosté standardní situaci. Po rohovém kopu Marka se k hlavičce dostal Hami, gólman Schwarz stačil míč vyrazit. V polovině první půle pokoušel střelecké štěstí Divoký, míč skončil ve Schwarzových rukavicích. Po půlhodině hry pro změnu kaplický brankář Schneider pohlídal zakončení Slámy.

V posledních patnácti minutách prvního poločasu měli aktivnější hosté několik střeleckých pokusů, ale na bezbrankový stav to nemělo žádný vliv. Nejprve střílel z větší vzdálenosti Marek, Schwarz střelu po zemi kryl. Vzápětí po Danielově přihrávce pálil tvrdě Divoký, míč však prolétl nad břevnem Zlatokorunské svatyně. Krátce před přestávkou si pak Schwarz pohlídal nepříjemnou skákavou střelu Štrbačky. Do kabin se tak šlo ze neměnného stavu.

Přesnou mušku měl jen Lesňák

Po změně stran nejprve zahrozili domácí a to díky své zimní posile Janu Slámovi. Ten se protáhl po pravé straně, přízemní přihrávkou hledal před brankou nabíhajícího spoluhráče Milana Homera, ale ten ve skluzu na míč nedosáhl. Hosté se snažili být trpělivý a čekat na svou příležitost. V 58 minutě se po rohovém kopu dostal do zakončení z dobré pozice Daniel, ale střela byla slabá a skončila v rukavicích připraveného gólmana Schwarze.

Po hodině hry se Kapličtí vytouženého gólu dočkali. Rozjeli kombinační akci, Micák posunul míč Gondekovi, ten na levé straně vysunul Daniela, který pronikl do vápna a po přízemním centru poslal balón pod břevno Jakub Lesňák – 0:1. Nedlouho poté mohl po zbytečné ztrátě na polovině hřiště srovnat skóre rychlonohý Sláma, křížný pokus se však mezi tři tyče nevešel. Na druhé straně vyslal tvrdou ránu z levé strany střílející kapitán Gondek, Schwarz stačil ránu s námahou vyboxovat.

Kapličtí si s přibývajícími minutami více hlídali své jednobrankové vedení, o které nehodlali přijít. Snažili se být pozorní v obraně a případně pojistit výhru druhým gólem. Příležitost se jim naskytla až krátce před závěrem, kdy dělovka Divokého zatřásla břevnem Schwarzovy svatyně. Krátce na to pak po Gondekově centru z levé strany měl gól na hlavě střídající Pál, ale hlavičkoval nepřesně. Domácí se přes veškerou snahu do vážnější příležitosti již nedostali, a tak mohli důležitou výhru a zisk tří bodů slavit Kapličtí.

Utkání se hrálo v dobré atmosféře, před na Zlatokorunské poměry rekordní návštěvou. Spartak přijelo podpořit několik desítek fanoušků a skupinka nejhlučnějších svým skandováním vyprovokovala k hlasitému fandění i skupinku domácích příznivců, a tak se hrálo ve velmi pěkné fotbalové atmosféře, ke které přispěl svým kvalitním výkonem i hlavní arbitr Roman Novák.  

SK Zlatá Koruna – FK Spartak Kaplice 0:1 (0:0)

Branka: 60. Lesňák. Rozhodčí: R. Novák – Muzika, Reitinger. ŽK: 1:1 (Štěpánek – Urazil). Diváků: 120.

Zl. Koruna: Schwarz – Štěpánek, Weinhard, Zayml, Lacko - Steinocher (58. Fuciman), Rapčan, Ohnsorg, Rychtář - Homer, Sláma.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Kebl, M. Hami, Gondek – Daniel (70. Vaniš), Divoký (88. Kuchař), Micák (76. Čutka), F. Marek – Urazil (86. Pál), Lesňák.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec