Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Remízou v Boršově přišla Kaplice o první místo

 
úterý, 25. září 2018, 17:31

V sedmém kole se Kapličtí z pozice lídra tabulky představili v Boršově. Byl to střet dvou nejlepších střelců soutěže, domácího Pokorného a kaplického Lesňáka. Nakonec se ani jeden neprosdail a týmy si body rozdělily.

Od úvodních minut měli míč častěji na svých kopačkách hosté. Domácí byli zataženi hluboko na své polovině a vyráželi do rychlých brejků. Po jednom z nich měli v páté minutě výhodu standardní situace. Po centru Filišteina hlavičkoval mimo Řežáb. V osmé minutě si hostující gólman Schneider poradil s nepříjemnou střelou Filišteina.

O chvíli později prokázal své brankářské kvality i domácí gólman. Po centru Martina Pulce obránci odvrátili míč jen k Lesňákovi, tečovanou střelu k levé tyči stačil Poula vyrazit. Nedlouho poté po pěkné kombinaci po přihrávce od Divokého pálil z hranice velkého vápna nad branku Gondek.

Pak v krátkém sledu zahrozili dvakrát Boršovští, a znovu to bylo po kontra útocích. Ve čtrnácté minutě táhl útok středem Gruber, vpravo našel nabíhajícího Pokorného, toho však v gólové pozici vychytal Schneider. Vzápětí po Řežábově přihrávce byl znovu v zakončení Pokorný, v tomto případě Schneidera překonal, ale míč po jeho lobu mezi tři kaplické tyče nesměřoval.

V dalším průběhu prvního poločasu už se šance počítaly jen na straně hostů. V devatenácté minutě Martin Pulec připravil míč Gondekovi, ten vyslal utaženou ránu, Poula jeho ránu stačil vyboxovat.

O několik minut později měli domácí výhodu rohového kopu. Do zakončení se však nedostali a Kapličtí se dostali do rychlého kontru Lesňák pronikl do vápna, byl faulován Enverem Lepšou a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil Jiří Divoký, na jeho střelu Poula nedosáhl, ale zachránila jej tyč.

Ve 35. minutě měli hosté přímý kop, Gondekova střela skončila nad brankou. O chvíli později si Martin Pulec narazil míč s Lesňákem, z hranice velkého vápna v gólové pozici mířil těsně nad břevno boršovské svatyně.

V závěru prvního poločasu se k odraženému míči Divoký, Poula se překonat nenechal. Vzápětí se Lesňák prodral do vápna přes Havlíčka, nedovolený atak obránce ustál. Byl sám před brankářem, ale místo přihrávky na nabíhajícího Martina Pulce zvolil zakončení, které si Poula pohlídal. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas skončil tak, jak ten první skončil. Hosté byli lepším týmem a z převahy si vytvářeli i brankové příležitosti. Už po dvou minutách se ujali hosté vedení. Po pravé straně zatáhl balon František Marek, zpětnou přihrávkou našel Lesňáka, tomu střela vůbec nesedla, jenomže míč dostal velkou rotaci. Poula míč nedokázal udržet a pohotový Marek Urazil byl v pravý čas na pravém místě, takže míč doklepl do sítě – 0:1.

V dalším průběhu měli hosté dostatek šancí na to, aby domácím gólově ještě více odskočili. V padesáté minutě po přihrávce Martina Pulce pálil Gondek nad bránu. O chvíli později po centru Divokého hlavičkoval Lesňák jen do míst, kde byl připravený Poula. V 54. minutě další centr z pravé strany, tentokráte od Kuchaře, znovu hlavičkoval Lesňák, koníčkem poslal balon těsně nad břevno.

Boršovští se dostali do dalšího zakončení až po hodině hry, Gruber se uvolnil, mířil však mimo. V 66. minutě další centr ze strany, Daniel posadil míč na hlavu Lesňákovi, Poula znovu našel míč ve svých rukavicích. Vzápětí si domácí gólman poradil i s nepříjemnou střelou Františka Marka. V sedmdesáté minutě po trestném kopu Grubera ze strany hlavičkoval Řežáb, Schneider čisté konto uhájil.

V 74.. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Dlouhé autové vhazování prošlo až k volnému Janu Gruberovi, který zblízka neměl problém překonat kaplického brankáře – 1:1. Ve zbývající čtvrthodině mohli hosté vedení strhnout zpět na svou stranu. Z pravé strany centroval Martin Pulec, hlavička střídajícího Lukáše Pulce znovu skončila jen u Pouly.

Pak se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu po střetu Kebla s Pokorným, ale hlavní rozhodčí jejich volání nevyslyšel. V poslední pětiminutovce se na vápně uvolnil Lesňák, Poula ránu vyrazil. O chvíli později centroval ze strany Marek, znovu hlavičkoval Lesňák, gólman domácích byl opět na správném místě. Zápas tak nakonec skončil dělbou bodů, což k průběhu zápasu je větší ztráta pro Kaplické.

FK Boršov nad Vltavou – FK Spartak Kaplice 1:1 (0:0)

Branky: 74. Gruber – 47. Urazil. Rozhodčí: Svoboda – Valeš, Náprava. ŽK: 0:1 (Urazil). Diváků: 70.

Boršov: Poula – Fessl, Havlíček, Staněk, Lísal, Soukup (63. Anderle), Filištein, Gruber, Lepša (70. Matoušek), Řežáb, Pokorný.

Kaplice: Schneider – Kuchař, Kebl, Čutka, Gondek, Daniel (80. Vaniš), Divoký, M. Pulec, F. Marek, Lesňák, Urazil (72. L. Pulec).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama