Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice vyšla naprázdno. Netolice rozhodly z penalty

 
sobota, 2. února 2019, 19:21

V prvním turnajovém zápase na hlubocké umělce poměřili Kapličtí své síly s Netolicemi. V dalších sobotních zápasech remizovala Hluboká s Protivínem 2:2 a Čkyně zdolala Boršov 2:1.

Bezbrankové skóre se mohlo měnit už po čtyřech minutách hry. Lesňák zatáhl míč po pravé straně, přihrávkou po zemi našel ve vyložené příležitosti Micáka, ten však jen vyprášil rukavice brankáři Plojharovi. Kapličtí drželi míč častěji na svých kopačkách, ale příležitosti ke skórování měli i Netoličtí. Především rychlonohý Skála se dokázal dostat do několika zakončení. V prvním případě si počínal zbrkle a mířil vysoko nad bránu, v tom druhém byl přesnější, ale i tak mu branka byla malá a míč minul bližší pravou tyč.

V osmnácté minutě měli blízko ke gólu spartakovci. Z pravé strany odcentroval Marek, hlavičku Lesňáka stačil Plojhar reflexivně vyrazit. Hosté měli zanedlouho další tutovku. Tu Micákovi připravil Krenauer, kaplický středopolař kroutil míč k tyči, ale bránu těsně minul. V polovině prvního poločasu po Gondekově centru hlavičkoval v gólové pozici Lesňák jen do míst, kde byl připravený Plojhar.

Na druhé straně zakončoval Rico Gansner, Schneider míč vytěsnil na rohový kop. Bezbrankový stav se změnil ve 25. minutě střetnutí. Po centru z pravé strany odpískal hlavní arbitr Hošek pokutový kop za faul Štrbačky na Lukáše. Byla ta penalta z kategorie, ta byla přísná. K jejímu provedení se postavil Jiří Urban a se štěstím pokutový kop proměnil – 1:0.

Inkasovaný gól hosty poněkud zaskočil. Další zaznamenání hodnou příležitost si na své konto připsali domácí v 38. minutě zápasu. Skála si v koncovce ovšem opět počínal ukvapeně a hodně nepřesně. Na druhé straně se za vápnem do balónu opřel Josef Gondek a utaženou dělovkou rozezvučel břevno netolické svatyně. Pak pro změnu zahrozili Netolice. Z pravé strany centroval agilní Skála, Mügl v gólové pozici poslal míč nad břevno. V samotném závěru první půle po Lesňákově přihrávce překonal brankáře Plojhara Dan Pál, ale radost mu zhatil zdvihnutý praporek.

Netolice zachránila tyč

V úvodu druhého dějství byly k vidění dva střelecké pokusy Kaplických. Nejprve pálil zpoza vápna Lesňák, přízemní rána minula levou tyč. Krátce na to si Divoký před vápnem narazil míč s Lesňákem, následná tečovaná rána jen těsně minula pravou tyč netolické branky. Pak o sobě dal zase vědět Skála, Schneidera zachránila bližší pravá tyč.

Po hodině hry střílel z přímého kopu nad bránu kaplický Kebl, a na opačné straně netrefil bránu z dobré pozice jeden z netolických fotbalistů. S blížícím se závěrem se Kapličtí snažili více tlačit do ofenzivy. V 73. minutě zápasu zahrával trestný kop z pravé strany Divoký, Daniel zakončoval z první nad bránu. O několik minut později Presniakov přiťukl míč Gondekovi, tvrdou ránu střídající brankář Královský dokázal vyrazit. Pět minut před koncem se odpískání pokutového kopu dožadovali Kapličtí po zákroku na pronikajícího Lesňáka, ale píšťalka se tentokráte neozvala. O chvíli později uhájil těsnou výhru Netolic bránící Rokůsek, který zastoupil již překonaného brankáře Královského, kterého dokázal Lesňák přehodit a míč směřující do brány odkopl do zámezí.

Netoličtí těsnou výhru uhájili. První poločas byl po fotbalové stránce rozhodně kvalitnější, v tom druhém už bylo k vidění více nepřesností a to z obou stran. Příležitosti ke skórování měli hráči obou týmů, o výsledku nakonec rozhodla sporná penalta.

1. FC Netolice – FK Spartak Kaplice 1:0 (1:0)

Branka: 25. (pen.) Urban. Rozhodčí: Hošek – Tauber, Dimitrov. Diváků: 20.

Netolice: Plojhar – Hlavatý, Rokůsek, Urban, Pivoňka, Skála, Andres, Meindl, Lukáš, Dvořák, Gansner. Střídali: Reindl, Mügl, Vlášek, Královský.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Kebl, Čutka, Gondek, F. Marek, Divoký, Micák, Krenauer, Pál, Lesňák. Střídali: Urazil, Kuchař, Daniel, Dostál, Presniakov.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec