Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Velešín porazil Kaplici a vystřídal ji v čele tabulky

 
pondělí, 29. října 2018, 17:49

Dlouho očekávaný duel dvou nejlepších týmů oblastní I. B třídy áčkové skupiny se odehrál v neděli ve Velešíně, kam v derby zápase zavítal kaplický Spartak. I přes chladné dušičkové počasí si cestu na stadion našli více jak tři stovky diváků.

Úvodní čtvrthodina příliš vzruchu před jednou či druhou brankou nepřinesla. Týmy se oťukávaly, nikdo nechtěl udělat chybu hned na začátku střetnutí. Bylo jasně patrné, že se potkaly dva vyspělé celky. V sedmnácté minutě se za vápnem dostal k odraženému míči Grznárik, táhlá střela prolétla vedle pravé tyče. O chvíli později o sobě dali vědět i Kapličtí. Na pravé straně zatáhl balon Divoký a prudce poslal před branku přízemní centr. Bránící Karel Zatloukal míč netrefil a za ním nabíhající Jakub Lesňák nato před odkrytou svatyní nedokázal zareagovat.

V polovině prvního dějství se po přiťuknutí od Divokého dostal ke střele kapitán hostů Gondek, přízemní rána směřovala přesně k levé tyči, ale pozorný Ottenschläger stačil míč vyrazit na rohový kop. Na druhé straně pak před Grznárikem včas zakročil vybíhající Schneider.

Ve 28. minutě měli Velešínští výhodu rohového kopu. K odraženému míči se dostal Jakub Zatloukal, křížná střela se mezi tři kaplické tyče nevešla. Vzápětí se lacino k míči dostal na hranici šestnáctky Šálek, zakončoval po zemi, i jemu byla branka Spartaku malá.

V těchto chvílích zápasu byli domácí o poznání aktivnější a po půlhodině hry měli možnost zahrávat přímý kop. K míči se postavil Jakub Zatloukal, přízemní skákavou střelu k pravé tyči si gólman Schneider pohlídal a míč nadvakrát zkrotil. Závěrečných patnáct minut prvního poločasu se již nic mimořádného neudálo, a tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

Velešín uspěl až po přestávce

Po změně stran zahrozili jako první po deseti minutách hry hosté, a to díky standardní situaci. Trestný kop ze strany zahrával Pulec, nad bránu hlavičkoval Štrbačka. Skóre se měnilo o šest minut později a radost z toho měli domácí. Po centru z pravé strany došlo na souboj útočících hráčů s brankářem, který nebyl posouzen jako nedovolený. K odraženému míči se dostal Filip Rozkošný a střelou k pravé tyči poslal domácí do vedení – 1:0.

Kapličtí se po inkasované brance pustili do útočení. Po rohovém kopu se za vápnem dostal k odraženému míči František Marek, tečovaná rána minula levou tyč. Následoval další rohový kop, po centru z levé strany byl u míče dříve Štrbačka, který hlavičkou dostal míč do brány, ale branka neplatila pro faul na brankáře.

Dvě obdobné situace před oběma brankami byly posouzeny rozdílně. V polovině druhé půle se do zakončení dostal z pravé strany Šálek, brankář Schneider znovu zasahovat nemusel. Hosté se tlačili do útočení, ale velešínská obrana dirigována nejlepším hráčem na hřišti, Jakubem Zatloukalem, odolávala.

Navíc se domácím naskýtaly možnosti rychlých brejků. Po jednom z nich v 79. minutě se do vápna dostal Petr Fišer a po kličce brankáři navýšil vedení domácích – 2:0. O chvíli později navíc Velešínští stvrdili zaslouženou výhru třetím gólem. Rohový kop z pravé strany zahrával Špát, bránící hráči nezachytili náběh střídajícího Patrika Pavlise, který z první poslal balóo pod břevno – 3:0.

Ve šlágru kola byli domácí lepším týmem a po zásluze si do tabulky připsali tři body, díky kterým se dostali před svého soupeře na průběžné první místo.

FC Velešín – FK Spartak Kaplice 3:0 (0:0)

Branky: 61. Rozkošný, 79. Fišer, 82. Pavlis. Rozhodčí: Brom – Klimeš, Janda. ŽK: 3:2 (Fišer, Pomije, Jirský – Kebl, Štrbačka). Diváků: 350.

Velešín: Ottenschläger – Šváb (65. Jirský), J. Zatloukal, K. Zatloukal, Zimek (86. Kejšar), Fišer (88. Čulík), Pomije, Špát, Rozkošný, Grznárik (76. Pavlis), Šálek (84. Severa).

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Kebl (70. Micák), Kuchař, Gondek, Daniel (46. Vaniš), Divoký, M. Pulec, F. Marek, Urazil, Lesňák.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec