Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice se nadřela, ale starší porážku v Dřítni oplatila

 
pondělí, 22. října 2018, 11:00

Další zápas sehráli spartakovci v Dřítni, kde je nečekalo nic snadného. V živé paměti měli Kapličtí dva roky starou prohru a tvrdou hru domácích. Ta přišla i letos, ale hosté byli na ni daleko lépe připraveni. Hostům chyběl z obvyklé základní sestavy stoper Kebl, minule absentující Lesňák, už byl připraven alespoň na lavici náhradníků.

Jako první zahrozili hosté, a to v šesté minutě. K přímému kopu se postavil Marek, utaženou ránu gólman Lébl za svá záda nepustil. O pár minut později o sobě dali vědět i Dříteňští. Werner našel za obranou rozběhnutou domácí legendu Jaroslava Klimeše, ten se dostal do vápna, který obešel vybíhajícího gólmana, ale dostal se mimo ideální úhel a mířil mimo.

Kapličtí byli častěji na balonu, domácí se spoléhali především na brejkové situace. Po většinu času se však museli mít na pozoru při bránění. Ve čtrnácté minutě se do centru Gondeka z levé strany z první opřel Martin Pulec, na přízemní křížnou ránu směřující mimo bránu skluzující Marek Urazil nedosáhl.

Netrvalo dlouho a hosté se gólu dočkali. Marek Urazil na levé straně obral o míč Ondřeje Moudrého, pronikl do vápna, přihrávkou po zemi našel na přední tyči nabíhajícího Jakuba Vaniše, který se před zraky otce a dědy mohl radovat z premiérového gólu v dresu kaplického A mužstva – 0:1.

O chvíli později se hosté dostávali do další brankové příležitosti. Na přízemní centr Daniela z pravé strany nabíhající Urazil skluzem jen těsně nedosáhl. Když se neprosadili hosté, skórovali domácí. Po zbytečné ztrátě na polovině hřiště se lacino k míči dostal Tomáš Smékal a nejkratší cestou si to namířil nikým nezachycen až do šestnáctky Spartaku. Střelou ke vzdálenější tyči vyrovnal na 1:1.

Inkasovaný gól však hosty nikterak nevykolejil, a i v nadcházejících minutách více diktovali tempo oni. Po půlhodině hry Gondek na levé straně vysunul Marka, ten zpětnou přihrávkou našel ve vápně Urazila, který však mířil mimo domácí svatyni. Ve 33. minutě se vstříc dřítenskému gólmanovi vydal hostující obránce Kuchař. Zpoza vápna se odhodlal ke střele, míč vyslaný po zemi těsně minul levou tyč.

Uběhly jen čtyři minuty a hosté si vzali vedení zpět na svou stranu.  Na pravé straně ukázal František Marek svá záda bránícím hráčům, ve vápně našel Marka Urazila, jenž se uvolnil a na jeho zakončení Lébl nedosáhl – 1:2.

V závěrečných pěti minutách prvního dějství mohly skórovat oba dva týmy. Nejprve hosté, když zprava poslal do vápna přesný centr Štrbačka, z první zakončoval Marek Urazil. Lébl konečky prstů míč směřující k tyči vyškrábl na rohový kop.

V samotném závěru Kuchař chyboval při dlouhém nákopu domácího zadáka a Klimeš se sám vydal ke kaplické svatyni. Schneider jeho přízemní zakončení stačil ztlumit, přesto míč putoval do brány, ale vracející se Václav Kuchař svou chybu napravil a skluzem míč stačil vykopnout z prázdné brány.

Napínavý průběh pokračoval i po přestávce
Po změně stran očekávaná aktivita domácích v nástupu do druhé půle nepřišla. Byli to naopak Kapličtí, kdo mohl po sedmi minutách hry skórovat. Na levé straně si Gondek vyměnil míč s Markem a dostal se až před gólmana. Lébl zakročil reflexivně nohou a byl z toho jen roh. V dalším průběhu spartakovci kontrolovali vývoj střetnutí, více drželi balon, domácí hráči se často soustředili jen na debaty s hlavním arbitrem.

V polovině druhého poločasu brankář Schneider našel za obranou naběhnutého Divokého, jenž prakticky z poloviny hřiště postupoval sám na bránu, ale pokus o kličku Lébl vystihl, a gólovku soupeře zmařil. Uběhly ale jen dvě minuty a důležitý třetí gól hosté přidali. Na pravé straně svému strážci pláchnul Marek, svou přihrávkou oslovil na přední tyči Marka Urazila, jenž provedl deratizaci pavouků v horním rohu dřítenské svatyně – 1:3.

Po třetím vstřeleném gólu ostražitost hostů přece jenom polevila. Na centr ze strany jen těsně nedosáhl Tomáš Kovařík. V 76. minutě se ke střele odhodlal Strapáč, nepříjemnou skákavou střelu Schneider vyrazil a konečky prstů vyškrábl i dorážku střídajícího Lukáše Koudelky.

V 81. minutě se na výlet vydal stoper Spartaku Kuchař, přesnou kolmicí vysunul střídajícího Jakuba Lesňáka, který střelou kolem brankáře zvýšil už na 1:4, a zdálo se být rozhodnuto. Opak byl však pravdou. Hned v následující minutě totiž Tomáš Smékal střelou podél brankáře Schneidera snížil na 2:4 a stejný hráč se prosadil i o čtyři minuty později z dorážky a bylo zaděláno na drama – 3:4.

Kapličtí si ale závěr pohlídali, a navíc přidali pátý gól. Trestný kop z levé strany zahrával Martin Pulec, na centr nejvýše vyskočil Jakub Lesňák a míč hlavou poslal přesně k tyči – 3:5. Spartakovci si závěr zápasu sami zbytečně zkomplikovali, ale jejich výhra je naprosto zasloužená.

TJ Dříteň – FK Spartak Kaplice 3:5 (1:2)

Branky: 24., 82. a 86. Smékal – 37. a 69. Urazil, 81. a 89. Lesňák, 19. Vaniš. Rozhodčí: Picka – Krejník, Pileček. ŽK: 5:0 (T. Kovařík, M. Koudelka, O. Moudrý, L. Koudelka, Pojer). Diváků: 70.

Dříteň: Lébl – O. Moudrý, Pojer, Strapáč, M. Koudelka (69. Parýzek), J. Moudrý, T. Kovařík, M. Kovařík, Werner (74. L. Koudelka), Smékal, Klimeš.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Kuchař, Čutka, Gondek, Daniel (67. Lesňák), Divoký, M. Pulec, F. Marek, Urazil (72. Micák), Vaniš.

Napsal(a) LIbor Granec | Foto Libor Granec