Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. třídy: Nová Ves porazila v derby T. Sviny. Strunkovice dohrávaly o devíti

 
neděle, 21. října 2018, 18:34

AKTUALIZOVÁNO - Ani jedenácté kolo oblastních tříd nezůstalo ochuzeno o zajímavé výsledky. Nováček N. Ves si poradil i s nedalekými T. Sviny a dál proplouvá výtečným podzimem. Ve skupině B I. A třídy si výrazně polepšily v boji o špic Čtyři Dvory, neboť vedoucí tandem Sokol S. Ústí s Lišovem jen plichtil. N. Včelnice zásluhou zlepšené druhé půle přehrála Dačice, což bylo nejen derby, ale souboj dvou loňských účastníků KP.

Prachatice jsou zase na chvostu

V 1. A třídě, sk. A, vyhrála Nová Ves s mužstvem Trhových Svinů, o utkání bylo rozhodnuto v podstatě již v první půli, kdy si domácí vytvořili tříbrankový náskok. Udržuji si pozici mezi třemi nejlepšími mužstvy skupiny. Podobně zvítězily Lhenice v Plané u Českých Budějovic, tři body zařídil třináct minut před koncem Pavel Prenner. „Peckáři“ drží kontakt se špičkou tabulky a jsou čtvrtí. Junior Strakonice zvítězil v Prachaticích a udržel si druhou příčku v tabulce. Tatran prožívá jednu z nejhorších sezon za posledních pět dekád. Lažiště doma zvítězilo s českobudějovickou Slavií a udržuje si na čele čtyřbodový odstup od svých dvou pronásledovatelů. Bavorovice vyhrály nejtěsnějším rozdílem nad Lokomotivou České Budějovice. O výsledku bylo rozhodnuto již ve dvanácté minutě, kdy se trefil Marek Pancíř. Vodňany nedokázaly bodovat ani u nováčka v Semicích, ten měl výborný vstup do utkání a už po sedmnácti minutách hry. Vodňany stále nemohou chytit druhý dech a jsou v tabulce třetí od konce. Vimperk porazil o gól poslední Větřní a udržel si výborné šesté místo. „Dočkali jsme se a vyplatilo se. Odehráli jsme první zápas na našem hřišti ve Vimperku a také jsme poprvé porazili Větřní. V celém zápase jsme byli lepší než náš soupeř a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli,“ hodnotil vimperský kouč Michal Uhlík.

Sezimovo Ústí a Lišov zaváhaly

Ve skupině B hrají ve velké pohodě Čtyři Dvory. Vyhrály na domácím trávníku s Meteorem Tábor, dvěma trefami se presentoval a k zaslouženému vítězství přispěl Lukáš Nečekal. "Čtyrák" útočí na první místo a má na lídra tabulky ze Sezimova Ústí už jen dvoubodovou ztrátu. Sokol totiž pouze remizoval v Ševětíně. Další z čelní trojky Lišov také ztratil doma dva body překvapivou plichtou s Planou nad Lužnicí, po vyhraném poločasu soupeř skóre utkání otočil ve svůj prospěch. Za domácí nakonec srovnal kapitán Daniel Bouchal proměněnou penaltou v 69. minutě hry. V souboji dvou jarních účastníků nejvyšší krajské soutěže porazila Nová Včelnice v okresním derby výrazným způsobem Dačice. Bernartice uhrály zaslouženě bod na hřišti Chýnova. Utkání bylo vyrovnané, více brankových šancí v něm měli hosté, avšak zaznamenat gól se jim nepodařilo. Týn nad Vltavou po šňůře nevyhraných zápasů konečně plně bodoval. V domácím prostředí porazil Veselí nad Lužnicí zásluhou Pavla Vařila gólem do „šatny“. Prvního vítězství konečně dosáhla poslední rezerva Milevska. V utkání bohatém na branky to odnesly Nemanice, které nezískaly venku ani bod. Tři trefy zaznamenal Šimon Kutil, další dvě Josef Jakeš. Za hosty dvakrát skóroval Miroslav Novotný.

Zlatá Koruna drží třetí příčku

V 1. B třídě, skupině A, obě vedoucí mužstva vyhrála na půdě soupeřů. Kaplice v Dřítni, za kterou skóroval třikrát Tomáš Smékal (dříve Jankov, Bavorovice), za Spartak dvakrát snajpři Jakub Lesňák a Marek Urazil. Velešín si odvezl všechny body ze Sedlce. Vedoucímu tandemu zdatně sekunduje Zlatá Koruna. V Netolicích zvítězila zásluhou kanonýra Dominika Fucimana. Čtvrté místo v tabulce patří Boršovu nad Vltavou, který vyprovodil pětigólovým debaklem ze svého hřiště nováčka z Horní Plané. Hrdějovice doma pouze remizovaly s Loučovicemi. Dva góly slavojáků zaznamenal Miroslav Studnička. Kamenný Újezd zvítězil nad Dolním Dvořištěm, všechny góly byly zaznamenány v první půli. "Kameňák" se tak udržel v šestnáctibodovém středu tabulky. Roudenská rezerva pouze remizovala s Frymburkem a je stále předposlední. V sestavě Malše naposledy nastoupil s kariérou loučící se Bohumil Vogl (46), po jehož boku poprvé hráli „synátoři“ Jakub s Danielem.

Westra se vrátila na špici

Ve skupině B zvítězila Westra Sousedovice suverénně nad Dražejovem a po týdenní odmlce se vrátila do čela. Vacov se doma nadřel na body s Bělčicemi, avšak vedoucí pozici ztratil jen kvůli horšímu skóre. Hattricku dosáhl vacovský kapitán Filip Zitta. Strunkovice vyhrály ve Stachách. Domácí, kteří se krčí u dna, neskórovali ani při dvojnásobné přesilovce. Blaníku byli vyloučeni Tomáš Škopek a Jan Žurek ml., autor jediného a vítězného gólu ve 24. minutě. Chelčice si na spodku tabulky značně polepšily vítězstvím nad Čkyní, která oproti začátku soutěže poněkud ztrácí dech. Cehnice hrály bez gólů s Vlachovým Březím. „Kozlíci“ získali venku první bodík, ale stále neskórovali. Prachatická rezerva překvapila se čtvrtou Sedlicí a posunula se již na deváté místo. Osecké béčko prohrálo na domácím trávníku s Volyní. Libor Žák byl s výkonem a herním projevem svých svěřenců tentokrát asi velice spokojen.

Kovářov remizoval v Mirovicích

Ve skupině C lídr tabulky Kovářov přivezl důležitý bod z Mirovic, když domácí Tomáš Vondrák srovnával skóre utkání v 68. minutě hry. Jinak za domácí skóroval dvakrát. Za hosty se trefil také dvakrát kanonýr Luboš Holub ml. Na vítězné vlně se veze stále Sepekov, vyhrál počtvrté za sebou a v tabulce je již v těsném kontaktu s její první polovinou s minimální ztrátou pouhých tří bodů na třetí místo! Polepšilo si i Hradiště výhrou v Dolním Bukovsku. Střeleckou chuť dostal Boston Kluky, šesti góly sestřelil Putim a odpoutal se od konce tabulky. Dvě branky zaznamenal nestárnoucí Miroslav Štěpán. O jednogólovém vítězství Chyšek v derby s Božeticemi rozhodl již v prví půli Tomáš Turek, Chyšečtí zase nabírají dech a jsou ve výsledkové tabulce již na šestém místě. Větrovy po vítězství nad Opařany-Řepčí postoupili již na třetí místo a na čelo mají pouze minimální ztrátu. Mladá Vožice se vítězstvím v Miroticích, kde hraje tým Královy Lhota, přiblížila vedoucímu Kovářovu na dva body. Střelecky se předvedl opět hattrickem Tomáš Kukla, již svým třetím od počátku soutěže a vévodí tabulce kanonýrů všech krajských soutěží se 17 góly.

Lídr nechal body v Mladém

Ve skupině D pokořil druhý Suchdol půltuctem gólů poslední N. Bystřici a vrátil se do čela tabulky. V poslední minutě završil hattrick Radek Arenberger. Třebětice si udržely kontakt se špičkou velmi vyrovnané skupiny po výhře v derby ve Slavonicích, kde před 150 diváky skóroval jako jediný Vojtěch Habr. Olešnice sice prohrála s posledním mužstvem v Kardašově Řečici, svoji pozici v první čtveřici mužstev ale neztratila. V tomto duelu se kartami nešetřilo. Sudí rozdal deset žlutých a dvě červené karty. Mladé překvapilo vítězstvím nad lídrem z Lomnice nad Lužnicí a postaralo se o to, že ztratil vedení v soutěži. Hrdinou utkání byl Filip Červený, autor jediné trefy osm minut před koncem střetnutí. Třeboňská rezerva vyhrála s nováčkem z Českých Velenic a posunula se tabulkou vzhůru již na její šesté místo. V utkání dvou mužstev z konce tabulky remizovala Dobrá Voda s Ledenicemi. Oba celky měly před sezonou opačné ambice.


VÝSLEDKY 11. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

FC Mariner Bavorovice – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 1:0 (1:0)
Branka: 12. Pancíř.
Rozhodčí: Petričák – Ťupa, Trkovský. DFA: Brož. ŽK: 1:6 (Šafránek – Čapek, Sudek, Roden, Navrátil, Květoun, Nechuta). Diváků: 100.

TJ Nová Ves – TJ Spartak Trhové Sviny 3:1 (3:0)
Branky: 1. Jiránek, 32. Boháč, 44. Procházka – 62. Perfoll.
Rozhodčí: Vítek – Izugrafov, Bartůněk. DFA: Chlaň. ŽK: 2:1(Neumann, Kohout – Perfoll). Diváků: 150.

FC AL-KO Semice – FK Vodňany 2:0 (2:0)
Branky: 8. Škulina, 17. Veleman.
Rozhodčí: Panský – Toucha, Křížovský. DFA: Šnajder. ŽK: 3:4 (Pavel Keclík, Holub, Císařovský – Ladislav Jizba, Šlehofer, Hudák, Šteier). Diváků: 60.

TJ Šumavan Vimperk – SK Větřní 2:1 (1:1)
Branky: 38. Vondrášek, 58. Kvapil – 16. Sivák.
Rozhodčí: Ťupa – Petričák, Trkovský. ŽK: 2:8 (Šíp, Císař – Podskalský, Sivák, R. Weinhard, Peťule, Dvořák, Dvořáček, Poláček, Kotlár). Diváků: 100.

SK Planá – SK Lhenice 2:3 (2:2)
Branky: 28. Ondřej Hotový, 37. Tomáš Pintér – 7. Mahák, 30. Iliev, 77. Prenner.
Rozhodčí: Kříž st. – Kollmann, Vejčík. DFA: Pípal. ŽK: 2:5 (Lengyel, Ondřej Hotový – Dvořák, Pokorný, Málek, Pořádek, Balica). Diváků: 150.

FK Tatran Prachatice – FK Junior Strakonice 2:4 (0:2)
Branky: 58, Fišer, 86. Juroš – 2. a 90+2. (pen.) Bálek, 31. Němeček, 69. Máška.
Rozhodčí: Tůma – Tauber, Nedvěd. ŽK: 0:5 (Čapek, Bálek, Frček, Lízal, Juhaňák). Diváků: 100.

SK Lažiště – SK Slavia Č. Budějovice 3:1 (1:1)
Branky: 29. (pen.) Marek Sedláček, 60. Hojdekr, 69. Makoš – 35. Petr Kindermann.
Rozhodčí: Nedvěd – Tauber, Tůma. ŽK: 5:2 (Albert, Linhart, Hojdekr, Volmut, Rauscher – Hasenöhrl, Petr Kinderman). Diváků: 80.


SKUPINA B

SK Čtyři Dvory – FK Meteor Tábor 3:1 (2:1)
Branky: 19. a 44. Nečekal, 60. Rachač – 5. Kolář.
Rozhodčí: Kollmann – Kříž st., Vejčík. ŽK: 0:1 (Kolář). Diváků: 50.

TJ Nová Včelnice – TJ Centropen Dačice 5:1 (1:0)
Branky: 25. a 85. Průša, 57. a 61. Ondřej Blažek, 50. Pacholík – 52. Matěj Votava.
Rozhodčí: Ondřej – Votava, Radek Šťastný. DFA: Josef Šafránek. ŽK: 3:6 (Pivko, Pacholík, Tuček – Nováček, Šimánek, Matěj Votava, Tomáš Cettl, Zejda, Točík). Diváků: 80.

SK Lišov – TJ Sokol Planá nad Lužnicí 3:3 (2:1)
Branky: 32. David Mlýnek, 36. Kandl, 69. (pen.) Bouchal – 21. Šmídmajer, 61. Červenka (vlastní), 64. Hofbauer.
Rozhodčí: Jevčák – Roman Mráz, Řehoř. ŽK: 5:2 (Lukáš Mlýnek, Červenka, Werner, Bouchal, David Mlýnek – Pospíchal, Přibyl). Diváků: 100.

SK Ševětín – TJ Sokol Sezimovo Ústí 1:1 (1:1)
Branky: 5. (pen.) Kupec – 22. Jakub Škarda.
Rozhodčí: Písek – Leiš, Dimitrov. ŽK: 0:1 (Podroužek). Diváků: 80.

FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 2:1 (2:1)
Branky: 32. Rich. Mach (vlastní), 44. Vařil – 9. Ježek.
Rozhodčí: Průchová – Cigáň, Valeš. ŽK: 1:0 (Liška). Diváků: 100.

FC ZVVZ Milevsko B – SK Nemanice 5:3 (2:0)
Branky: 9., 44. a 51. Šimon Kutil, 74. a 85. Jakeš – 54. a 72. Mir. Novotný, 76. Rein.
Rozhodčí: Brych – Toucha, Žurek. DFA: Vrzal. ŽK: 1:1 (Ondřej Dvořák – Rein). Diváků: 30.

FC Chýnov – TJ Sokol Bernartice 0:0
Rozhodčí: Lukáš Eibl – Petr Šťastný, Formánek. ŽK: 0:4 (Vašíček, Trantina, Peterka, Tomáš Češka). Diváků: 130.


VÝSLEDKY 11. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Slavoj Hrdějovice – Vltavan Loučovice 2:2 (1:0)
Branky: 35. a 61. Mir. Studnička – 56. Fejtek, 70. Dudla.
Rozhodčí: Krejník – Picka, Hora. Hráno bez karet. Diváků: 55.

SK Sedlec – FC Velešín 1:4 (0:1)
Branky: 75. Chromý – 34. Grznárik, 50. Fišer, 58. Filip Rozkošný, 70. Kejšar.
Rozhodčí: Landík – Humr, Feitl. DFA: Albrecht. ŽK: 2:3 (Koch, Chromý – Pavlis, Grznárik, Pomije). Diváků: 70.

1.FC Netolice – SK Zlatá Koruna 2:3 (1:0)
Branky: 11. Baloušek, 56. Pivoňka – 48. a 77. Fuciman, 70. Rychtář.
Rozhodčí: Ovčáček – Kadlec, Harvalík. ŽK: 3:4 (Jirkovský, Varyš, Šulc – Homer, Lacko, Rapčan, Ohnsorg). Diváků: 70.

TJ Dříteň – FK Spartak Kaplice 3:5 (1:2)
Branky: 24., 82. a 86. Smékal – 37. a 69. Urazil, 81. a 89. Lesňák, 19. Vaniš.
Rozhodčí: Picka – Krejník, Pileček. DFA: Albrecht. ŽK: 5:0 (Tomáš Kovařík, Mir. Koudelka, Lukáš Koudelka, Ondřej Moudrý, Pojer). Diváků: 70.

FK Boršov nad Vltavou – TJ Smrčina Horní Planá 5:0 (2:0)
Branky: 7. Soukup, 44. Pokorný, 48. Řežáb, 59. Macík, 79. Gruber.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Hora. Hráno bez karet. Diváků: 100.

TJ Sokol Kamenný Újezd – FK Dolní Dvořiště 3:1 (3:1)
Branky: 10. Soukup, 33. Kotalík, 44. Frnka – 40. Šrefl.
Rozhodčí: Humr – Čarek, Feitl. DFA: Jiří Urban. ŽK: 4:1 (Sládek 2, Soukup, Stegbauer – Jind. Posel). ČK: 1:0 (84. Martin Sládek). Diváků: 123.

TJ Malše Roudné B – FC Šumava Frymburk 1:1 (0:1)
Branky: 65. Tibitanzl – 20. Matúš.
Rozhodčí: Bumba – Rous, Granec. ŽK: 1:1 (Jakub Vogl – Filip Mertl). Diváků: 100.


SKUPINA B

Sokol Stachy – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 0:1 (0:1)
Branky: 24. Roman Žurek ml.
Rozhodčí: Bezpalec – Zabilka, Muzika. DFA: Chlaň. ŽK: 2:7 (Foltýn, Šíp – Škopek 2, Jan Žurek 2, Roman Žurek ml., Beneš, Suchý). ČK: 0:2 (51. Škopek, 79. Jan Žurek). Diváků: 80.

FC Westra Sousedovice – TJ Dražejov 5:0 (1:0)
Branky: 59. a 76. Hrach, 22. Linhart, 63. Kacetl, 8. Vojtíšek.
Rozhodčí: Mráz – Frček, Iral. ŽK: 2:2 (Linhart, Marcinko – Hulač, Řezníček). Diváků: 80.

FK Chelčice – SK Čkyně 2:0 (1:0)
Branky: 31. Machnyk, 75. Lad. Benedikt.
Rozhodčí: Čarek – Landík, Homola. ŽK: 1:2 (Lad. Benedikt – Turek, Král). Diváků: 40.

Sokol Cehnice – FC Vlachovo Březí 0:0
Rozhodčí: Klimeš – Ambrožová, Hejtmánek. ŽK: 2:0 (Frčka, Marek Martínek). Diváků: 50.

FK Tatran Prachatice B – TJ Sokol Sedlice 3:1 (1:1)
Branky: 40. Lukeš, 50. Šabršula, 53. (pen.) Růžička – 28. Dumský, 56. Petráš.
Rozhodčí: Talíř – Klíma, Zloch. ŽK: 5:6 (Lachkovič, Šabršula, Grametbauer, Lukeš, Trůbl – Křišťan, Běloušek, Houzar, Filip Rakovan, Dumský, Vladimír Klíma ml.). Diváků: 40.

TJ Osek B – SK Slavoj Volyně 1:3 (0:1)
Branky: 48. Jan Hoch – 36. Jiří Brabec, 85. Malina, 90. Filip Gašpar.
Rozhodčí: Ryneš – Klimeš, Maroušek. ŽK: 2:3 (Kafka, Jiří Hájek – Malina, Jiří Brabec, Patrik Gašpar). Diváků: 66.

SK Vacov – TJ Sokol Bělčice 3:2 (2:1)
Branky: 20. (pen.), 34. a 87. Zitta – 15. Páca, 77. Ježek.
Rozhodčí: Ambrožová – Bartůněk, Sýkora. DFA: Pípal. ŽK: 2:3 (Sova, Zitta – Hanzlík, Hrkel, Ladislav Mach). Diváků: 80.


SKUPINA C

SK Mirovice – TJ ZD Kovářov 2:2 (1:1)
Branky: 13. a 68. Vondrák – 3. a 52. Luboš Holub ml.
Rozhodčí: Kovařík – Šíma, Jakub Řezáč. ŽK: 3:0 (Vodňanský, Jakub Převrátil, Huleš). Diváků: 150.

TJ Sokol Sepekov – TJ Sokol Chotoviny 3:2 (2:1)
Branky: 20. Lukáš Koutník, 34. Martin Novák, 66. Jiří Doubek – 17. Kromka, 74. Šmejkal.
Rozhodčí: P. Šťastný – Kocina, Tanáč. ŽK: 1:1 (Tupý – Plecitý). Diváků: 100.

TJ Dolní Bukovsko – TJ Hradiště 2:3 (0:3)
Branky: 54. Frant. Hruška, 88. Voj. Dvořák – 18. a 27. Malý, 9. David Pichlík.
Rozhodčí: Novák – Hučík, Špelina. ŽK: 1:1 (Venčovský – T. Blažek). Diváků: 60.

1.FC Boston Kluky – TJ Sokol Putim 6:2 (1:1)
Branky: 49. a 65. Mir. Štěpán, 44. Mir. Říha st., 56. Zd. Blažek, 66. Benda, 86. Humr – 33. Milan Nousek, 89. Holan.
Rozhodčí: Ctibor Novotný – Hnilička, Studený. DFA: Bicek. ŽK: 2:1 (Němec, Štěpán – Holan). Diváků: 90.

FC Chyšky – TJ Božetice 1:0 (1:0)
Branka: 36. Turek.
Rozhodčí: Syrovátka – Brom, Jaroš. ŽK: 1:1 (Turek – Jiří Dušek). Diváků: 120.

SK KAVAS Větrovy – FK Řepeč-Opařany 4:2 (1:0)
Branky: 66. a 69. Michal Dvořák, 19. Filip Vobr, 89. Jan Sedláček – 53. Kravar, 89. Jan Štecher.
Rozhodčí: Šíma – Kovařík, Pinc. ŽK: 2:1 (Jan Sedláček, Michal Jelínek – Mir. Novák). Diváků: 100.

TJ Králova Lhota – TJ Sokol Mladá Vožice 1:4 (0:1)
Branky: 52. Herman – 46. (pen.), 64. a 84. Tomáš Kukla, 36. Mir. Maroušek.
Rozhodčí: Pánek – Marek Mráz, Kalina. ŽK: 1:1 (Kunt – Petr Kukla). ČK: 1:0 (81. Martin Müller). Diváků: 65.


SKUPINA D

Sokol Suchdol nad Lužnicí – TJ Jiskra Nová Bystřice 6:1 (3:0)
Branky: 25., 46. a 90. R. Arenberger, 5. a 69. Kubašta, 35. Hynek (vlastní) – 59. Havel.
Rozhodčí: M. Pečenka – Ernst, Filo. ŽK: 2:2 (Bednář, R. Arenberger – Kuchař, Havel). Diváků: 85.

TJ Sokol Slavonice – FK Sokol Třebětice 0:1 (0:1)
Branka: 24. Voj. Habr.
Rozhodčí: Boček – Devera, Blažek. ŽK: 2:3 (Trávníček, Milan Balík – Voj. Novák, Stan. Habr, Voj. Habr). Diváků: 150.

FK Kardašova Řečice 1922 – TJ Sokol Olešnice 4:2 (3:1)
Branky: 28. a 72. Šergl, 4. Václav Roubík, 14. Kvasnička – 35. Hanzal, 86. Buřič.
Rozhodčí: R. Šťastný – Votava, Ondřej. ŽK: 6:4 (Šergl 2, Madar, Bílek, Ondřej Jánošík, Voj. Jánošík – Lenk 2, Fiala, Koktavý). ČK: 1:1 (80. Zdeněk Šergl – 78. Lukáš Lenk). Diváků: 60.

TJ Jiskra Třeboň B – TJ Lokomotiva Č. Velenice 2:1 (1:1)
Branky: 43. Kopecký, 86. Sivok – 28. Samec.
Rozhodčí: Svoboda – Vican ml., Blažek. ŽK: 2:3 (Beníšek, Jan Kučera – Břenek, Frant. Dvořák, Sokol). Diváků: 80.

SSK Dobrá Voda – TJ Slavoj Ledenice 1:1 (0:1)
Branky: 48. Klíma – 8. Hrubý.
Rozhodčí: Zabilka – Studený, Pileček. ŽK: 2:0 (Peleška, Baštář). Diváků: 110.

SK Mladé – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí 1:0 (0:0)
Branka: 82. Červený.
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Hora. ŽK: 2:1 (Vítek, Moudrý – Glaser). Diváků: 75.

Studená měla volno.

Napsal(a) Jan Šerhant. Foto: Zdeněk Formánek, Jan Škrle, Ján Honza, Michal Průcha