Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice vyhrála nad Hrdějovicemi a udržela si vedení v soutěži

 
úterý, 16. října 2018, 11:02

V desátém kole hostili spartakovci před vlastními fanoušky z I. A třídy sestoupivší Hrdějovice. Z pozice prvního celku tabulky však byli favority domácí, kteří se však museli v utkání obejít bez svého nejlepšího střelce Lesňáka.

Úvodní desetiminutovku lze označit za oťukávací. Na jejím konci měli Kapličtí výhodu rohového kopu. Od praporku kroutil balon Martin Pulec, hostující gólman byl hodně rád, že přetažený centr jen klepnul o břevno jeho svatyně. O chvíli později pak domácí měli přímý kop. Střelu Martina Pulce zablokovala zeď, odraženého míče se zmocnil Štrbačka, nahrál Danielovi, který z pravé strany skóroval, ale radost zhatil zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího.

Spartakovci byli aktivnějším týmem a v šestnácté minutě zahrozili i po autovém vhazování. Po něm se k centru dostal Divoký, na zadní tyči zakončoval Daniel, trefil však z úhlu je tyč svatyně hostů. Hrdějovičtí se do vyložených šancí příliš nedostávali, ale ve 28. minutě měli ke gólu blízko. Vlevo ve vápně se uvolnil kapitán Kukačka, poslal přízemní centr na zadní tyč, kde skluzující Bohatý nedosáhl na míč ideálně a poslal jej vysoko nad bránu.

Po půlhodině hry rohový kop domácích. Za vápnem se dostal k odraženému míči Martin Pulec, povedená střela směřovala k levé tyči, mladý gólman Dlouhý byl u ní včas a míč stačil vyrazit na další rohový kop. Ve 32. minutě se Kapličtí gólu přece jenom dočkali. Rozjeli pohlednou kombinační akci, po které Marek Urazil přihrával z levé strany před branku, kde se zjevil nabíhající kapitán Josef Gondek a bylo to 1:0.

Pak podržel svůj tým i gólman Spartaku Schneider. Po rohovém kopu se ke střele dostal Suchan, tvrdou ránu brankář Spartaku vyrazil na roh. Na druhé straně po zpětné přihrávce od Štrbačky zakončoval Daniel, střelu po zemi si Dlouhý pohlídal. Pár minut před koncem první půle zahrával rohový kop spartakovců Vaniš. Štrbačka hlavičkoval pouze nad bránu Hrdějovic. Do kabin šli tedy Kapličtí s jednogólovým náskokem.

Kaplice zvýraznila svůj náskok po pauze
I po změně stran byli od úvodu o poznání aktivnější domácí fotbalisté. Uběhly sotva dvě minuty, kdy po kombinaci a přihrávce na zadní tyč chtěl zakončovat do prázdné brány Gondek. Byl stažen, ale penalta se nepískala.

Jenomže už v 52. minutě střetnutí přece jenom hostující gólman lovil míč ze své sítě podruhé. Na levé straně Divoký patičkou uvolnil Gondeka, následoval přetažený centr a Marek Urazil hlavou navýšil vedení spartakovců – 2:0.

Pak měli hosté výhodu přímého kopu. K míči se postavil dělostřelec Jan Suchan, přízemní tečovanou ránu si Schneider pohlídal. Po hodině hry v základní sestavě hrající dorostenec Vaniš připravil šanci Markovi, ten zakončoval těsně před vybíhajícím Dlouhým. Míč po křížném zakončení těsně minul levou tyč.

Za další dvě minuty už se penalta pískala, a to po zákroku Nedorosta na dotírajícího Jakuba Vaniše, což se hostům moc nelíbilo. K penaltě se postavil Martin Pulec a nedal Dlouhému šanci zasáhnout – 3:0.

V polovině druhého dějství zahrozili Hrdějovičtí po rohu. Po centru Stráského hlavičkoval nad bránu Kukačka. Na druhé straně se pak po centru ze strany na vápně uvolnil střídající Micák, mířil však jen nad bránu. Hostům docházely síly podstatně dříve než domácím, a to se projevilo především v závěrečné desetiminutovce, kdy měli Kapličtí dost šancí, a dvě z nich přetavili i v góly.

Nejprve však zazdili přečíslení třech proti jednomu. Pak Divoký rozehrál roh nakrátko na Martina Pulce, technická střela ze strany skončila nad břevnem Dlouhého branky. V 83. minutě rychlá kombinace. Štrbačka kolmicí vysunul na pravé straně Daniela, ten míč nasměroval na zcela volného Marka Urazila, jenž zblízka doklepl míč do prázdné brány – 4:0.

O dvě minutky později po přihrávce od Micáka zakončoval Pulec, Dlouhý vytáhl střelu na rohový kop. Minutu před koncem po další pěkné kombinaci našel Divoký v bezprostřední blízkosti před brankou zcela volného Jana Štrbačku, který pečetil pětigólovou výhru spartakovců – 5:0. Výhra se nerodila lehce, Kapličtí ale byli trpěliví a především ve druhém poločase na hřišti dominovali.

FK Spartak Kaplice – Slavoj Hrdějovice 5:0 (1:0)

Branky: 52. a 83. Urazil, 32. Gondek, 62. M. Pulec (pen.)., 89. Štrbačka. Rozhodčí: Ovčáček – Křížek, Kemény. ŽK: 2:3 (Gondek, Urazil – Suchan, Nedorost, Studnička). Diváků: 200

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Kebl (63. Kuchař), Čutka, Gondek, Daniel, Divoký, M. Pulec, F. Marek, Urazil, Vaniš (60. Micák).

Hrdějovice: Dlouhý – Kotlas (46. Pimienta), Nedorost, Turek, Fajtl, Stráský (64. Lipold), Kukačka, Studnička, Bohatý, Suchan, Miklík.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec