Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Netolice neodolaly tlaku Kaplice, i když vedly

 
středa, 3. října 2018, 09:51

Kapličtí v dalším střetnutí před vlastními diváky hostili Netolice. Šlo o souboj druhého týmu tabulky s pátým a tito dva soupeři na sebe narazili po docela dlouhých letech. Na konfrontaci těchto dvou celků byla zvědava opět velice pěkná divácká návštěva.

Na první gólovou příležitost se čekalo pouze do šesté minuty střetnutí. Lesňák vybojoval míč pro Martina Pulce, který se zleva dostal do vápna, ale křížná střela se mezi tři tyče nevešla. A otřepané fotbalové nedáš, dostaneš, opět platilo. V osmé minutě měli hosté výhodu rohového kopu. Na přetažený centr si naběhl Tomáš Konvička a hlavičkou k bližší tyči poslal hosty do vedení – 0:1.

Domácí promarněná příležitost rázem mrzela dvojnásob. Hosté se v dalším průběhu snažili o pozorné bránění, spartakovci zase drželi míč častěji na svých kopačkách. Nedařilo se jim však ve finální fázi. Měli dostatek protiútoků, a i centrů ze strany, které však ve většině případů nenašly správného adresáta.

Netoličtí hráli i velice obětavě, dokázali velké množství střeleckých pokusů Kapličáků zablokovat. Ve 28. minutě utekl všem po levé straně František Marek, pronikl až do šestnáctky, zpětnou přihrávkou našel nepokrytého Marka Urazila, který v gólové pozici bránu Netolic vysoko přestřelil.

Hosté se k ohrožení domácí svatyně příliš nedostávali. Zajímavou možnost měl ve 39. minutě utkání Jakub Varyš. Gólman Schneider zasahovat nemusel, míč po zemi minul bránu Spartaku.

Ještě před odchodem do kabin se spartakovci dočkali zaslouženého vyrovnání, což možná bylo klíčovým momentem pro vývoj celého střetnutí. Při obléhání svatyně hostů míč z pravé strany doputoval po několika přihrávkách až na druhou stranu, kde František Marek posunul míč do vápna Josefu Gondekovi. Na jeho umístěnou přízemní křížnou ránu si gólman Šanda sice sáhl, ale o čisté konto přišel. Bylo vyrovnáno – 1:1.

Druhý poločas patřil zcela domácí Kaplici

Jak skončil první poločas, začal ten druhý. Kapličtí byli aktivnější, tlačili se do ofenzivy a z tlaku přicházely i šance. Po dvou minutách hry po akci Lesňáka střílel z hranice velkého vápna Divoký, Šanda ránu k levé tyči stačil vyrazit. V 53. minutě se hosté rozhodli presovat kaplickou rozehrávku. Gólman Schneider posunul míč doleva Gondekovi, ten poslal přesný pas po lajně, za kterým se vydal Divoký a pronikl až do netolické šestnáctky. Po jeho nahrávce se ve vápně dostal k odraženému míči Jakub Lesňák a Šanda byl na prudkou ránu krátký – 2:1.

Obrat byl dokonán. Vzápětí mohl skórovat i druhý kaplický útočník a znovu po akci Divokého. Urazil však zblízka Šandu neprostřelil a dorážka skončila vedle brány. I když se Kapličtí byli již ve vedení, dál měli míč častěji pod svou kontrolou.

V 66. minutě se jim navíc podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Trestný kop z pravé strany zahrával Martin Pulec, do jeho centru vletěl jako utržený vagón nabíhající Jan Štrbačka a Šanda byl na gólovou hlavičku krátký – 3:1.

Spartakovci měli v krátkém sledu další gólové příležitosti. Po Lesňákově přihrávce zakončoval z pravé strany Martin Pulec, křížná střela se mezi tři tyče nevešla. Vzápětí Štrbačka na pravé straně uvolnil Daniela, následoval centr, po kterém z první zakončoval Urazil, Šanda zasáhl reflexivně a následně míč ukryl ve svých rukavicích.

Čtvrthodinu před koncem po levé straně pronikl až před brankáře Urazil, zakončoval střelou nad bránu Netolic. Vzápětí obdobná situace. Hostující obraně znovu pláchnul po levé straně Urazil, předložil přesnou přihrávkou míč nabíhajícímu Jakubu Lesňákovi, a ten měl snadnou úlohu – 4:1.

Hosté se do ojedinělé šance dostali pět minut před koncem, ale Pivoňka mířil hodně vysoko nad svatyni Spartaku. V 88. minutě František Marek zpětnou přihrávkou oslovil Martina Pulce, proti místěné střele do pravého horního rohu se Šanda vytáhl a robinzonádou míč vytěsnil na rohový kop.

O chvíli si poradil i se střelou po zemi, jejímž autorem byl Jiří Divoký. Kapličtí utkání, které se nevyvíjelo v jejich prospěch, dokázali otočit v tříbrankové vítězství, a zcela po zásluze si do tabulky připsali další tři body.

FK Spartak Kaplice – 1. FC Netolice 4:1 (1:1)

Branky: 53. a 76. Lesňák, 44. Gondek, 66. Štrbačka – 8. Konvička. Rozhodčí: Krejník – Rous, Kemény. ŽK: 2:1 (Štrbačka, Kebl – Baloušek). Diváků: 180.

Kaplice: Schneider – Štrbačka (78. Kuchař), Kebl, Čutka, Gondek, Daniel (71. Vaniš), Divoký, M. Pulec, F. Marek, Lesňák, Urazil.

Netolice: Šanda – Lukáš, Šulc, Konvička, Rokůsek, Skála (65. Jirkovský), Andres, Baloušek (81. Hlavatý), Pivoňka, Varyš, Reindl (74. Vlášek).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec