Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Druhým finalistou Hlubocké zimní ligy se stala Čkyně

 
sobota, 2. března 2019, 21:04

Úctyhodný kousek se povedl na zimním turnaji na Hluboké fotbalistům SK Čkyně. Ani ve čtvrtém střetnutí základní skupiny B neztratili ani bod a završili suverénní postup do finále. V jediném sobotním střetnutí HZL porazili Hrdějovice 2:1.

Hrdějovice měly ještě jednu jiskřičku na účast ve finále. Kdyby porazily Čkyni, měly by stejný počet bodů a lepší vzájemný zápas. Ale ztratit by musel o den později i dorost SKP, aby také nedosáhl na 9 bodů. Všechny propočty ale vzaly za své.

Slavojáci sice šli do vedení Sýkorovou brankou, ale oslavenec Král (právě dnes mu bylo 30 let) po půl hodině vyrovnal.

Osm minut po začátku druhého poločasu přišel klíčový okamžik celého střetnutí. Čkyně zahrávala standardku a hrdějovický obránce Fajtl nechtěně prodloužil hlavou míč za záda vlastního brankáře Nováka do branky.

Hrdějovice získaly územní převahu a snažily se o vyrovnání.  Nejblíže k němu měly v poslední minutě, kdy míč poskakoval na brankové čáře gólmana Formánka, ale obránce Friedl stačil míč včas odkopnout do bezpečí.

Čkyně potřetí vyhrála o jednu branku, základní části prošla bez ztráty kytičky. Příští víkend se může těšit na finále s pořádající Hlubokou. Na Hrdějovice zbylo jen třetí místo, neboť má horší bilanci s SKP. Aktuální pořadí ve skupině B se  zřejmě nezmění ani po nedělní dohrávce SKP s Boršovem.

Slavoj Hrdějovice – SK Čkyně 1:2 (1:1)

Branky: 12. Sýkora – 36. Král, 53. vlastní (Fajtl). Rozhodčí: Průchová – Ovčáček, Kocina. Bez karet. Diváků: 20.

Hrdějovice: Novák – Nedorost, Kukačka, Fajtl, M. Hondlík, Sýkora, Hůda, Stráský, Pimpara, Studnička, Čírkov. Střídali Hašek, T. Hondlík, Fišer.

Čkyně: Formánek – Friedl, V. Turek, Chalupa, M. Miklas, Toman, Chrášťanský, Děd, Král, Vojta, M. Turek. Střídal Zeman.

Tabulka skupiny B

1. Čkyně 4 0 0 9:4 12

2. SKP dor. 2 0 1 8:4 6

3. Hrdějovice 2 0 2 9:7 6

4. Boršov 1 0 2 6:6 3

5. K. Újezd 0 0 4 2:13 0

Nedělní program: 10:00 Boršov – SKP, 12:00 Bavorovice – Protivín

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák