Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dvě výhry na závěr soutěže vylepšily špatný podzim Ledenic. Cílem na jaře bude rychlý posun v tabulce nahoru

 
pondělí, 26. listopadu 2018, 11:01

Podzimní část v I. B třídě (skupině D) mají fotbalisté TJ Slavoj Ledenice neúspěšně za sebou. Během 12 odehraných zápasů získali 14 bodů a oproti předsezonním cílům jsou v dolní části tabulky. První polovinu sezony 2018/2019 hodnotí hlavní trenér Stanislav Jindra.

Trenére, proč se na podzim nepodařilo splnit cíle?
Mužstvo chtělo hrát do pátého místa, ale jste až devátí s bilancí tří výher, pěti remíz a čtyř proher. Důvody známe a řešili jsme je prakticky od prvního kola, kdy jsme prohráli ve Studené. Oproti předchozím sezonám se nám nedařilo proměňovat šance, kterých jsme měli prakticky každý zápas opravdu hodně. Na trénincích to přitom klukům šlo a góly dávali. Když ale přišlo utkání, před vápnem jsme kolikrát ztuhli a nepochopitelně akce nedokončili. Ve hře to až po finální fázi bylo dobré, jen ta koncovka nám prostě nešla.

Studená jako nováček soutěže měla skvělý vstup do sezony a dlouho byla v horní polovině tabulky. Dokazuje to vyrovnanost skupiny D?
Ne, že by to vyloženě dokazovalo, ale určité srovnání to nabízí. Byli bychom radši, kdybychom hráli jinou skupinu, ale to se nedá nic dělat. Tady je to více o bojovnosti a méně o technice. A to nám moc nevyhovuje.

V závěrečných kolech podzimu jste se výsledkově zlepšili a alespoň dohnali pro jarní odvety bodovou ztrátu na střed tabulky. Které ztráty vás nejvíce mrzí?
Pokud se podíváme na všechny výsledky, je jasně vidět, že jsme kromě prvního kola výsledkově ani jednou nepropadli. Mrzí mě každá ztráta, ale kromě Studené zmíním hlavně dva domácí zápasy – remíza s Velenicemi a prohra s Třeběticemi. Dále jsme mohli získat více bodů i na Dobré Vodě a v Mladém. Bojovné utkání jsme doma sehráli i s půlmistrem ze Suchdola a po vyrovnaném průběhu prohráli 1:2.

Poslední dva zápasy jste vyhráli se skóre 9:1. Co se změnilo?
Zápas ve Slavonicích jsme sice ovládli výsledkově 5:1, ale během prvního poločasu to místy vypadalo spíš na náš příděl. Po půli jsme prohrávali, domácí měli navíc několik dalších šancí. Skvěle nás v těchto momentech podržel brankář Filip Mičan. Po srovnání a druhém gólu bylo vidět, že se kluci uklidnili a začali hrát tak, aby je fotbal hlavně bavil. Všichni víme, že kvalita kádru je vysoká a byla otázka času, než naše šance proměníme. Jednoduše řečeno náš den prostě odnesly Slavonice, i když horší nebyly. V závěrečném kole s Kardaškou jsme viděli opět poměrně vyrovnané utkání, jen jsme opět dokázali naše šance proměňovat.

V týmu se během podzimu objevilo několik nových hráčů. Povedlo se kádr posílit?
Tady bych chtěl říci, že se nám ne úplně podařilo nahradit Michala Beze, ale musíme se s tím nějakým způsobem vyrovnat a za Michala najít náhradu. Toto je ale běžný koloběh, že někteří hráči končí a další musí ukázat, že je mohou nahradit. Z nováčků se v základní sestavě stabilně usadil Jirka Kubec. Ostatní kluci sice tolik šancí nedostali, ale když hráli, tak nás nezklamali. V zimě to bude pro nás trenéry jeden z dílčích úkolů, abychom více zapojili hráče širšího kádru.

Co očekáváte od jarních odvet?
Předsezonních cílů bychom stále rádi dosáhli, ale v současném postavení bude pro nás priorita zvládnout vstup do jara a co nejrychleji se vzdálit sestupovým příčkám. Rádi bychom si co nejdříve zajistili dostatečný náskok, abychom mohli hrát v klidu a pro radost. Když se nám to povede, můžeme pomýšlet na horní polovinu tabulky a pozvolnou přípravu týmu na další sezonu. Jednoznačný cíl je ale pro Ledenice záchrana krajské soutěže.

Projde v zimě tým další obměnou?
Ne. Máme široký kádr a s jeho kvalitou jsme spokojení. Kluci ví, co nás během přestávky čeká, a mají chuť do tréninku. Samozřejmě k nějakým drobným pohybům dojít může, ale obměnu nechceme.

Už znáte program zimní přípravy?
Máme určitou představu, ale konkrétní plán nyní ještě nevíme. Předpokládám ale, že se potkáme na prvním tréninku kolem 22. ledna a pojedeme formou dvou tréninků týdně. První měsíc bude hodně o kondici, v březnu pak chceme několikrát využít i umělky v okolí a sehrát pár zápasů. Zimu si navíc zpestříme čtyřdenním soustředěním pravděpodobně v Číměři na konci února.

Pozn. více o klubu a podrobnosti nejen z přípravy jsou doplňovány na stránkách tjslavojledenice-fotbal.cz

Napsal(a) (mh)