Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Smutná zpráva. Zemřel bouřlivák a fotbalový nadšenec Jaroslav Hule

 
úterý, 19. března 2019, 12:59

V neděli v podvečer odešel náhle do fotbalového nebe ve věku 58 let kamarád, gólman a „sparťan“ Jaroslav Hule ze Zlivi.

Prošel několika kluby jako hráč, asistent trenéra i trenér – Zliv, Dynamo ČB, Třeboň, Dívčice, Sokol Krč, Netolice, Vodňany, Prachatice, Strunkovice, Pištín, Vlachovo Březí.

V sobotu odpoledne naposledy usedl na trenérskou lavičku Vlachova Březí při přátelském utkání v jemu blízkých Bavorovicích.

Smutná zpráva zasáhla nejen fotbalové kruhy. „Je to pro nás všechny šok. Ještě v sobotu jsme se po zápase u nás v Bavorovicích bavili, že si v týdnu zavoláme. S Jardou jsem byl v pravidelném kontaktu. Vzpomínám, jak jsme se vždycky špičkovali, on byl zarytý sparťan, já zase slávista. Byli jsme kamarádi, znali jsme se dlouho. Dokonce jsme proti sobě i hráli. Chytal v Dívčicích, když vyhrály kraj, kryl záda Kerlovi. Pak se mnou trénoval čtyři roky ve Vodňanech a dva ve Zlivi. Pověstný byl svou zimní přípravou, kdy klukům naordinoval běhání do kopce s poleny na ramenou nebo pneumatikou od auta přivázanou na provazu kolem pasu. To byla stará trenérská škola. A byl to takový borec, že to s o dvacet let mladšími kluky dělal taky! Je to velká ztráta, bude nám chybět,“ posteskl si dlouholetý parťák Karel Franěk. „Ještě jsme si plánovali, jak tu společnou šedesátku za dva roky oslavíme společně,“ dodal smutně Franěk.

Poslední rozloučení se uskuteční v českobudějovickém krematoriu ve čtvrtek 21. 3. 2019 ve 13 hodin.  

Napsal(a) Redakce | Foto Milan Šíma