Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice nepojistila náskok a Hrdějovice trestaly

 
pondělí, 11. března 2019, 19:42

V souboji o konečné třetí místo byl duelem týmů hrajících oblastní I. B třídu. Výsledky na Hlubocké zimní lize favorizovaly spartakovce z Kaplice.

Bezbrankový stav také nevydržel ani čtvrthodinu hry a Kapličtí se ujali vedení. Po lajně zatáhl balón Daniel, zpětnou přihrávkou našel na úrovni penaltového puntíku nabíhajícího Patrika Micáka, který prostřelil brankáře Nováka – 1:0.

Rychle vystřelený gól jakoby spartakovce uchlácholil. Rozhodně nepředváděli hru z minulých střetnutí proti favorizovaným celkům z vyšších soutěží. Přesto mohli několikrát své vedení navýšit, ale v koncovce se jim tentokráte nedařilo.

Do druhého poločasu si tak přenesli pouze jednobrankový náskok, o který navíc záhy přišli. První varování při šanci Ridvana ještě přečkali bez úhony, ale v 58. minutě se Hrdějovickým podařilo vyrovnat. Zahrávali trestný kop ze strany, obránci odvrátili balón za vápno, kde se do balónu opřel Martin Hondlík a povedenou ranou překonal brankáře Schneidera – 1:1.

Nedlouho poté se z gólu radovali i Kapličtí, ale radost jim zhatil zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího. Trestný kop z levé strany zahrával Divoký, nabíhající Lesňák se míče nedotkl a ten zapadl za záda střídajícího gólmana Hřiba, ale dle arbitrů si nabíhal z ofsajdu, brankáře ovlivnil, a tudíž gól neplatil. Spartakovci měli i v dalším průběhu řadu gólových příležitostí. V 63. minutě centroval zprava Marek, od Lesňáka se míč dostal k Urazilovi, který přízemní ranou Hřiba nepropálil.

V polovině druhého dějství centroval z pravé strany Daniel, gól na hlavě měl Lesňák, ve stoprocentní šanci poslal míč nad bránu. Vzápětí se kaplický útočník ocitl sám před brankářem Hřibem, ale místo zakončení hledal ještě nabíhajícího Urazila a přihrávku se mu příliš nepovedla.

Z ojedinělého kontru mohli trestat Hrdějovičtí, ale po zpětné přihrávce z dobré pozice vysoko přestřelil Hrdlička. Čtvrthodinu před koncem další tutovka pro Kaplické. Urazil prostrčil míč do vápna nabíhajícímu Lesňákovi, ten zakončoval pohotově, trefil však jen gólmana Hřiba. V 77. minutě opět gólovka pro Spartakovce. Zprava centroval Daniel, na přízemní přihrávku si naběhl Micák, ale z první mířil těsně nad břevno. Vzápětí po dalším centru, v tomto případě Dostála, zakončoval z první Urazil, branku těsně minul. Chvíli na to z druhé strany centroval před bránu Vaniš, Lesňák hlavičkoval nad. Pak se ke střeleckému pokusu dostal po odraženém míči Marek, přízemní střelu Hřib pokryl.

Za neproměněné šance byl Spartak zákonitě potrestán. Dvě minuty před koncem dostal ve vápně dostatek prostoru Martin Miklík a prudkou střelou na přední tyč poslal Hrdějovice do vedení – 1:2. Kapličtí ještě mohli vyrovnat. Prudkou ránu Kuchaře Hřib s obtížemi vyboxoval a těsně před koncem po centru Vaniše hlavičkoval Lesňák těsně mimo. Konečné třetí místo tak obsadili Hrdějovičtí. Spartakovci nepodali optimální výkon, přesto měli velké množství brankových příležitostí, aby utkání získali na svou stranu.

FK Spartak Kaplice – TJ Slavoj Hrdějovice 1:2 (1:0)

Branky: 14. Micák – 58. M. Hondlík, 88. Miklík. Rozhodčí: Řehoř – Albert, Hošek. Bez karet. Diváků: 30.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, M. Hami, Čutka, Gondek, Daniel, Divoký, Micák, F. Marek, Urazil, Lesňák. Střídali: Kuchař, Vaniš, Dostál.

Hrdějovice: Novák – Nedorost, Suchan, Kukačka, Filípek, M. Hondlík, Ridvan, Stráský, Hrdlička, Studnička, Miklík. Střídali: Hůda, Lipold, T. Hondlík, Hulec, Hřib.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec