Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby Kaplice s Frymburkem patřilo domácím spartakovcům

 
úterý, 26. března 2019, 18:39

V prvním jarním střetnutí I. B třídy Kapličtí hostili v derby zápase frymburskou Šumavu, kterou vedl do utkání jako trenér Erik Koršala. Před slušnou návštěvou vyhráli zaslouženě 5:0.

Úvodní desetiminutovka byla taková oťukávací. V desáté minutě spartakovci zahrávali standardní situaci. Po centru Marka z levé strany hlavičkoval v dobré pozici Lesňák, ale jen do míst, kde by připravený gólman Vítek. Hned v následující se domácí příznivci mohli radovat. Marek uvolnil do šance Marka Urazila, ten vyběhnutého Vítka prostřelit nedokázal, ale odraženého míče se vlevo ve vápně ujal kapitán Josef Gondek a prudkou ranou na přední tyč propálil frymburského strážce svatyně – 1:0.

Hosté se k ohrožení domácího brankáře dostávali jen velice sporadicky. V osmnácté minutě po zpětné přihrávce Vágnera byl v dobré střelecké pozici Milan Račák, ale střela mu příliš nesedla a Schneider míč v pohodě lapil. O chvíli později měl gól na kopačce kaplický útočník Lesňák, ale zakončení se mu příliš nepovedlo a skóre zůstávalo neměnné.

Kapličtí byli při chuti a druhý gól byl doslova na spadnutí. Na pravé straně se pěkně do vápna protáhl Daniel, zpětnou přihrávkou oslovil Lesňáka, gólové střele se do cesty postavil bránící kapitán Šisler. V polovině prvního dějství už to přece jenom bylo o dva. Na půlce byl nedovoleně zastaven Lesňák. Trestný kop Micák okamžitě rozehrál na nabíhajícího Františka Marka, ten se zleva dostal do vápna, prakticky všichni přítomní očekávali přihrávku na volné spoluhráče před brankou, jenomže následovala střela na přední tyč a Vítek byl krátký – 2:0.

Až poté se opět připomněli po delší době i hosté. Tečovaná střela Rillicha se mezi tři tyče nevešla. Po následném rohovém kopu Budíka, hlavičkoval v dobré pozici kapitán Šisler, ale jeho pokus byl hodně nepřesný. Ve 33. minutě měl dost starostí frymburský gólman Vítek, aby zpod břevna vytáhl nepovedený centr Štrbačky. V 37. minutě měli spartakovci výhodu přímého kopu. K jeho provedení se postavil Gondek, branku Frymburku těsně minul. Vzápětí vlevo ve vápně se snažil uvolnit Divoký, ač nebyl v nebezpečném prostoru, tak jej nedovoleně atakoval Roman Mertl a pískala se penalta. Na bílý bod si míč postavil Josef Gondek a nezaváhal – 3:0. Tímto výsledkem skončil i celý první poločas, po kterém byli Kapličtí na nejlepší cestě k tříbodovému zisku.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Dále diktovali tempo hry domácí fotbalisté. Po třech minutách hry nebezpečně pálil Divoký, Vítek neméně povedeným zákrokem míč za svá záda nepustil. Po dalším protiútoku Vaniš uvolnil na levé straně Urazila, po jeho přesné nabídce zakončoval na zadní tyči zblízka Lesňák, ale ani v tomto případě Vítka překonat nedokázal. Čtvrtého gólu se fanoušci Spartaku dočkali v 57. minutě po akci střídajících hráčů. Tomáš Kebl po minutě na hřišti parádním pasem vybídl na levé straně rozběhnutého Jakuba Vaniše, který prudkou přízemní ranou k bližší tyči Vítka překonal – 4:0.

Nejblíže gólu byli hosté asi po hodině hry. Rohový kop z pravé strany zahrával Budík, na centr si naběhl Flöring, ale hlavičkoval těsně nad břevno. Na druhé straně po pěkné kombinaci zakončoval Divoký, skóre se ale neměnilo. Blízko hattricku byl kapitán Gondek, po rohovém kopu Vaniše ale v gólové pozici hlavičkoval mimo.

Definitivní podobu výsledku pak dali Spartakovci sedm minut před koncem, kdy se diváci dočkali vytouženého „bůra“ , které se svým skandováním dožadovali. Aktivní Vaniš pronikl po levé straně, po jeho přihrávce Aibl ve vápně přiťukl míč Jakubu Lesňákovi, který přízemní ranou uzavřel střelecký účet na konečných 5:0. Vítězství domácích bylo naprosto zasloužené a zcela po zásluze si do tabulky připsali další tři body.  

FK Spartak Kaplice – FC Šumava Frymburk 5:0 (3:0)

Branky: 11., 38. pen. Gondek, 23. F. Marek, 57. Vaniš, 83. Lesňák. Rozhodčí: Krejník – Kabele, Šudoma. ŽK: 3:1 (F. Marek, Divoký, Lesňák – Píšek). Diváků: 190.

Kaplice: Schneider – Štrbačka (60. Kuchař), M. Hami, Čutka, Gondek - Daniel, Divoký, P. Micák (79. Aibl), F. Marek (46. Vaniš) - Urazil (56. Kebl), Lesňák.

Frymburk: Vítek – R. Mertl, Šisler, Píšek, Ribár - Vágner (86. Vacula), M. Račák, Flöring, Mrázik - Budík, Rillich. 

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec