Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Dříteň táhl kanonýr Smékal, desetigólová přestřelka ve Vacově. Olešnice poskočila do čela

 
pondělí, 1. dubna 2019, 17:07

Poslední Stachy (sk. B) nevzdávají boj o udržení. Na hřišti prvních Sousedovic uhrály cennou bezgólovou remízu. Vacov otáčel nepříznivý stav 3:4 s předposledními Chelčicemi třemi góly v závěrečné desetiminutovce. Dříteň čtyřmi góly kanonýra Tomáše Smékala nezaváhala u poslední H. Plané. Velešín podlehl Boršovu a na první pozici skupiny A se vyšvihla Kaplice. Mladá Vožice úspěšně stíhá lídra Kovářov (sk. C), ztrátu stáhla na dva body.

Derby u Lipna bez gólů, ale s kartami

Ve skupině A zvítězila Kaplice na hřišti Zlaté Koruny gólem Jakuba Lesňáka a vyšvihla se díky zaváhání vedoucího Velešína v Boršově na první místo. Velešín sice vedl od první minuty, avšak do poločasu domácí srovnali skóre utkání. Dvanáct minut před koncem otočil Jan Gruber a rozhodl o tom, že dosavadní lídr tabulky prohraje. V dobré jarní formě se prezentují Netoličtí. Výhrou v Kamenném Újezdu, hlavně díky hře v první půli, se v tabulce dostali na třetí místo. Povinné tři body získala Dříteň výhrou v Horní Plané, když všechny jejich docílené čtyři trefy zaznamenal Tomáš Smékal. Sedlec o gól přehrál rezervu Malše Roudné. Střelecky se dařilo Václavu Šindelářovi, který zajistil dvěma góly domácím všechny body. Předposlední Dolní Dvořiště urvalo bod s Hrdějovicemi gólem Michaela Tesaře, který vsítil pět minut před závěrečným hvizdem rozhodčího. Frymburk se rozešel smírně s Loučovicemi po bezbrankovém stavu. V utkání nebyly vidět góly, ale rozhodčí udělil jedenáct karet při skóre 2:9 (z toho hostům jednu červenou).

Neztratila už jen Sedlice, dvakrát vyhrála

Vedoucí Sousedovice (skupina B) si i přes ztrátu dvou bodů na domácím trávníku s posledním Sokolem Stachy udržely své postavení lídra. Strunkovice totiž doma prohrály se Sedlicí. Ta svůj dvoubrankový náskok vytvořený v prvním poločasu udržela a stoupá vzhůru tabulkou. S návratem Zdeňka Mikeše z Blatné, který zaznamenal minutu před přestávkou druhý gól, výrazně ožila. Vacov vyhrál divokým hokejovým skóre doma nad Chelčicemi a posunul se na druhou příčku. Chelčice až do 80. minuty hry vedly o gól. Domácí však třemi zásahy v poslední desetiminutovce otočili skóre zápasu a zaslouženě vyhráli. Autorem tří gólů byl Filip Zitta, z toho jeden zaznamenal proměněním pokutového kopu. Čtvrtá Čkyně přenechala dva body Volyni, když stav utkání dvacet minut před koncem srovnával Václav Turek z penalty. Bělčice na domácím hřišti remizovaly s prachatickou rezervou. Vlachovo Březí porazilo osecké béčko 1:0 a posunulo se tím do středu tabulky. Autorem jediného úspěchu byl Pavel Brzobohatý, který již v 10. minutě proměnil penaltu.

Putim přenechala chvost Řepči

Lídr skupiny C Kovářov přivezl bod ze hřiště Chotovin a udržel si první pozici. Na druhé místo poskočila Mladá Vožice, jedenácté Dolní Bukovsko zdolala pouze nejtěsnějším rozdílem. Bukovsko jako jediné na jaře neskórovalo. Pozici ztrácejí Větrovy, po velmi kvalitním podzimu podruhé prohrály, tentokrát v Chyškách. Chyšky se dvěma vítěznými zápasy v jarní části soutěže posunuly již na čtvrté místo s minimální ztrátou na čelo. Mužstvo Řepče-Opařan se propadlo díky domácí prohře na poslední místo. To ostatní ohrožené celky bodovaly. Putim hostila Mirovice z opačného pólu tabulky. A překvapivě to byli domácí, kteří byli dlouho lepším týmem, i když celých devadesát minut odehráli bez jediného střídání. Na přestávku šli s jednogólovým vedením (trefil se trenér FC Písek Milan Nousek) a ve druhé půli měli dokonce šance na jeho navýšení. Pak však hosté hodně přidali a dvěma góly otočili skóre ve svůj prospěch. Putimští zachraňovali alespoň bod gólem z penalty minutu před koncem Patrik Basarabou, to už stál v mirovické bráně za vyloučeného Zdeňka Čejdíka jeho jmenovec Hurtala. Vysokého vítězství doma dosáhla poslední Králova Lhota se Sepekovem, tímto počinem se posunula již na 12. pozici. Obě pečetící branky zaznamenal Jan Mašek. Boston Kluky prohrál doma s Božeticemi. Ty odehrály celý druhý poločas bez vyloučeného Jiří Fary. To jim však moc nevadilo a konečný výsledek stanovil vítězným gólem Josef Fara v 56. minutě hry. Snaha domácích o vyrovnání byla marná.

Vedoucí trojka padla, lídrem je Olešnice

Ve skupině D první tři mužstva tabulky shodně prohrála. A toho využil čtvrtý v pořadí Sokol Olešnice, který trénuje Martin Havel (syn Lukáš je obráncem Dynama ČB), a díky druhé venkovní výhře na hřišti druhých Třebětic se vyšvihl na první místo. Po vyrovnané první půli zaznamenal v průběhu devíti minut tři góly a bylo vymalováno. Velký posun tabulkou směrem o tři místa vzhůru zaznamenala i třeboňská rezerva. V domácím prostředí porazila vedoucí Suchdol, když všechny góly padaly až po přestávce. Druhá Lomnice prohrála 0:3 u předposlední Dobré Vody. Ta na druhé vítězství v sezoně čekala dlouhých devět zápasů (prvně zvítězila 9. září 2018!). Na pomezí (AR2) mával Martin Lafata, bratr bývalého kanonýra. Slavoj Ledenice získal všechny body domácí výhrou nad Studenou, po nerozhodném prvním poločasu šli domácí na začátku druhé části hry do vedení, výhru pečetil v 86. minutě nestárnoucí Michal Bez, který se po skončení aktivní činnosti vrátil zpět na trávník a vydatně vypomáhá hrou i zkušenostmi. Poslední Nová Bystřice svůj zápas nehrála, měla totiž volný termín. Mladé remizovalo bezgólově se Slavonicemi, České Velenice s Kardašovou Řečicí, když hosté neudrželi dvoubrankový náskok z první půle. Remízu zachránil gólem osm minut před koncem zápasu Václav Samec.


VÝSLEDKY 15. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

SK Sedlec – TJ Malše Roudné B 2:1 (1:1)
Branky: 41. a 68. Šindelář – 39. (pen.) Hřib.
Rozhodčí: Pánek – Muzika, Pileček. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 3:1 (Šindelář, Milan Pešek, Mart. Pešek – Pat. Růžička). Diváků: 50.

TJ Smrčina Horní Planá – TJ Dříteň 1:4 (0:2)
Branky: 59. Koritar – 24., 26., 51. a 74. Smékal.
Rozhodčí: Picka – Talíř, Kemény. ŽK: 5:2 (Truhlář, Kvasnička, Boháč, Komžák, Brůha – Smékal, Ond. Moudrý). Diváků: 80.

FK Dolní Dvořiště – TJ Slavoj Hrdějovice 1:1 (0:1)
Branky: 85. Tesař – 19. Fr. Stráský.
Rozhodčí: Kabele – Krejník, Janda. DFA: Jiří Urban. ŽK: 3:2 (Doucha, Kouba, Kubík – Ridvan, Hrdlička). Diváků: 80.

FK Boršov nad Vltavou – FC Velešín 2:1 (1:1)
Branky: 30. Lepša, 78. Gruber – 1. Pomije.
Rozhodčí: Krejník – Kabele, Pileček. DFA: Albrecht. ŽK: 3:2 (Pokorný, Gruber, Fessl – Grznárik, K. Zatloukal). Diváků: 80.

FC Šumava Frymburk – Vltavan Loučovice 0:0
Rozhodčí: Talíř – Picka, Adamovič. ŽK: 2:8 (Budík, R. Mertl – Dudla 2x, Matulík, Karták, Havierník, Mich. Toman, Hamburg, Koutský). ČK: 0:1 (71. Václav Dudla). Diváků: 100.

TJ Sokol Kamenný Újezd – 1.FC Netolice 3:4 (1:4)
Branky: 35. a 59. Svobodný, 64. Soukup – 9. a 19. V. Vlášek, 44. Jirkovský, 45. Rokůsek.
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Skvašík. ŽK: 2:1 (Rožboud, Šafka – Urban). Diváků: 63.

SK Zlatá Koruna – FK Spartak Kaplice  0:1 (0:0)
Branka: 60. Lesňák.
Rozhodčí: Rom. Novák – Muzika, Reitinger. DFA: Pípal. ŽK: 1:1 (Štěpánek – Urazil). Diváků: 120.


SKUPINA B

SK Vacov – FK Chelčice 6:4 (2:2)
Branky: 30., 60. (pen.) a 80. Zitta, 22. Jar. Ketzer, 81. Luk. Král, 89. A. Bujok – 17. a 64. Šácha, 32. O. Benedikt, 55. L. Benedikt.
Rozhodčí: Syrovátka – Vejčík, Heinzl. ŽK: 2:2 (Zábranský, M. Mls – O. Benedikt, L. Benedikt). Diváků: 100.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – TJ Sokol Sedlice 0:2 (0:2)
Branky: 21. Fil. Rakovan, 44. Mikeš.
Rozhodčí: Prinz – Mir. Pečenka, Trněný. DFA: Kučera. ŽK: 3:3 (Mart. Dvořák, Jiří Němeček st., Pravda – Němec, Klíma ml., Čapek). Diváků: 50.

FC Westra Sousedovice – Sokol Stachy 0:0
Rozhodčí: Kadlec – P. Šťastný, Krejčík. ŽK: 3:1 (Mráz, Hrach, Kacetl – Červený). Diváků: 150.

FC Vlachovo Březí – TJ Osek B 1:0 (1:0)
Branky: 10. (pen.) Brzobohatý.
Rozhodčí: Hnilička – Pánek, Barták. ŽK: 1:2 (Kravčenko – Diviš, Jiří Hájek). Diváků: 70.

Sokol Cehnice – TJ Dražejov 0:0
Rozhodčí: Hošek – Crkva, Mondek. DFA: Němeček. ŽK: 2:1 (Nedvěd, Vaněk – Drnek). Diváků: 60.

TJ Sokol Bělčice – FK Tatran Prachatice B 1:1 (1:0)
Branky: 6. Ráž – 67. Šabršula.
Rozhodčí: Schwarz – Klimeš, Jáchim. ŽK: 3:0 (Hevera, Luk. Krameš, Ježek). Diváků: 90.

SK Čkyně – SK Slavoj Volyně 1:1 (0:1)
Branky: 71. (pen.) V. Turek – 12. Mack.
Rozhodčí: Vejčík – Syrovátka, Zloch. ŽK: 2:3 (Formánek, Pešek – Holín, Myslivec, Mack). Diváků: 150.


SKUPINA C

FK Řepeč-Opařany – TJ Hradiště 1:2 (0:2)
Branky: 56. Kravar – 20. Nimburský, 40. Matějka.
Rozhodčí: Dimitrov – Kovařík, Kollárik. ŽK: 1:1 (Kravar – Matějka, Zabloudil). Diváků: 60.

TJ Sokol Putim – SK Mirovice 2:2 (1:0)
Branky: 34. Milan Nousek, 89. (pen.) Basaraba – 62. Jelínek, 86. Jak. Převrátil.
Rozhodčí: Kovařík – Dimitrov, Třeštík. ŽK: 2:2 (Vlach, Holan – Jak. Převrátil, Hurtala). ČK: 0:1 (75. Zdeněk Čejdík). Diváků: 62.

TJ Sokol Mladá Vožice – TJ Dolní Bukovsko 1:0 (1:0)
Branka: 19. Smetana.
Rozhodčí: Svoboda – Blažek, Váňa. ŽK: 2:2 (Smetana, T. Kukla – Kotyza st., Stan. Miřatský). Diváků: 120.

TJ Sokol Chotoviny – TJ ZD Kovářov 1:1 (1:1)
Branky: 18. Vácha – 32. Hubička.
Rozhodčí: M. Mráz – R. Šťastný, Pinc. ŽK: 4:0 (Pavlíček, Mendel, Jan Turek, Bondarev). Diváků: 80.

1.FC Boston Kluky – TJ Božetice 1:2 (1:1)
Branky: 27. Mir. Štěpán – 11. Jiří Fara, 56. Jos. Fara.
Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Tanáč. ŽK: 3:3 (Ond. Fučík, Kůs, Humr – Jiří Fara, Jos. Fara, Dušek). ČK: 0:1 (45. Jiří Fara). Diváků: 70.

FC Chyšky – SK KAVAS Větrovy 2:1 (0:0)
Branky: 48. Lívanec, 56. Vá. Kosík – 81. Cába.
Rozhodčí: Bumba – Rous, Tanáč. ŽK: 2:2 (Lívanec, Šimák – Mich. Jelínek, Jar. Klejna). Diváků: 100.

TJ Králova Lhota – TJ Sokol Sepekov 4:1 (2:0)
Branky: 65. a 83. Mašek, 24. Kubát, 29. Voj. Maštalíř – 50. Matěj Kotrba.
Rozhodčí: Křížovský – Černý, Peklo. ŽK: 1:2 (Voj. Maštalíř – P. Palus, Matěj Kotrba). Diváků: 50.


SKUPINA D

TJ Slavoj Ledenice – FK Studená 3:1 (1:1)
Branky: 25. Kadlec, 48. Volf, 86. Bez – 15. Lib. Dvořák.
Rozhodčí: Mir. Vican ml. – Bumba, Buřič. ŽK: 2:3 (Fencl, Kubec – Bartoň). Diváků: 80.

SK Mladé – TJ Sokol Slavonice 0:0
Rozhodčí: Pícha – Hladík, Hora. DFA: Janíček. ŽK: 2:2 (Šťastný, Moudrý – Mašek). Diváků: 60.

FK Sokol Třebětice – TJ Sokol Olešnice 1:4 (1:1)
Branky: 33. Švarc – 45. Koktavý, 71. T. Chvátal (vlastní), 79. Horelica, 80. Drtina.
Rozhodčí: R. Šťastný – Svoboda, Devera. DFA: Bicek. ŽK: 1:4 (T. Chvátal – Horelica, Lechner, Hanzal, Smolen). Diváků: 100.

SSK Dobrá Voda – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí 3:0 (1:0)
Branky: 31. Ct. Novotný, 55. Choboda, 89. Klimeš.
Rozhodčí: Vítek – Slepička, Lafata. ŽK: 4:1 (Peleška, Ct. Novotný, Novák, Klimeš – Kabele). Diváků: 80.

Lokomotiva Č. Velenice – FK Kardašova Řečice 1922 2:2 (0:2)
Branky: 48. Fiala, 82. Samec – 31. Kovář, 37. Šergl.
Rozhodčí: Ovčáček – Studený, Valeš. ŽK: 3:3 (Mikudim, Jabůrek, Fr. Dvořák – Madar, Janeček, Bílek). Diváků: 100.

TJ Jiskra Třeboň B – Sokol Suchdol nad Lužnicí 3:1 (0:0)
Branky: 46. Průcha, 58. Čábela, 89. Holý – 61. Fil. Rácik.
Rozhodčí: Picka – Saidl, Ernst. ŽK: 3:1 (Bartl, Kopecký, Průcha – Kubašta). Diváků: 100.

Nová Bystřice – volno


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle, Libor Granec